Alles over Wendy de Kramer (De Vrouw van Sander de Kramer)

wendy-de-kramer

Je hebt vast wel eens gehoord van Sander de Kramer. De journalist, presentator en winnaar van de prijs voor positiefste mens van Nederland. Maar wie is de vrouw achter Sander der Kramer? Sinds 2015 is Wendy de Kramer (47) de vrouw van Sander de Kramer (50).

Wie is Wendy de Kramer en hoe ziet haar leven met een van de meest positieve en actieve inwoners van Nederland eruit. Lees alles over Wendy Kramer, de vrouw van Sander de Kramer en nog veel meer.

  • Volledige naam: Wendy de Kramer – Bovendeert
  • Leeftijd: 47
  • Partner: Sander de Kramer (journalist en presentator)
  • Beroep: Lerares basisonderwijs en actief bij stichting Sunday Foundation
  • Kinderen: Zoon Krijn (8) en stiefdochter Sanne (24)

Wie is Wendy de Kramer?

Zwanger, in de spotlights en trouwen! - WeddingStyles regio Rotterdam

Voordat Wendy de Kramer met Sander de Kramer in het huwelijk trad was haar naam Wendy Bovendeert. Wendy de Kramer is ondertussen 47 jaar oud. Samen met haar man heeft ze een zoon, Krijn (8) en een stiefdochter, Sanne (24).

Hoe Wendy de Kramer en Sander de Kramer elkaar ontmoetten

Wendy de Kramer en Sander de Kramer leerden elkaar in 2005 kennen. Ze kwamen elkaar tegen op een feestje in Rotterdam bij Las Palmas. Ze spraken kort met elkaar en wisselden e-mailadressen uit, maar liefde op het eerste gezicht was het niet echt. Sander stuurde haar een e-mail met daarin zijn nummer. Maar het kostte Wendy nog twee weken om de moed bij elkaar te rapen om hem te bellen. De vonk sloeg nu wel over.

Plusdochter

sander-sanne-de-kramer-vroeger

Toen Wendy de Kramer haar toekomstige man leerde kennen had hij al een dochter. Iets wat voor Wendy geen probleem was. Ook al had ze zelf nog geen kinderen, ze wist wel als geen ander hoe ze met kinderen om moest gaan. Wendy de Kramer is namelijk lange tijd basisschoollerares geweest, onder andere in Rotterdam en Delfshaven. In Delfshaven was ze tevens teamleider

Zoontje voor Wendy en Sander de Kramer

sander-de-kramer-zoontje

Voordat Wendy de Kramer en Sander de Kramer met elkaar in het huwelijk traden ging het niet goed met Sander. Hij had dusdanige psychische klachten vanwege tinnitus dat hij overwoog een einde aan zijn leven te maken. Dat was een zeer emotioneel gesprek waarin Wendy de Kramer besloot dat ze in ieder geval eerst een kind van hem wilde. Ze stopte met het nemen van de pil en binnen twee maanden was ze zwanger. Hun zoontje Krijn werd na hun huwelijk in 2015 geboren.

De bruiloft van Wendy de Kramer en Sander de Kramer

In 2015 besloten Wendy de Kramer en Sander de kramer om te trouwen. Het aanzoek ging iets anders dan je waarschijnlijk zou verwachten. Tijdens een van de vele gesprekken die ze in bed voerden besloten ze samen in het huwelijksbootje te stappen. De belangrijkste reden was de zwangerschap van Wendy.

Wat ook niet echt traditioneel is het feit dat Sander de Kramer het grootste deel van de bruiloft organiseerde. Wendy de Kramer was druk bezig met les geven en zwanger zijn. Op het moment van de bruiloft was ze namelijk zeven maanden zwanger.

Sander besprak elke avond in bed het verloop van de organisatie van het huwelijk. Hij regelde een bedrijfspand aan de Maas als trouwlocatie en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb om de ceremonie te voltrekken. Daarnaast zou er een optreden van Gerard Cox plaatsvinden. Dat klinkt als een chique bedoening, maar hun huwelijksauto was hun eigen Seat Marbella.

De ring paste niet

Voordat Sander de Kramer Wendy zijn vrouw kon noemen was er nog een klein probleempje. De ring die voor Sander gemaakt was paste niet meer. Gelukkig heeft de juwelier alle zeilen bijgezet om de ring op tijd af te hebben. De ceremonie zelf was heel bijzonder en intiem. Naast de mooie speech van Aboutaleb en de muziek van Gerard Cox had Wendy de Kramer nog een verrassing in petto.

Eurovisie songfestival winnaar

Sander de Kramer is een van de presentatoren van het KRO-programma De Wandeling. Elke week gaat of hij of Joris Linssen met een bijzondere gast wandelen in Nederland. Sander vertelde hierover aan Wendy dat hij zeer onder de indruk was van Getty Kaspers. Getty Kaspers was de zangeres van de band Teach-in. In 1975 wonnen ze het Eurovisie songfestival met het liedje Ding-a-dong. Wendy de Kramer regelde dat Getty het nummer op hun bruiloft zong.

In de schaduw van haar man

sander-de-kramer

Wendy de Kramer staat een beetje in de schaduw van haar man Sander de Kramer. Ze maakt zich wel eens zorgen over de reizen die hij maakt. Als Sander ergens onrecht ziet dan moet hij er wat aan doen. Hij is dan ook al vele malen naar landen zoals Sierra Leone afgereisd. Een land dat door velen toch gezien wordt als een van de gevaarlijkste landen ter wereld.

Meer recent besloot hij oorlogsslachtoffers te helpen in Oekraïne. Het is voor Wendy de Kramer soms toch een beetje slikken als Sander de Kramer weer naar een conflictgebied afreist. Als je het achtuurjournaal kijkt zie je de bommen en kogels in de rondte vliegen. Weten dat je man daarnaartoe afreist, is voor veel vrouwen geen droom.

De angst van Wendy is niet geheel onterecht overigens. Nadat hij met een Afghaanse minister op de foto stond was hij direct doelwit van de Taliban. Dat is overigens niet het enige probleem waar hij mee te maken krijgt. In de landen waar hij naartoe afreist, is de kans op malaria en andere tropische ziektes zeer groot.

Psychische klachten door tinnitus

Door het slikken van malariamedicatie heeft Sander de Kramer waarschijnlijk tinnitus gekregen. In Nederland zijn er meer dan twee miljoen Nederlanders die last hebben van deze aandoening. Tinnitus is de aantasting van het evenwichtsorgaan waardoor je continu gepiep hoort.

Het zorgde ervoor dat Sander de Kramer dusdanige psychische klachten kreeg dat Sander overwoog zelfmoord te plegen. Dit besprak hij ook met zijn vrouw Wendy de Kramer, iets wat voor haar natuurlijk niet makkelijk was.

Over Sander de Kramer

sander-de-kramer-met-dochter

Sander de Kramer werd op 18 mei 1973 geboren in Rotterdam en is journalist en presentator. Al snel zette hij zich in voor kansarme mensen. Allereerst in Rotterdam waar hij de Rotterdamse Straatkrant oprichtte. Na het succes in Rotterdam werd besloten om de Straatkrant in heel Nederland uit te brengen.

Sierra Leone

Maar het hield niet op bij dak- en thuislozen. In 2007 ging hij voor een reportage naar Sierra Leone. Het doel was om de gevolgen van de burgeroorlog in dat land vast te leggen. De situatie onder de weeskinderen die in de diamantmijnen werkten raakte hem enorm. Daarom richtte hij samen met Hugo Bos de stichting Sunday Foundation op. Ook zijn vrouw Wendy de Kramer is bij deze organisatie betrokken.

Chief Ouwe Dibbes

Met de stichting haalde Sander de Kramer de weeskinderen uit de mijnen en liet scholen bouwen. Door al zijn inspanningen werd Sander de Kramer tot Chief (burgemeester) gekroond. Hier schreef hij later een boek over Chief Ouwe Dibbes. Het boek werd in 2018 uitgebracht.

Rotterdam zit in zijn hart

Hebben we het over Sander de Kramer dan heb je het onlosmakelijk ook over Rotterdam. Dit is de stad waar hij geboren en getogen is. Hij voelt zich tot in zijn ziel verbonden me zijn stad. Volgens Sander heeft hij echt Rotterdams DNA. Zo gaat hij nog regelmatig schepen kijken in de haven en uiteraard zit hij nog vaak op de tribune bij Feyenoord. ‘

Kachels voor Oekraïne

Sander de Kramer heeft duidelijk een hekel aan onrecht. In een interview geeft hij aan dat hij na het lezen over de oorlogsslachtoffers in Oekraïne niets anders kon dan helpen. Hij wilde kachels sturen naar gebieden waar Oekraïners in de kou zaten. Het regelen van die kachels was volgens Sander de Kramer vrij makkelijk. Hij heeft ondertussen zoveel awards gewonnen voor zijn hulp aan minderbedeelden dat mensen snel geld sturen. Het kost hem letterlijk maar een kwartiertje praten op tv om genoeg geld bij elkaar te krijgen om slachtoffers in Oekraïne kachels te kunnen sturen.

Sander de Kramer en Wendy de Kramer zijn opa en stiefoma

sander-de-kramer-dochter-sanne-bevallen-baby

Het is nog geen jaar geleden dat Sander de Kramers dochter Sanne hem vertelde dat ze zwanger was. Sander de Kramer vond dit in eerste instantie wel een beetje spannend en vreemd. Zijn dochter was pas 24 jaar oud en werd nu al moeder. Sander de Kramer had al snel door dat hij hier eigenlijk niets over mag zeggen. Zelf was hij namelijk niet veel ouder toen hij zijn dochter kreeg.

Sanne de Kramer beviel in het begin van 2024 van een gezonde jongen met de naam River. Zij en haar vriend Bryan zijn heel gelukkig met hun zoontje. Sander de Kramer kijkt ernaar uit om als vitale opa met River te gaan voetballen en naar Feyenoord te gaan kijken.

Veelgestelde vragen over Wendy de Kramer

We hebben de meest gestelde vragen over Wendy de Kramer, de vrouw van Sander de Kramer hier voor je bij elkaar gebracht. Ontdek het antwoord op je prangende vragen.

Wat is Wendy de Kramer leeftijd?

De leeftijd van Wendy de Kramer is 47.

Met wie is Sander de Kramer getrouwd?

Sander de Kramer is in 2015 getrouwd met Wendy de Kramer. Samen hebben ze een zoontje en Sander heeft een dochter uit een eerder huwelijk. Zijn dochter Sanne heeft net een kindje gekregen. Sander de Kramer en Wendy de Kramer zijn dus sinds kort opa en stiefoma.

Waar wonen Wendy de Kramer en Sander Kramer?

Het zal je niet verbazen dat Sander de Kramer en zijn vrouw Wendy de Kramer in Rotterdam wonen. De Rotterdammer in hart en nieren verhuisde in 2019 naar een tussenwoning in Terbregge in Rotterdam-Noord.

Hebben Sander de Kramer en Wendy de Kramer kinderen?

Sander de Kramer en Wendy de Kramer hebben samen één kind, hun zoontje Krijn (8). Sander heeft daarnaast een dochter uit een eerdere relatie. Sanne van 24.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten