Dit is Waarom Luie Mensen juist Succesvol Zijn

waarom-luie-mensen-succesvol-zijn

Luiheid is iets dat ieder mens in meer of mindere mate heeft. Sommige mensen hebben het echter in veel grotere mate dan andere. We zijn gewend het als iets slechts te beschouwen. 

Maar wat als dat niet zo is? Wat als luiheid eigenlijk helpt om succesvoller te worden? In feite bereiken veel luie mensen juist enorme successen. De geschiedenis geeft ons vele voorbeelden. 

Charles Darwin was bijvoorbeeld ongelooflijk lui. Zijn leraren hadden veel last van hem; vaak viel hij midden in de les in slaap. Hij gaf de voorkeur aan vissen boven sporten en toen hij student was, bracht hij de meeste tijd door in cafés. Zelfs toen hij zich met wetenschap ging bezighouden, haastte hij zich niet en besteedde hij jaren aan het schrijven van zijn werk.

Een ander voorbeeld is sir Winston Churchill. Op school had hij de slechtste resultaten van de klas en hij ging niet eens naar de universiteit. Sport liet hem absoluut onverschillig en op een schommelstoel zitten was zijn favoriete bezigheid. Daarna werd hij een groot politicus.

Carl Marks leefde op kosten van zijn arme moeder, feestte maandenlang en wilde helemaal niet werken. Al met al heeft zijn studie de gevestigde opvattingen van de hele wereld omvergeworpen.

Van veel andere grote mensen werd gezegd dat ze ongelooflijk lui waren, waaronder Einstein, Newton, Picasso, Mendelejev en anderen. Toch zijn zij erin geslaagd ongelooflijk succes te behalen en over de hele wereld bekend te worden. Dat bewijst dat luie mensen het wel degelijk ver kunnen schoppen. En luiheid kan een groot voordeel zijn. Hier zijn enkele redenen waarom luie mensen meer kans hebben om succesvol te zijn.

Ze zijn ondernemend

belasting-cryptocurrency-nadelen

Vaak zijn luie mensen erg ondernemend. Ze hebben veel ideeën en projecten omdat hun geest niet gevuld is met buitensporige gedachten en verantwoordelijkheden. Ze denken in verschillende categorieën. Het is belangrijk voor hen dat het werkproces niet saai is en dat er aan het eind gegarandeerde resultaten zijn.

Ze kunnen niet anders dan slim zijn

Het vergt eigenlijk een groot verstand om lui te zijn op het werk. Je moet manieren vinden om een tijdje niets te doen en vervolgens alle taken op tijd af te krijgen. Werknemers hebben de neiging om ofwel slim of dom, lui of nauwgezet te zijn. Als je slim en lui bent, ben je waarschijnlijk de meest efficiënte werknemer in je bedrijf.

Ze zijn meer ontspannen

Luie mensen haasten niet en springen niet de hele tijd van het ene ding naar het andere. Ze nemen de tijd en gaan taak na taak aan de slag. Terwijl sommige mensen in paniek raken, wordt hun aandacht afgeleid en zetten ze zich niet volledig in voor taken. Luie mensen daarentegen hebben minder zorgen en doen rustig hun werk.

Ze zijn inventief

goed-idee

Luie mensen zijn erg creatief als het gaat om het organiseren van hun werk. Ze verspillen geen tijd aan onnodige dingen en komen direct to the point. Een luie werknemer zal altijd een manier vinden om alle repetitieve processen in hun werk te automatiseren en te optimaliseren. Want er is niets vervelender voor een lui persoon dan regelmatig eentonig werk.

Luie mensen proberen het leven altijd makkelijker te maken. Mensen waren te lui om de grond uit te scheppen – ze vonden een graafmachine uit. Ze waren te lui om schoon te maken – ze vonden een stofzuiger uit. Wie weet waren het wel luie mensen die alle grote uitvindingen van de eeuw hebben uitgevonden.

Ze gebruiken technologieën die hen in staat stellen lui te zijn

In onze tijd zijn er veel programma’s, applicaties en gadgets die mensen in staat stellen hun werk veel sneller te doen. Luie mensen weten van al die dingen en gebruiken ze om hun taken dubbel zo snel gedaan te krijgen. Als ze bijvoorbeeld aan een document werken, zouden ze het niet gewoon schrijven en dan naar de advocaat, redacteur, manager en andere mensen sturen om het te controleren – dat zou veel tijd kosten. Ze zouden gewoon een Google Doc maken en mensen toegang geven tot het document, zodat ze het kunnen goedkeuren of corrigeren op hetzelfde moment. Dat zou het hele werkproces vereenvoudigen, veel tijd besparen en hen in staat stellen wat langer lui te zijn.

Ze kennen hun doelen

man-leren-lezen-laptop

Luie mensen weten hoe ze prioriteiten moeten stellen en zich moeten richten op hun eigen doelen, niet op de doelen die door andere mensen worden opgelegd. Ze zijn gewoon te lui om aandacht te besteden aan de prioriteiten van andere mensen, dus richten ze zich op hun eigen prioriteiten. Bovendien besteden ze veel minder tijd aan het bereiken van deze doelen, omdat ze dan meer tijd hebben om te ontspannen.

Ze weten wanneer ze moeten rusten

Het belangrijkste is te weten wanneer te ontspannen, want hoe meer energie mensen verbruiken, hoe minder je ervan over hebt om grote plannen te verwezenlijken. Mensen die zich de hele tijd inspannen, verouderen sneller; hun geheugen gaat veel sneller achteruit. Bovendien denken sommige wetenschappers dat vroeg opstaan als je een nachtuil bent en jezelf intensief laten sporten een destructief effect heeft op je gezondheid, vooral na je veertigste. Dus, luie mensen, ontspan en blijf lui.

Conclusie

De Amerikaanse professor Arnold Ludwig analyseerde ooit meer dan 1000 mensen die het grootste succes in hun leven behaalden. Hij kwam tot de conclusie dat je, naast het hebben van enig natuurtalent, ook in staat moet zijn om… tijd te verspillen. Dat klinkt misschien paradoxaal voor onze eeuw en levensstijl. Maar zelfs Einstein placht te zeggen dat verveling een geweldig hulpmiddel is om je verbeelding en creativiteit te ontwikkelen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten