Waarom zijn en blijven Tote Bags zo onverminderd Populair in het Straatbeeld?

waarom-zijn-tote-bags-populair

Is het jou ook weleens opgevallen dat je overal tote bags ziet? Dat zijn die katoenen tasjes met een hengsel voor boodschappen. Is iedereen de hele dag aan het shoppen of zit er meer achter de opkomst van tote bags? De aantrekkingskracht van het katoenen tasje is dieper dan je op het eerste gezicht misschien denkt.

Tote bags laten zien wie je bent

tote-bags-fashion-shopping-tas

De belangrijkste reden om een tote bag aan te schaffen is natuurlijk om er mee te shoppen, daar lees je verderop meer over, maar tote bags zeggen ook iets over wie je bent en waar je voor staat in het leven. Denk bijvoorbeeld aan tote bags van plaatsen en landen die je bezocht hebt. Zo zie je vaak toeristen met een katoenen tasje van bijvoorbeeld het Rijksmuseum rondlopen in Europese steden.

In Nederland zelf zie je ook tote bags van bepaalde winkelketens waar mensen graag shoppen of tasjes van hun favoriete magazine (denk aan de tasjes van het magazine The New Yorker). Ook tasjes van je werkgever of tasjes die je hebt gekocht als merchandise van je favoriete artiest of band laten zien wie je bent en wat je leuk vindt.

Je kunt ook een stap verder gaan en je tote bag laten personaliseren, zoals bijvoorbeeld bij Wordans. Dat is een internationale speler op het gebied van bulkgoederen als T-shirts, hoodies maar ook tote bags. Hier kun je je eigen tekst of zelfs je eigen foto laten bedrukken op een tote bag en het tasje cadeau doen of voor jezelf laten maken.

Tote bags zijn een milieuvriendelijk alternatief

Een andere reden om te kiezen voor een tote bag is het milieu. Toen je vroeger de supermarkt bezocht kocht je vaak een plastic tasje om al je boodschappen in te stoppen. De overheid heeft ons gestimuleerd dat niet meer te doen door voor elk tasje een paar cent te vragen. Plastic tasjes komen soms in de natuur terecht en kunnen moeilijk worden gerecycled. Een eigen katoenen tasje meenemen is daarom beter.

Maar vergeet je tote bag niet, anders moet je weer een nieuwe kopen aan de kassa of zelfs een plastic exemplaar meenemen. In een bekende supermarkt in Utrecht wordt nu geëxperimenteerd met het inzamelen van stapels tasjes die mensen thuis hebben liggen, zodat bezoekers van de supermarkt een gebruikt, gratis, tasje kunnen meenemen als ze er eentje vergeten zijn.

Er past veel in tote bags

tote-bags-tas-winkelen-fashion-vrouw

Een paraplu, een picknickkleed of zelfs je schoolboeken, er past verrassend veel in een tote bag. Je hoeft met je tote bag niet meer een rugtas helemaal vol te proppen met spullen en kunt de katoenen tas gemakkelijk over je schouders dragen om alles zo gemakkelijk mee te nemen.

De tasjes komen ook in veel verschillende soorten en maten. Sommige zijn ideaal voor shoppen en andere tasjes zijn weer handig om mee te nemen naar het strand. Over het algemeen zijn de tote bags altijd heel veelzijdig en kun je ze voor van alles en nog wat gebruiken.

Tote bags combineren met elke look

Maar waarom is een tote bag dan een fashion-item geworden dat je in het straatbeeld ziet? Modebloggers en andere influencers zijn de tassen een paar jaar geleden massaal gaan dragen. De katoenen tas werd zelfs zo populair dat hippe modehuizen zogenoemde ‘shoppers’ op de markt hebben gebracht. Dat zijn tote bags gemaakt van polyester of een andere stof die je ook vaak ziet in rugtassen.

Deze shoppers hebben dezelfde looks als een tote bag, maar zijn iets steviger en luxer. Je ziet deze tassen veel in Scandinavische en Japanse mode. Hier wordt de tote bag of shopper ook gezien als een fashion-item in de herenmode. Het is namelijk een type tas dat perfect is als alternatief voor een rugtas, zonder meteen een aktetas te dragen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten