Zelfverzekerd Kaal Worden: 10 Stappen

zelfverzekerd-kaal-worden-stappen

Het is niet gemakkelijk om te accepteren dat je geliefde kapsel met vervroegd pensioen gaat, maar de meesten van ons krijgen op een gegeven moment op de een of andere manier te maken met de gevreesde mannelijke kaalheid. In tegenstelling tot wat je in eerste instantie misschien denkt, is het waarschijnlijk het beste om de rest van je leven geen hoed te dragen, en een beetje pluis kwijtraken is echt niet zo erg als je het gewoon leert omarmen.

Als je deze 10 eenvoudige regels volgt, kun je je gezicht redden, je zelfvertrouwen behouden en misschien zelfs een streepje voor hebben op je harigere maten.

1. Zet je eroverheen

I work differently' – Zinedine Zidane on why he wouldn't take Manchester United job currently - Eurosport

Eerlijk gezegd, als je het eenmaal kunt omarmen kijk je nooit meer terug. Kun je je Zinedine Zidane voorstellen met haar? De vrijheid die een geschoren hoofd je kan brengen is iets geweldigs. Je bespaart geld, krijgt meer zelfvertrouwen, bespaart ontelbare uren om je klaar te maken en zult nooit meer een slechte haardag meemaken. Echt, wat is daar niet leuk aan?

2. Investeer in een goede tondeuse

Hoeveel geef jij normaal gesproken per jaar uit aan een knipbeurt? We gokken waarschijnlijk meer dan €57. Nu niet meer.

3. Hak die knoop door en scheer het af

Het is misschien een schok in het begin, maar als je je down voelt nadat je het gedaan hebt, neem dan gewoon een douche, maak je klaar, noteer hoe lang dat proces duurt en loop dan lachend de voordeur uit met een extra kwartier achter de rug. Het is ook goed om te weten dat Jasan Statham verloofd is met Rosie Huntington-Whiteley.

5. Kam je haar nooit naar achter (NOOIT!)

American Hustle (2013) — Speak Up, Ask, Answer

Moeten we echt uitleggen waarom? Wat gaat een potentiële partner kiezen? De zelfverzekerde kale man met opgeheven hoofd of de man die zich voor de wereld verbergt onder een paar piekerige plukjes haar zoals Irving Rosenfeld in American Hustle?

4. Niet in ontkenning leven

De kans is groot dat als je in de eerste jaren van je haarverlies zit, je jezelf waarschijnlijk wijsgemaakt hebt dat je je zo lang mogelijk aan je laatste plukje moet vastklampen, en misschien heb je jezelf er zelfs van overtuigd dat het er goed uitziet. Dat moet je niet doen en dat doet het ook niet.

6. Eer je baard

baard-man-kaal

Alleen omdat je geen haar op de bovenkant van je hoofd kunt hebben betekent dat niet dat je helemaal geen haar op je hoofd kunt hebben. Experimenteer met wat gezichtshaar. Zelfs een beetje goed onderhouden stoppelbaard kan helpen om je nieuwe look in evenwicht te brengen.

Probeer hoofddeksels uit

Hoofddeksel uitproberen Weinig dingen zien er minder cool uit dan een verbrand hoofd, om nog maar te zwijgen over hoe pijnlijk het is. Probeer een paar verschillende stijlen uit en kijk wat voor jou werkt. Je zult jezelf dankbaar zijn in de warmere maanden.

Maar wordt niet afhankelijk van je pet

Ja, een hoed kan van tijd tot tijd een goede optie zijn, maar laat je niet bekend worden als ‘die man die altijd een hoed draagt’. Je hoofd heeft ruimte nodig om te ademen!

Gebruik het als motivatie om in vorm te komen

mon-sport-sterk

Als het kaal worden je depressief maakt, waarom kanaliseer je dat dan niet in iets positiefs en verbeter een ander aspect van je uiterlijk. Zorg voor een goede routine van lichaamsbeweging en gezonde eetgewoonten. Het vertrouwen dat je haar je gaf is niets vergeleken met hoe goed het voelt om gespierd en gezond te zijn.

Geef je geld niet uit aan pillen

Wat is er erger dan je haar verliezen? – Je haar verliezen en dan ook nog honderden euro’s uitgeven om te proberen het te behouden. Heb vertrouwen in wat je hebt gekregen en weet dat geen enkel middel je geld waard is. Als er echt een wondermiddel zou bestaan, dan zou je dat wel weten.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten