Deze Zomer de Bergen in? 6 Bestemmingen om bij weg te Dromen

zomer-bergen-bestemmingen

Heb je zin om deze zomer te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van de rust en schoonheid van de bergen? Dan hebben we goed nieuws voor jou: er zijn talloze adembenemende bestemmingen om uit te kiezen! Of je nu een huttentocht wil maken, kiest voor dagtochten vanuit een hotel of wil wildkamperen in een prachtige omgeving, er is voor elk wat wils. Maar met zoveel aanbod, is het vaak lastig om een keuze te maken. Om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte zomerbestemming in de bergen, hebben we 6 fantastische wandelvakanties Europa voor je uitgezocht die je doen wegdromen.

1. Ga mee naar Val Ferret, Zwitserland

bergen-reizen-wandelen

Wil je genieten van prachtige wandelingen, zonder veel toeristen? Kies voor een wandelreis naar Val Ferret in Zwitserland. Dit gebied staat bekend om het grote contrast tussen bergen voor gras met brokkelige rotsen en steenbokken aan de ene kant. Aan de andere kant zijn er donkere, hoge en gletsjers bedekte bergtoppen van de Mont Blanc. Tijdens een wandelreis naar dit gebied bezoek je stille bergmeertjes, kun je een vergeten bergtop bezoeken via smalle paadjes en neem je een kijkje bij een grote, gespleten gletsjer. Je slaapt de hele week in een gite, waar goed voor je wordt gekookt.

2. Altijd al meer van Italië willen zien?

Ga dan mee richting het Val d’Ayas, een zijdal van het Val d’Aosta. Deze plek vormt het decor van de roman ‘De Acht Bergen’ van Paolo Cognetti. Tijdens deze huttentocht loop je langs de mooiste bergmeren en geniet je ondertussen van prachtige uitzichten op de Monte Rosa gletsjers. Je beklimt deze week een aantal bergen van meer dan drieduizend meter hoog en een aantal lagere bergtoppen. En wie weet… beklim je daadwerkelijk De Acht Bergen!

3. Geniet van een huttentocht in Oostenrijk

Oostenrijk is niet alleen een prachtig land in de winter. Ook in de zomer is het een echte aanrader. Voor deze reis vertrek je richting het Grossartal, dit ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland. Dit gebied staat ook wel bekend als het Dal der Almen. Je slaapt dan ook deels in almhutten, waar boeren op een ambachtelijke manier kaas maken. Tijdens deze huttentocht beklim je elke dag een bergtop van meer dan 2000 meter en onderweg geniet je van de vele meertjes, diverse rotspartijen en de bloeiende Alpenrozen. Daarnaast geniet je van waanzinnige uitzichten en prachtige zonsondergangen.

4. Kies voor een parel: Natural Park Mont Avic in Italië

mont-blanc-reizen

Ben je op zoek naar die ene parel? Dan is het Parco Naturale Mont Avic in Italië een echte aanrader. Dit beschermde gebied kenmerkt zich door een sprookjesachtig berglandschap, waar je dagen kunt rondlopen zonder andere mensen tegen te komen. Je komt onderweg diverse meren, watervallen en rotsen tegen en je beklimt een panoramische berg, zodat je geniet van een prachtig uitzicht. Je slaapt in een bivakhut, pelgrimshuis en jachthuis; waardoor je kiest voor een unieke ervaring!

5. Wildkamperen in Zwitserse Graubunden

Heb je altijd al willen wildkamperen in het mooie Zwitserland? Dan is dit je kans! Voor deze reis is het ruige Graubunden de bestemming. Je slaapt iedere dag in een tent boven de 2000 meter en geniet van onvergetelijke zonsop- en ondergangen. Onderweg wandel je langs diverse Alpenweides en ontdek je fraaie uitzichten. Ook is de kans groot dat je wilde dieren spot, doordat je ver van de bewoonde wereld bent. Dit is een ideale kampeertrektocht voor minder- of niet ervaren wandelaars.

6. Ontdek het Lake District

Het Lake District, in noordwest Engeland, staat bekend als een favoriete wandelbestemming. In de dalen vind je bossen, rivieren, schapen en schilderachtige dorpjes. Maar boven op de Fells vind je ruig terrein, leegheid en heuse bergen. Slapen is net een sprookje: je gaat wildkamperen naast meren. Na een lange wandeldag is het heerlijk om hierin te zwemmen. En eenmaal terug in het dal, bezoek je uiteraard een gezellige pub.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten