Op welk moment Drink jij je Koffie?

welk-moment-drink-jij-koffie

Koffie is een van de meest populaire dranken ter wereld. De warme drank is ontzettend veelzijdig. Er bestaan talloze soorten koffie, van sterke espresso tot een romige latte macchiato. Door het ruime aanbod aan koffie zit er altijd een variant bij die precies aan je smaak voldoet. Door kaneel, chocolade of vanille toe te voegen, kan er eindeloos gevarieerd worden met smaken. Koffie kan bij het ontbijt, lunch, als tussendoortje of na het avondmaal gedronken worden. De drank kan zelfs gebruikt worden om verschillende gerechten te maken, zoals tiramisu of cappuccino-ijs.

Koffie in de ochtend

Koffie is een van de meest geconsumeerde dranken in de ochtend. Doordat koffie verschillende voordelen kent, is het een ideale manier om je dag mee te beginnen. Kan je ’s ochtends moeilijk op gang komen? Zet dan een bakje koffie. De bruine drank werkt opwekkend en zorgt ervoor dat je de dag productief doorkomt. Wist je dat koffie kan helpen bij het verminderen van stress? Cafeïne helpt bij het verminderen van de productie van stresshormonen, waardoor je je beter kunt ontspannen. Koffiedrinken kan ook een goede manier zijn om je dag te beginnen, omdat het je geest kan helpen scherp te blijven en de kans op stress vermindert.

Koffie na je diner

koffie-bonen-bewaren

Er is een grote kans dat jij regelmatig een kopje koffie na je avondmaaltijd drinkt. Koffie heeft een aangename smaak en heerlijke geur waardoor je je maaltijd op een positieve manier afsluit. Koffie kan helpen bij de vertering. Het bevat cafeïne en deze stof helpt bij het verhogen van de activiteit van het maagzuur en andere spijsverteringsenzymen. Daardoor kan voedsel beter verwerkt worden. Ook voorkomt het dat je je vermoeid voelt. Cafeïne verhoogt je alertheid en energieniveau. Dit is bijzonder handig als je na een avondmaaltijd moe bent of je gewoon meer energie nodig hebt om de rest van de avond door te komen. Koffie kan ook helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziektes, omdat het antioxidanten bevat die voorkomen dat LDL-cholesterol (slechte cholesterol) kan ophopen. Koffie kan ook een manier zijn om na de maaltijd het gesprek voort te zetten. Een bakkie pleur is een sociale drank die garant staat voor quality time met je familie en vrienden. Het is een geweldige manier om bij te praten en de dag af te sluiten met een heerlijk kopje koffie.

Gezelligheid

Koffie drinken wordt vaak gelinkt aan gezelligheid. Het is een sociale activiteit: we doen het voor de gezelligheid. Hoe leuk is het om samen met vrienden of collega’s de dag te starten óf juist af te sluiten met een kopje koffie. Op je werkplek, op visite of tijdens een afspraakje. Bijkletsen onder het genot van een bakkie pleur creëert een gezellige sfeer. Laat een mok bedrukken met logo of een persoonlijke naam en geef ze weg als cadeau. Doe de cadeaus in bedrukte tassen, zodat je het geschenk in stijl afmaakt.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten