Geen aparte Webcam meer nodig, gebruik je iPhone

webcam-iphone

Toen de coronapandemie begon, vlogen ze als warme broodjes over de toonbank: webcams. Maar nu de coronapandemie voorbij is en weer meer mensen naar kantoor komen, is de vraag naar webcams afgenomen. Bovendien is het voor consumenten vaak ook niet meer nodig om een webcam aan te schaffen. De meeste laptops hebben al een ingebouwde webcam, de iPhone heeft een camera aan de achterzijde van het toestel die gebruikt kan worden voor digitale vergaderingen en bovendien is het mogelijk om de iPhone te gebruiken als webcam op een Mac. Ook met de nieuwe functies die Apple tijdens WWDC heeft aangekondigd, zet het bedrijf meer in op digitaal vergaderen.

iPhone gebruiken als webcam

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun iPhone te gebruiken als aparte webcam. Vorig jaar, bij de bekendmaking van iOS 16 en macOS Ventura, introduceerde Apple een nieuwe functie. Met deze functie is het mogelijk om de camera aan de achterzijde van de iPhone te gebruiken als webcam. Op die manier is het mogelijk om gebruik te maken van het scherpe beeld van de camera die de iPhone heeft. Bovendien kun je als gebruiker gebruikmaken van de groothoeklens van de iPhone. Daardoor is het mogelijk een grote groep mensen in één keer op beeld van de webcam te zetten.

Gebruik van iOS 16 en macOS Ventura

meest-voorkomende-iphone-problemen

Om dit te kunnen doen, is het noodzakelijk om te updaten naar iOS 16 en macOS Ventura. Daarna kunnen gebruikers hun vergaderprogramma naar keuze gebruiken. Onder meer Microsoft Teams en Zoom ondersteunen het selecteren van een camera. De camera van de iPhone kan als webcam op de Mac gebruikt worden door eerst de iPhone horizontaal neer te zetten en de camera aan de achterzijde naar de gefilmde persoon te brengen. De gebruiker hoort dan een geluidje, waarmee bevestigd wordt dat de iPhone als webcam wordt ingezet.

Daarna is het mogelijk om in de instellingen over te schakelen naar de iPhone als camera. Op deze manier kunnen ook consumenten die een Mac Studio hebben met een apart beeldscherm zonder webcam, toch gebruikmaken van de webcam van de iPhone. Het is daardoor niet meer nodig om zelf een webcam aan te schaffen.

Apple zet meer in op digitaal vergaderen

Apple zet bovendien ook meer in op digitaal vergaderen. Het gebruiken van de iPhone als webcam (bijvoorbeeld de geliefde iPhone 12) is inmiddels al een jaar mogelijk, maar de plannen die Apple tijdens WWDC introduceerde laat al zien dat Apple meer mogelijk wil maken op het gebied van digitaal vergaderen. Zo krijgt de volgende macOS versie die dit najaar uitkomt meerdere functies om digitaal vergaderen gemakkelijker te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op de Mac de ‘presenter mode’ in te schakelen. Daardoor wordt de achtergrond van de presentator gescheiden van de voorgrond en is het mogelijk de leider van de vergadering in een ‘bubbel’ te zetten. Daarmee is meteen duidelijk wie de vergadering leidt. Bovendien wil Apple ook verschillende effecten introduceren. Door twee duimen omhoog te doen, is er bijvoorbeeld een confettiregen zichtbaar.

De nieuwe plannen van Apple laten zien dat er steeds meer mogelijk is op het gebied van digitaal vergaderen. Bovendien past het thuiswerken en zoveel mogelijk digitaal vergaderen ook in een trend die steeds meer bedrijven omarmen. Om het milieu te sparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen, is het verstandig zo min mogelijk naar kantoor te komen. Bovendien zorgt dit er ook voor dat personeel minder lang in de file staat op weg naar kantoor. Door je iPhone als webcam te gebruiken is het dus mogelijk te besparen op de kosten van de aanschaf van een website en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten