Wanneer moet je een Bedrijfscoach Inschakelen?

wanneer-bedrijfscoach-inschakelen

Een interne bedrijfscoach helpt medewerkers, teams en organisaties van binnenuit te groeien. Wie twijfelt of een coach een goede keuze vormt, moet vooral kritisch zijn op de signalen die er leven binnen het bedrijf. Met aandacht voor wat er werkelijk speelt kan een coach voor het bedrijf van grote toegevoegde waarde zijn.

Tegelijkertijd valt het niet altijd mee om een goede bedrijfscoach te vinden. Herken de signalen die aangeven dat een coach een goed idee is. En ontdek de beste manier om een coach te vinden, die perfect op de hoogte is van wat er speelt binnen jouw bedrijf. Of ontwikkel zelf een interne coach, die medewerkers, teams en de rest van de organisatie vooruit helpt.

Herkenbare signalen bij bedrijven

werk-omgeving-verbeteren-raam

Een bedrijfscoach is een goed idee als je een van deze drie signalen herkent:

  • Je bereikt niet de resultaten die je wilt
    Je stelt als organisatie doelen en je weet waar je naartoe wilt. Maar, je bereikt niet de gewenste resultaten. Hoe komt dat? Een bedrijfscoach kijkt met een andere blik, naar valkuilen en situaties op de werkvloer. Dat maakt inzichtelijk wat je weerhoudt van het bereiken van de gewenste resultaten.
  • Je weet wát te doen, maar niet hóe dat te doen
    Als je een stap verder bent weet je wel wát te doen, maar niet hoe je dat moet aanpakken. Het ontbreekt aan een concreet stappenplan, ondanks dat je misschien weet waar het aan ontbreekt. Een bedrijfscoach kan je helpen om dit te verhelderen en daarmee aan de slag te gaan.
  • Je wilt sparren over nieuwe vaardigheden
    Wie vol zit met nieuwe ideeën en daarover een kritisch tegengeluid zoekt, moet daar soms even over sparren. De bedrijfscoach is daarvoor de ideale persoon, omdat diegene medewerkers en teams helpt met groei en met stappen vooruit. Wat werkt er wel (en niet)? En waar liggen de valkuilen?

Hoe vind je een goede bedrijfscoach?

Het vinden van een goede bedrijfscoach valt niet altijd mee. Het moet iemand zijn met expertise en ervaring, bijvoorbeeld op het gebied van HR. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat diegene jouw bedrijf goed kent, om van binnenuit verandering te brengen.

Volg zelf een opleiding tot coach

stijlvolle-comfortabele-werkkleding-tips

Volg in plaats daarvan liever zelf een opleiding tot coach. Wie coachend leert leidinggeven leert op een andere manier te kijken naar het eigen bedrijf en de medewerkers. Vanuit een coachende rol combineer je een helpende functie, advies waar dat nodig is én stimuleer je verantwoordelijkheid bij anderen.

Door zelf een opleiding tot bedrijfscoach te volgen weet je bovendien zeker dat de interne coach (dat ben jij) straks goed op de hoogte is van wat er speelt in jouw bedrijf. Je bent jouw eigen ervaringsdeskundige, vanuit een begeleidende rol als coach om meer medewerkers in beweging te brengen.

 

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten