Wat je moet bepalen voor het Personaliseren van een T-shirt

wat-bepalen-personaliseren-t-shirt

Je kunt natuurlijk een standaard T-shirt kopen in de kledingwinkel, maar wil je echt iets unieks, dan personaliseer je er zelf een. Op die manier kun je laten zien wie je bent en je eigen boodschap uitdragen. Of je nu een T-shirt wil personaliseren voor jezelf, voor een groep vrienden of voor een vereniging, je moet rekening houden met een paar dingen. Ontdek hier waar je op moet letten om een mooi T-shirt te creëren.

Bepaal waar je een T-shirt gaat personaliseren

tshirts

Allereerst is het aan te raden om te bepalen welk bedrijf je kiest om een T-shirt te personaliseren. Er is veel keuze op het gebied van het bedrukken van T-shirts, maar de bedrijven hebben niet allemaal dezelfde voorwaarden. Let onder andere op de prijzen en minimale afname. Vergelijk de opties en kies het bedrijf dat het beste bij je past. Een T-shirt personaliseer je vervolgens eenvoudig door je afbeelding te uploaden naar de website van het bedrijf van je keuze.

Kies het juiste shirt

Voordat je begint met het ontwerp van je afbeelding, tekst of logo bepaal je wat voor T-shirt je gaat personaliseren. Dit bepaalt voor een deel hoe groot of klein je design kan worden en waar het geplaatst wordt. Kies je voor een polo, crop top, of juist een T-shirt met lange mouwen, het heeft allemaal invloed op het design dat je kunt gebruiken.

Kies het juiste design

Het design of logo is het belangrijkste onderdeel van je gepersonaliseerde T-shirt, besteed er dan ook voldoende aandacht aan. Begin eerst met het maken van een paar schetsen en overweeg verschillende opties voordat je de volgende stappen zet. Hier zijn een paar tips om rekening mee te houden bij het ontwerpen van een logo of design.

Tip 1. Kies het juiste formaat

Misschien heb je het idee dat je het beste kunt kiezen voor een groot formaat voor je bedrukking. Maar dat is niet altijd het beste, het is soms juist beter om het ontwerp wat te verkleinen, zodat het beter leesbaar is.

Tip 2. Kies een duidelijk lettertype

Als je van plan bent om tekst te gebruiken in je ontwerp dan is het belangrijk dat je kiest voor een helder en duidelijk lettertype. Om onderscheid te maken tussen belangrijke en minder belangrijke tekst kun je verschillende lettertypes gebruiken en dikgedrukte tekst gebruiken.

Tip 3. Kies de juiste plaatsing

Denk goed na waar je het ontwerp plaatst. De standaard plaatsing is in het midden, maar je kunt ook een klein ontwerp laten drukken op de borst of een van de mouwen. Plaats het ontwerp niet op de onderkant, hier valt het niet op.

Tip 4. Denk aan de drager

Als je T-shirts bedrukt voor een vereniging, werk of een evenement moet je vooraf nadenken over de mensen die het shirt gaan dragen. Gaat het om mannen, vrouwen, kinderen, jongeren of misschien wel ouderen, iedereen heeft andere wensen.

Nog een laatste tip

Je weet nu alles wat je moet doen om een mooi gepersonaliseerd shirt te maken. Twijfel je of je design goed te zien is op een T-shirt, print het dan eerst in het juiste formaat uit op een wit A4’tje. Leg het vervolgens op een T-shirt zodat je een goed idee krijgt van het uiteindelijke resultaat. Mocht het niet bevallen dan kun je het nu nog veranderen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten