In Welke LEGO Investeren in 2022

welke-lego-investeren-2022

Iedereen heeft een ingewikkelde relatie met LEGO. Aan de ene kant hebben we allemaal een hekel aan de immense pijn die we ervaren als we op de kleine LEGO-stukjes stappen. Aan de andere kant heeft LEGO een bevredigende mix van creativiteit, spelen en bedachtzaamheid en appelleert het aan onze competitieve kant waar we dol op zijn.

Lego wordt in deze tijd populairder dan ooit tevoren. De bouwsets ervan worden steeds beter en vooral die uit de Lego Technic collectie zijn goed gemaakt en leuk om te bouwen. Maar heb je er ooit aan gedacht om in Lego te investeren als je het als speelgoed voor je kinderen koopt? Vooral grote Lego Star Wars sets zijn goed om in te investeren.

Laten we eens kijken naar verschillende Lego bouwsets die uitstekend zijn om in te investeren in 2022.

Dit zijn de beste Lego Sets om in 2022 in te investeren:

1. LEGO 75954 Harry Potter Hogwarts Great Hall

LEGO 75954 Harry Potter Hogwarts Great Hall

De Great Hall loopt uit in Perkamentus’ Toren met een reeks wenteltrappen. In deze set van 878 stukjes krijgen we het toverdrankenlokaal, het artefactenlokaal en Perkamentus’ kantoor te zien op de bovenste verdiepingen van de toren. De set komt ook met 10 minifiguren – 5 leerlingen, 5 volwassenen. Tot de leerlingen behoren Harry, Ron, Hermelien, Draco, en het nieuwe personage Susan Bones, die de truien van hun respectieve huizen aantrekken. De Slytherin en Gryffindor truien zijn uniek voor deze set. De volwassenen zijn Professor Perkamentus, Professor McGonagall, Professor Quirrell en de geest van Bijna Hoofdloze Nick. LEGO heeft goed werk geleverd bij het herscheppen van deze iconische omgeving door ze er echt uit te laten zien alsof ze uit de film is gehaald.

2. Lego Technic 42125 Ferrari 488 GTE “AF Corse #51”

Ferrari 488 GTE “AF Corse #51” 42125 | Technic | Officiële LEGO® winkel NL

Deze bouwset bevat 1.677 Lego-steentjes waarmee je een model kunt bouwen van een prestigieuze Ferrari 488 GTE. Het model heeft de traditionele rode kleur die typisch is voor Ferrari auto’s. Hij bevat alle authentieke kenmerken zoals voor- en achtervering, V8 motor met bewegende zuigers, functionerend stuurwiel en de originele racesticker. Dit model wordt geleverd met een speciaal boekje met exclusieve inhoud over de auto zelf en over het AF Corse 51 Team. Dit model is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek en technologie, want het heeft zo veel realistische functies.

3. LEGO Friends Central Perk

LEGO Ideas Friends Central Perk - 21319 | bol.com

Friends mag dan al lang geleden zijn afgelopen, de sitcom blijft voor altijd voortleven in onze herinnering. Deze speciale LEGO set werd uitgebracht om de 25e verjaardag van de hit TV sitcom “Friends” te vieren. De 1.070-delige set bevat speciaal ontworpen figuurtjes van de zes hoofdfiguren: Ross, Rachel, Chandler, Monica, Joey, en Phoebe. En omdat het Central Perk Café erop staat, kunnen we natuurlijk’ Gunther niet vergeten.

Met de set krijg je de meubels om het beroemde koffiehuis te bouwen, evenals de TV studio waarin het fictieve café was ondergebracht. Je kunt zelfs het podium nabouwen waar Phoebe Buffay enkele van haar beste hits ten gehore bracht, waaronder Smelly Cat. De set wordt zelfs geleverd met kleine details zoals het menu, de wandkleden, de muffin uitstalling en zelfs het tapijt!

Je kunt zelfs helemaal uit je dak gaan door er een “Friends” thema-avond van te maken door de serie opnieuw te bekijken terwijl je deze LEGO set in elkaar zet, gewoon voor de oude herinneringen. Al kun je de scène waarin Rachel de bende voor het eerst in het café ontmoet misschien niet naspelen, want de set wordt niet geleverd met haar trouwjurk.

4. LEGO Architecture Vrijheidsbeeld – 21042

LEGO Architecture Vrijheidsbeeld 21042

Als je iemand naar de naam van dit standbeeld vraagt, zal iedereen je het juiste antwoord geven. Het is een symbool van New York en voor sommigen ook een symbool van de VS. Met dit bouwpakket, dat meer dan 1.600 bakstenen bevat, kun je dit architectonische stuk – het Vrijheidsbeeld – echt bouwen. Het model is perfect gedetailleerd, en het ziet er bijna uit als een kunstwerk. Het is gemaakt in de authentieke zandgroene en beige kleur en het is perfect gedetailleerd. Het model is 44 cm hoog, 14 cm breed en 14 cm diep en het is een perfect model om thuis of in je kantoor tentoon te stellen.

5. LEGO Disney Mickey Mouse en Minnie Mouse personages 43179

LEGO Disney Mickey Mouse en Minnie Mouse personages 43179

Iedereen houdt van Disney animatiefilms en series. Je hoeft geen kind te zijn om ervan te houden en daarom zul je deze set zeker waarderen. Hij is zo gemaakt dat zelfs volwassenen deze set leuk zullen vinden. Hij bevat meer dan 1.700 Legoblokjes zodat je er lange uren mee kunt doorbrengen. Je kunt met deze set twee Disney figuren op grote schaal bouwen. De figuren zijn ongeveer  36 cm hoog. Behalve de figuren zijn er nog veel andere benodigdheden bij, zoals een gitaar, camera met statief en fotoalbum. Hoewel deze Lego bouwdoos uit de Disney collectie komt en Mickey Mouse meer voor kinderen is, is deze bouwdoos gemaakt voor volwassenen. Het is spannend om het te bouwen en het is een perfect tentoonstellingsstuk. De bouwset bevat ook een standaard voor de figuren.

6. LEGO 75292 De Razor Crest

LEGO Star Wars The Mandalorian Premiejagertransport - 75292 | bol.com

Dit is een prijswinnende bouwdoos van Lego. Het won de Speelgoed van het Jaar Awards in 2021 en daar is zeker reden voor. Het is een spectaculaire gepantserde transportshuttle uit de film Star Wars: The Mandalorian. Deze shuttle is uitgerust met schieters met veermechanisme, voorbereid op de gevechten in de melkwegstelsels. Hij heeft een laadruimte met een oprijplaat, zodat je alles wat je nodig hebt aan boord kunt laden. Er is zelfs een slaapruimte. Verder is er een afneembare ontsnappingscapsule zodat de bemanning zichzelf kan evacueren in geval van nood. Vooraan de shuttle is een cockpit waarin je verschillende minifiguren voor de pilootrol kunt plaatsen. In totaal zitten er 4 verschillende minifiguren in deze Lego set.

7. LEGO 75978 De Wegisweg (Diagon Alley)

Lego Harry Potter Diagon Alley 75978 Sale, 50% OFF | www.quadrantkindercentra.nl

Potter-fans zullen hun verstand verliezen over deze set. Deze set is massief met 5.544 stukjes. Het is de op drie na grootste set die LEGO ooit gemaakt heeft en de op een na grootste Harry Potter set. De set bestaat uit vier gebouwen die de beroemde winkelstraat in de Tovenaarswereld vormen. De set bevat ook de meeste van Harry’s favoriete gebouwen, zoals Flourish & Blotts, Olivander’s en het kantoor van de Dagelijkse Profeet.

Zoals eerder gezegd is dit een enorme set van 5.544 delen en er valt hier beslist veel te bouwen . De vier gebouwen zouden gemakkelijk een volledige set op zich kunnen vormen, maar het zou waarschijnlijk niet dezelfde wow-factor opleveren. Het eerste gebouw in de set is de Flourish and Blott’s Bookshop. Wat echt indrukwekkend is aan dit gebouw is dat de boekenplanken bijzonder goed ontworpen zijn en volgestapeld met boeken. Zelfs de rommel die je in de films ziet staat ook hier in deze set. Het laatste gebouw in deze set is de Wizarding Weasley’s Wheezes. Dit gebouw ziet er vanuit elke hoek geweldig uit. De aandacht voor detail is hier zo minutieus, tot en met de kleine plankjes en vlaggetjes die aan de muren hangen. Er gebeurt ook van alles op elke hoek in het gebouw.

Maar genoeg over de gebouwen. Bij deze set zitten ook 17 minifiguurtjes, waarvan er zes kinderen zijn zonder bewegende benen. 13 van de 17 figuurtjes hebben een dubbelzijdig gezicht, terwijl 14 van hen een achterste torso bedrukken. Er zijn ook twee versies van Harry – een in zijn Zweinstein uniform en de andere in burgerkleding. De set wordt ook geleverd met een ton accessoires zoals paraplu’s, kelken, boeken, toverdozen, uilen, en vele toverstokken, onder andere. Deze set vormt een indrukwekkende uitstalling voor zowel kinder- als volwassen fans, maar wees wel voorbereid op de uitgebreide bouwtijd.

8. Lego Ideas 21318 Boomhut

LEGO Ideas Boomhut Tree House - 21318 | bol.com

Heb je er ooit aan gedacht je eigen Lego set te ontwerpen? Lego besloot een wedstrijd te houden en de beste ontwerpen uit de mensen te kiezen. Daarna begonnen ze met de productie van Lego Ideas sets die niet door de ontwerpers, maar door de Lego fans ontworpen werden. En deze set is een van de sets uit de collectie. Er zitten 3.036 stenen in en je kunt er een boomhut mee bouwen zoals die waarin je vroeger als klein kind speelde.

Hoewel het door Lego fans ontworpen is heeft het veel verbazingwekkende details zoals een vreugdevuur, opwindbare kraan, picknicktafel en nog veel meer. Er zijn twee sets bladeren en je kunt ze aan de boom verwisselen als het seizoen verandert. De boomhut heeft aparte hutten – de slaapkamer, badkamer, en een kinderkamer.

9. LEGO 75290 Star Wars Mos Eisley Cantina

LEGO Star Wars UCS Mos Eisley Cantina - 75290 | bol.com

Deze Lego set komt uit de Star Wars collectie, en bevat de iconische cantina uit de film Star Wars: A New Hope. Deze bouwset bevat meer dan 3.000 Legoblokjes, zodat je een perfect gedetailleerd model kunt bouwen en de scènes uit de film kunt naspelen.

De ontwerpers lieten het niet aan het toeval over en ontwierpen elk klein detail, zoals de uitrusting van de bar, de Dewback figuur of de twee Landspeeders buiten de cantina. Het model heeft een afneembaar dak, zodat je alles binnenin kunt verkennen. Er zijn 21 unieke Star Wars minifiguren in deze set, waaronder de hoofdfiguren uit de film zoals Luke Skywalker, Han Solo, en anderen.

Deze Lego set is een van de meest meeslepende uit de Star Wars collectie en het is een perfect geschenk voor tieners en volwassenen.

10. Lego Star Wars 75343 Dark Trooper Helm

LEGO Star Wars Dark Trooper Helm - 75343 | bol.com

Als je een enorme Star Wars fan bent, zul je dit bouwpakket uit de Lego Star Wars Collectie zeker waarderen. Het model van de helm is bijna niet te onderscheiden van de helm die je in de film Star Wars: The Mandalorian Season 2 hebt kunnen zien – de helm is gemaakt in de typische zwarte kleur met de glanzende roodgekleurde ogen.

Hoewel deze set minder dan 700 stenen bevat, zal de helm je verrassen met al de authentieke details. Het model is 7 centimeter hoog, 4,5 centimeter breed en 6 centimeter diep. Het bouwpakket bevat een standaard met een naamplaatje en dat maakt het tot een perfect tentoonstellingsstuk. Verder zijn er nog veel meer helmen uit de Star Wars films in deze collectie, zodat je ze allemaal kunt verzamelen en op je plank kunt tentoonstellen.

11. Lego Harry Potter 71043 Kasteel van Zweinstein

LEGO® Harry Potter™ 71043 Kasteel Zweinstein™ - Het Deense Steentje

De fans van de Harry Potter zullen blij zijn met deze Lego set die meer dan 6.000 bouwstenen heeft. Met dit bouwpakket kun je het kasteel bouwen waar de School voor Toverkunst en Tovenarij is gevestigd. Het model heeft alle torens, torentjes, kamers, klaslokalen, het kantoor van professor Perkamentus, de Grote Zaal en nog veel meer – kortom het heeft alles wat het kasteel in de Harry Potter films had.

De bouwset bevat ook veel kleine accessoires zoals huisbanieren, banken, tafels, vlammende fakkels en het model heeft interessante functies zoals bewegende trappen. Verder vind je 4 minifiguren en 27 microfiguren in de doos. Dit bouwpakket is perfect om uit te stallen, maar ook om je favoriete scènes uit de films na te spelen.

12. Lego Art 31203 Wereldkaart

LEGO Art Wereldkaart - 31203 | bol.com

Het bouwpakket Wereldkaart heeft meer dan 11.000 Lego-steentjes en de afgewerkte kaart is 104 cm breed en 65 cm hoog. Ben je een liefhebber van reizen dan kun je op deze kaart gemakkelijk je verschillende reizen rond de wereld bijhouden, want er zijn push pins bij, zodat je kunt markeren waar je geweest bent. Je kunt ook verschillende oceaanstromingen namaken met behulp van variabele kleuren.

13. LEGO 71741 Ninjago stadstuinen

LEGO NINJAGO stadstuinen 71741

Deze bouwset is weer een bouwpakket geïnspireerd op een film, dit keer van de Ninjago serie. Het is een van de bouwpakketten die ontworpen werden om de 10de verjaardag van Ninjago te vieren. Het model van het ninja huis of meer als paleis is adembenemend. Het heeft vijf verdiepingen, elk met iets anders. Je vindt er een Ninjago Museum of History, een ijswinkel, de ninja zone, of Chen’s Noodle House.

Het bouwen van dit bouwpakket is een enorme attractie voor de fans. Lego voegde veel verborgen verrassingen toe die alleen door de altijd-verslaafden gewaardeerd zullen worden en er is ook een Ninjago Fan appartement in het huis. Er is een enorm aantal stenen, dus het is een lonende ervaring dit huis te bouwen. Bovendien zijn er 19 Ninjago minifiguren, waaronder de hoofdfiguren zoals Young Lloyd, Kai, Zane, en vele anderen.

14. LEGO 75252 Star Wars Imperial Star Destroyer

Met zijn lengte van iets meer dan 1 meter is dit reusachtige model net zo dreigend als de originele Star Destroyer die op de grote schermen te zien is. De noppen van de LEGO stenen geven de Star Destroyer ook een extra oppervlakte textuur. De details van dit ontwerp reiken tot aan de laserkanonnen en motoren.

Dit model van 4.784 stukjes komt in een mooi versierde doos met daarop de reeds gebouwde Star Destroyer. Je krijgt ook een door de computer gegenereerde omtrek van het ruimteschip op een van de flappen van de doos. Het in elkaar zetten van deze creatie is geen sinecure en een goede raad is om te zorgen dat je voldoende ruimte hebt, want je zult de ruimte nodig hebben om duizenden stukjes LEGO te herbergen. Om het geheel af te maken voegde LEGO een geschaalde versie van de beroemde Rebel Blockade Runner en twee keizerlijke figuurtjes toe.

Het eindproduct laat je werkelijk ademloos achter door zijn schitterende uiterlijk. Ook de ingewikkelde details op dit model dragen bij aan zijn verbluffende uiterlijk. Het nadeel is dat je voor deze opstelling veel ruimte moet vrijmaken.

15. LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 – 42115

LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 - 42115 | bol.com

Als je van snelle ultieme supersportwagens houdt, zul je versteld staan van dit model. Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 is een van de beste Lego Technic modellen. Je zult verblind worden door de levendige limoenkleur en door de details zoals de V12 motor met beweegbare zuigers, de iconische Lamborghini Scissor deuren, een werkende versnellingsbak met 8 versnellingen of een beweegbare spoiler.

Dit bouwpakket is verpakt in een luxueuze doos die ook een exclusief verzamelaarsboekje bevat waarin je veel interessante feiten vindt over het model, over Lamborghini, over de samenwerking tussen hen en Lego en veel afbeeldingen van achter de schermen.

16. LEGO Ideas – NASA Apollo Saturn V – 92176

LEGO Ideas - NASA Apollo Saturn V - 92176 | bol.com

Het model van de NASA Apollo Saturnus V is er weer een uit de Lego Ideas collectie, wat betekent dat het door gewone mensen ontworpen werd. Het is een verbluffend model van de spaceshuttle die gebruikt werd om mensen naar de Maan te brengen.

Hoewel dit bouwpakket slechts 1969 Legoblokjes bevat, is het voltooide model meer dan 100 cm hoog, en het meet 17 cm in diameter. De schaal van het model is ongeveer 1:110. Het model is verdeeld in de 3 verwijderbare rakettrappen. Het deel dat niet mag ontbreken is de S-IVB derde trap met de maanlander. Er zijn ook 3 astronauten minifiguren. Er zit een boekje in de doos, waarin je alles kunt lezen over de Apollo maanmissies en je vindt er ook veel interessante informatie over de fanatieke ontwerpers van dit model.

17. LEGO 31199 Art Marvel Studios Iron Man

LEGO Art Marvel Studios Iron Man 31199

In augustus 2020 bracht LEGO de LEGO Art serie uit die gericht is op volwassen fans. De LEGO Art sets worden aanbevolen voor mensen van 18 jaar en ouder, mede door het onderwerp van elke set. Behalve de mozaïekstukjes wordt de set ook geleverd met een extra vervullende ‘soundtrack’ om je gezelschap te houden terwijl je Iron Man in elkaar zet. In tegenstelling tot andere LEGO sets kun je bij de LEGO Art Iron Man kiezen uit drie gedetailleerde portretten van het harnas van de IJzeren Man om te bouwen.

18. LEGO Creator Expert Porsche 911 – 10295

LEGO Creator Expert Porsche 911 10295

Ben je een ultieme liefhebber van Porsche auto’s, dan wil je echt dit Lego bouwpakket kopen waarmee je twee Porsche modellen kunt bouwen – Porsche 911 Turbo en Targa. Het model werd gemaakt in samenwerking met de fabrikant Porsche, en je zult versteld staan van alle verschillende details. Het model is authentiek, de motor zit achterin de auto en je vindt een bergruimte voorin. Als je wilt, kun je het dak van de auto verwijderen, en het vooraan opbergen. Dit model is perfect voor verzamelaars en het is een perfect tentoonstellingsmodel.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten