Wat betekent het Keurmerk Private Lease?

wat-betekent-keurmerk-private-lease

Zie je tijdens de zoektocht naar jouw Private Leaseauto het logo ‘Keurmerk Private Lease’ voorbijkomen? Grote kans dat jij je afvraagt wat dat keurmerk in de praktijk voor jou betekent. We leggen het je hier uit.

Keurmerk Private Lease in het kort uitgelegd

Als je van plan bent om een auto privé te leasen, wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een betrouwbare leasemaatschappij. Het Keurmerk Private Lease helpt je hierbij. Zo houden de leasemaatschappijen die het keurmerk dragen zich aan de voorwaarden die door het keurmerk en de Consumentenbond zijn opgesteld. Je kunt er dus op vertrouwen dat de bedrijven eerlijk zaken doen.

In het kort is het Keurmerk Private Lease een keurmerk dat jou als consument beschermt tegen oneerlijke contracten en te hoge kosten. Dit wordt gedaan aan de hand van vijf zekerheden. Wanneer je dus overweegt om een Private Leasemaatschappij te kiezen die niét het keurmerk draagt, is het belangrijk om je contracten dus extra goed te controleren.

Wat zijn de zekerheden van het Keurmerk Private Lease?

waarom-beter-auto-huren

Eerlijke voorwaarden

Private leasecontracten die zijn aangesloten bij het keurmerk zijn gecontroleerd op eerlijke voorwaarden. Deze voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld om jou als consument te beschermen.

Een compleet product

Je weet precies welk product en welke diensten er allemaal geleverd worden voor het maandelijkse leasebedrag. Het contract omvat (in ieder geval) onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.

14 dagen bedenktijd

Je hebt altijd de wettelijke 14 dagen bedenktijd zodat je rustig kunt nadenken wanneer je het contract officieel aangaat.

Bescherming tegen te hoge lasten

Het Private Leasecontract wordt standaard geregistreerd bij het BKR om te voorkomen dat je vaste lasten aangaat waar je niet aan kunt voldoen.

Geschillencommissie

Bij eventuele klachten wordt er een onafhankelijke geschillencommissie ingeschakeld om de klachten op een correcte manier af te handelen.

Keurmerk Private Lease in de praktijk

Een voorbeeld van een merk dat samenwerkt met Keurmerk Private Lease is SEAT. Kies je voor een SUV van SEAT, dan kun je de volgende zekerheden verwachten:

  • Reparatie en onderhoud bij de SEAT-dealer
  • (internationale) pechhulp onderweg
  • Vervangend vervoer (standaard na 24 uur)
  • Verzekering met all-risk dekking
  • Contract kosteloos beëindigen bij persoonlijke omstandigheden
  • Uitbetaling van kilometers die je niet gereden hebt
  • Wegenbelasting
  • Een volle tank bij aflevering
  • Winterbanden (optioneel)
Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten