Zolder Ombouwen tot Mancave (12 Tips)

zolder-ombouwen-tot-mancave-tips

Het bouwen van een mancave staat hoog als een enerverend renovatieproject en het verdient een goede planning om van die zolder precies het soort uitwijkruimte te maken dat je wilt.

Wij hebben de tips die je voor die plannen nodig hebt: dus ga alvast een boormachine kopen en neem een kijkje bij deze tips voor de ultieme mancave!

1. Op zoek naar een thema? Probeer metaal en hout

mancave-zolder-tips-interieur-metaal-hout

Moeite met het kiezen van stijlen en materialen? Populaire moderne thema’s geven de voorkeur aan een industriële uitstraling met robuust hardhout en metaal.

Deze materialen zien er geweldig uit, zijn duurzaam en flexibel genoeg om aan veel behoeften tegemoet te komen. En probeer weg te blijven van het gebruik van veel glas, dat in een kleine ruimte te veel kan weerspiegelen en te breekbaar kan zijn.

2. Huur op tijd een loodgieter

Een ultieme mancave heeft misschien geen loodgieterswerk nodig, zeker niet als de badkamer of keuken op nabije afstand ligt. Maar voor andere ruimtes kan het wel nodig zijn. Als je een volledige bar wilt, dan is een bron van stromend water een mooie aanvulling. Plan vroegtijdig je loodgieterswerk als je die nodig hebt.

3. Controleer de ruimte en elektrische eisen

Meet je ultieme mancave ruimte zorgvuldig op terwijl je plannen maakt voor meubels, tv’s, tafels en andere accessoires. En ken altijd de ruimte voor je koopt. Controleer je bedrading en stopcontacten om te zien of je een upgrade of aanvulling nodig hebt.

4. Kies een centrale speltafel

Pool Table in Living Room Ideas 2022 | Blowing Ideas

Is je spel pool, poker, tafelvoetbal of een andere op tafels gebaseerde sport? Maak er een centrale attractie van in je ultieme mancave, voeg wat spotjes toe zodat iedereen goed zicht heeft en baseer er de rest van je thema/decoraties omheen. Zorg wel dat er genoeg ruimte overblijft voor zitplaatsen en andere uitstallingen.

5. Ingebouwde bar of koelruimte

Wil je een ultieme mancave upgrade, voorzie dan een bargedeelte met verschillende krukken als zitplaatsen, of een koelkast/kast om je drankjes en dipsauzen in te bewaren. En er zijn heel wat leuke manieren om deze ruimtes in te richten en ze kunnen ook uitstapjes naar de keuken besparen.

6. Plaats de zitplaatsen in een open opstelling

ultieme-mancave-zolder-man-bank

Zitplaatsen in het midden van de ultieme mancave kunnen dode zones van ongebruikte ruimte creëren. Zet waar mogelijk zitplaatsen tegen de wanden, of gebruik de ruimte achter je gamestoelen voor opberg- of uitstaltafels. En houd de zitplaatsen zo open mogelijk.

7. Installeer een geluidssysteem dat geschikt is voor je ruimte

Een ultieme mancave is een ideale plaats om een surround geluidssysteem te installeren. Neem wel de tijd om de plaatsing van de luidsprekers te plannen en (als je luidsprekers draadloos zijn) hoe je de luidsprekerkabels zult aanleggen. En een beetje werk hier zal zich uitbetalen met uitstekend geluid voor jaren.

8. Verwen jezelf met een humidor

humidor

Gebruik een humidor om je sigaren zo lang mogelijk in topconditie te houden. Als jij en je vrienden geen sigaren vergoddelijken, overweeg dan een luxe vitrine of koelmeubel voor je after-food activiteiten.

9. Richt een Arcade hoek in

arcade-hoek-mancave

Een arcadehoek is een leuke, altijd populaire toevoeging aan een mancave. Het kan gemakkelijker zijn dan je denkt om je favoriete arcadespellen te vinden en ze op te zetten. En probeer het eens als je iets echt bijzonders wilt. Als je een moderne upgrade wilt, zet dan in plaats daarvan een VR speelruimte op.

10. Zoek een manier om af te koelen – bij voorkeur met toegang tot buiten

ventilator-mancave-tips

In kleine ruimtes maken elektronica en menselijke lichamen veel warmte. Installeer kwaliteitsairconditioning om de ruimte koel te houden. Je kunt de ruimte verbinden met je huis-airco, maar voor extra koeling kan een andere airconditioner handig zijn.

Een verbinding met de buitenlucht, al is het maar een klein raampje, is bijzonder nuttig (vooral als je die humidor gebruikt).

11. Gebruik plafondlampen en minimale leds

Je hebt veel keuzemogelijkheden om je ultieme mancave te verlichten. We stellen voor om het bij traditionele plafond- en bar-stijl hanglampen (geen fluorescerende) te houden voor je primaire verlichtingsbron.

En kies dan een paar accentverlichting met LED slierten en lampjes om wat licht-kleurvariaties toe te voegen.

12. Zoek het juiste beeldscherm

Bij het installeren van een TV in de ultieme mancave is de lengte van het scherm waarschijnlijk je belangrijkste overweging. Zoek de beeldschermgrootte die je wilt, maar zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen het scherm en je zitplaats is om al die pixels te kunnen waarderen.

En als je een projector gebruikt, moet je ook rekening houden met projector-installatie, bedrading en afstand.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten