4 Weetjes over een Duurzame Badkamer!

weetjes-over-duurzame-badkamer

Duurzaamheid kan in verschillende aspecten van de badkamer terugkomen. Zo kunnen het items zijn waarmee je zowel je eigen portemonnee als de natuur spaart. Daarnaast gaat het om voorzieningen die zo lang mogelijk meegaan.

In dit artikel delen we vier weetjes over een duurzame badkamer. Lees dus snel verder en ontdek hoe je zelf kunt verduurzamen.

1. Water besparen met dual flush toiletbediening

TOILET-WC

Wist je dat je water kunt besparen met dual flush toiletbediening? Nederland is een van de weinige landen waar het toilet met drinkwater wordt doorgespoeld. Ongeveer 35% van het drinkwater dat je dagelijks verbruikt, wordt weggespoeld door het toilet. Een mooie kans om te besparen, dus!

Dual flush toiletbediening, is een bedieningsplaat met twee verschillende knoppen. Wanneer je de kleine knop indrukt, wordt er drie liter water doorgespoeld. Wanneer je op de grote knop drukt, wordt er zes liter water doorgespoeld. Wanneer je geen gebruikmaakt van dual flush, spoel je per toiletbezoek tot wel negen liter drinkwater door!

2. Vervang het bad door een sunshower

Wist je dat je om een bad te vullen, tot wel 150 liter warm water nodig hebt? Een warm bad is natuurlijk ontzettend ontspannend. Toch bestaat hier een mooie kans om veel kosten en water te besparen. Dit kun je doen door je ligbad te vervangen door een duurzame Sunshower.

Een sunshower is een paneel dat in de doucheruimte gemonteerd wordt. Terwijl je onder de douche staat, kom je optimaal tot rust onder de invloed van infrarood en Uv-licht. Een prima en duurzaam alternatief voor een bad, dus!

3. Waterbesparende kranen

Wist je dat je met waterbesparende kranen veel kosten kunt besparen? Een waterbesparende kraan beschikt over een aerator. Hierdoor wordt er lucht toegevoegd aan de waterstraal, waardoor er minder water uitkomt, terwijl je geniet van hetzelfde comfort als bij een standaard kraan.

Naast het feit dat je hiermee tot el 80% water kunt besparen, heeft een waterbesparende kraan ook direct invloed op je energierekening. Er hoeft namelijk minder water verwarmd te worden. Een echte win-win situatie,

4. Nog meer duurzaamheid

Zoals je ondertussen misschien in de gaten hebt, is het besparen van (warm)water de sleutel tot een duurzame badkamer. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om een duurzame badkamer te creëren.

Kies voor materialen die duurzaam geproduceerd zijn of gerecycled zijn. Kies daarnaast voor materialen die zo lang mogelijk meegaan. Zo hoef je minder vaak nieuwe spullen aan te schaffen en spaar je dus zowel je eigen portemonnee als de natuur.

Let er dus bij elk product op dat het duurzaam en kwalitatief goed is. Denk hierbij aan duurzaam sanitair zoals een douche met douchewand. Kies daarnaast voor duurzame accessoires zoals toiletrolhouders en tandenborstelhouders.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten