Wat moet je Regelen als je een Bedrijfswagen hebt Aangeschaft?

wat-regelen-bedrijfswagen-aanschaffen

Ben je Midden- of Oost-Europeaanse ondernemer in Nederland en heb je via je bedrijf een auto of bestelbus aangeschaft? Dan is het van belang dat je op de hoogte bent van de verplichtingen voor autobezitters in ons land. Zo moet je je auto verzekeren, je kenteken overzetten en als je zakelijk rijdt, is het belangrijk om je kilometers te registreren, zodat je aan het einde van het jaar minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor nieuwe inwoners in Nederland met een bedrijfsauto op een rijtje gezet.

Je bedrijfsauto meteen verzekeren

Voor iedere autobezitter is het verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Wanneer je dus onlangs bent verhuisd en sinds kort in het bezit bent van een bedrijfswagen, is het belangrijk om je autoverzekering op tijd te regelen. Met een WA-verzekering krijg je alleen een schadevergoeding als je schade aan een ander toebrengt bij een ongeval. Het is dus aan te raden om ook een extra dekking af te sluiten, zoals de Beperkt-Casco of All-Risk dekking. Hiermee krijg je ook kosten vergoed voor verschillende soorten schade aan je eigen bedrijfswagen.

Zoek je nog een goede verzekeraar? Dan kun je bijvoorbeeld je bestelautoverzekeren bij Polisa. Deze verzekeringsmaatschappij is er speciaal voor mensen die vanuit Midden- en Oost-Europa naar Nederland zijn verhuisd. Ze bieden als enige verzekeraar een klantenservice in je eigen taal, waardoor je eenvoudig in jouw taal om advies en informatie kunt vragen en de polisvoorwaarden kunt lezen.

Kenteken overzetten

beste-manier-bedrijfsautoverzekeringen-vergelijken

Als je een (bedrijs)auto meeneemt vanuit het buitenland, moet je kenteken binnen drie maanden na je inschrijving worden overgezet naar een Nederlands kenteken. Op die manier kan je worden geregistreerd in het Nederlandse kentekenregister. Als je dit niet doet, kan de verzekeraar de schadekosten bij een ongeval niet vergoeden en riskeer je hoge boetes bij controle. Het is daarom aan te raden om je kenteken zo gauw mogelijk na de verhuizing over te zetten.

Als je vervolgens een Nederlands kenteken hebt, kun je direct je autoverzekering bij Polisa afsluiten. Je profiteert bij Polisa naast de klantenservice in je eigen taal ook van korting op de premie, met de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd in je land van herkomst. Dit maakt de verzekering extra voordelig!

Zakelijke ritten registreren

Ben je ondernemer voor De Belastingdienst en heb je een bestelbus of een bedrijfsauto? Dan moet je de kilometers die je rijdt voor zakelijke doeleinden goed registreren. Zo kun je deze reiskosten bij je inkomstenbelasting van de winst aftrekken, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Je mag 21 cent per gereden kilometer van de opbrengst voor zakelijke ritten aftrekken. Ook mag je met de bedrijfsauto niet meer dan 500 kilometer privé rijden.

Kortom, regel deze zaken direct zodat je met een gerust hart de weg op kunt met je bedrijfswagen!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten