Wat is Scrum Werken?

wat-is-scrum-werken

Scrummen is een manier van samenwerken die past binnen het hybride werken. Scrum werken is onderdeel van de Agile manier van werken. Wat is het verschil tussen Scrum werken en Agile werken?

  • Agile werkt met zelfsturende teams die werken aan een gezamenlijk doel.
  • Scrum werken is raamwerk waarbinnen je op productieve wijze doelen stelt en problemen oplost.

Hoe lang duurt een scrum?

principes-goed-werkgeverschap

Het belangrijkste voordeel van scrummen is dat je heel efficiënt werkt. Je focust op een gezamenlijk doel en werkt daar met je scrumteam naartoe. Een scrumteam werkt in sprints. Wanneer een team fulltime scrumt is de dag verdeelt in verschillende fases. De daily scrum duurt 15 minuten. De Retrospective duurt 3 uur en een Review duurt 4 uur. De Planning duurt 8 uur.

Wat zijn de voordelen van scrum werken?

Een wellicht onderschat voordeel van scrum werken is dat het een groot teamgevoel met zich meebrengt. Teamleden voelen zich verantwoordelijk door de Agile methodiek en zijn erg betrokken. Bij het oplossen van complexe vraagstukken kan scrum werken heel effectief zijn. Door het samenstellen van een multidisciplinair team leren de teamleden van elkaar en is er een hoge productiviteit. Er zijn specifieke type werkomgevingen die scrummen goed ondersteunen. Een concentratiewerkplek kan bijvoorbeeld heel erg helpen bij focus.

Hoeveel mensen zitten er in een scrum team?

De ideale samenstelling van een team dat scrum werken gebruikt bestaat uit 5 tot 8 personen. Dit is klein genoeg om daadkrachtig en Agile te kunnen werken. Doordat je met het team het totale project opknipt in overzichtelijke stukken kan ieder teamlid aan zijn eigen taak werken en deze tijdens de scrum sprints afronden. Het team bepaalt samen de prioriteiten en werkt aan de belangrijkste taken tot het gehele scrum project afgerond is.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten