Waarom ben ik nog steeds single? 16 Redenen

waarom-ben-ik-single-redenen

Sommige mensen zijn single omdat ze daarvoor kiezen, of vanwege bepaalde omstandigheden in hun leven.

Maar sommige mensen zijn ook op zoek naar antwoorden op de vraag “waarom ben ik nog steeds single?”.

Daarom hebben we een lijst gemaakt van enkele redenen waarom mensen nog steeds single zijn:

1. Je hart is gebroken

vrouw-jaloezie

Dit is een maar al te vaak voorkomend thema onder veel singles. Na bedrogen of abrupt gedumpt te zijn, voelt het soms veiliger om je hart af te sluiten voor meer pijn. Hoewel dit op korte termijn een oplossing kan zijn, kan het je later in je leven eenzaam laten voelen. Hoewel liefdesverdriet enorm veel pijn doet, is vertrouwen dat er betere dingen voor je in petto zijn een veel gezondere zienswijze.

Na een zware breuk is het altijd een goed idee om tijd te nemen om te genezen. Maar verwar het stellen van gezonde grenzen niet met een ongezond excuus om je van de wereld af te zonderen.

2. Je hebt bindingsfobie

Veel meer mannen hebben dit dan vrouwen. Er zijn tal van redenen waarom deze fobie de overhand kan krijgen. De angst om de verkeerde keuze te maken en voor altijd verbonden te zijn met een partner waar je niet gelukkig mee bent, kan het bijna onmogelijk maken om je te binden. Verbintenis-foben zijn meestal ook narcisten.

Het zoeken naar het volgende beste ding heeft meer prioriteit dan het opbouwen van een sterke band met hun huidige partner. Angst voor kwetsbaarheid kan een bindingsangstige ook op de vlucht doen slaan. Als je openstellen voor iemand minder wenselijk is dan kauwen op glas, dan wordt groeien in een relatie heel moeilijk.

Communicatie is de sleutel in een gezonde relatie en als één partner niet kan of wil communiceren, zullen er problemen ontstaan. Je kunt geen relatie hebben die alleen gebaseerd is op het fysieke, je moet ook die mentale band hebben, anders houdt het geen stand.

3. Je wilt single zijn

Tim And Eric Me Time GIF by Adult Swim

Niet iedereen op deze planeet is wanhopig op zoek naar een relatie. Sommige individuen begrijpen de kracht van een seizoen van alleen zijn.

Dit is een periode waarin je aan jezelf wilt werken en ervoor wilt zorgen dat je heel bent: emotioneel, financieel, spiritueel en mentaal, voordat je een ander in je wereld brengt.

4. Je blijft de verkeerde partners kiezen

Dit gebeurt voortdurend. Mensen vallen op iemand die net zo is als hun ex, of in niets lijkt op hun ex (aan de oppervlakte). Voor het grootste deel spelen mensen rollen in relaties en die rollen zijn waar ze zich het meest op hun gemak voelen.

Als je jezelf steeds terugvindt bij partners die echt behoeftig zijn, zoek je die types misschien op om een verzorger-rol te vervullen die je “wilt” spelen. Goed kijken naar patronen in vroegere relaties kan heel nuttig zijn voor wie in deze categorie valt.

Een andere factor is je gezin van herkomst. Als je bent opgegroeid in een gewelddadig huishouden, zul je eerder in een gewelddadige relatie terechtkomen. Perspectief krijgen op wat jou parten speelt kan je helpen om in de toekomst betere relatiekeuzes te maken.

5. Je blijft de volgende vergelijken met je ex

vriend-verrassen-koppel

Het probleem met de meesten is dat je niet wilt dat er van je wordt geprofiteerd. En vanwege deze zienswijze kies je ervoor om je date consequent te vergelijken met je ex. En als je een licht teken van overeenkomst ziet, ren je weg!

Wat als er een andere manier was om naar liefde te kijken? Door een nieuwe bril waarbij je elke situatie als gloednieuw bekijkt. Je date toestaan zichzelf te zijn en je accepteert ze als zodanig. Genieten van het dating-proces in plaats van het te zien als interview-proces.

6. Je hebt negatieve overtuigingen over intimiteit

Deze overtuigingen vallen meestal in een van de twee categorieën. Ofwel gelooft de single persoon dat hij intimiteit onwaardig is (hij gelooft dat hij niet mooi genoeg is, niet slim genoeg, gewoon niet genoeg), ofwel gelooft hij dat andere mensen niet in staat zijn om de intimiteit te bieden die hij verdient en waarnaar hij verlangt (hij gelooft dat mensen hem onvermijdelijk zullen teleurstellen, afwijzen en/of verlaten).

Als een van deze overtuigingen na verloop van tijd consequent wordt versterkt, maakt dat het vooruitzicht van een toegewijde romantische relatie steeds moeilijker om tot stand te komen en in stand te houden.

Als een vrijgezel uit deze negatieve denkcyclus wil breken, zal hij zich daarom ten doel moeten stellen om nieuwe overtuigingen over zichzelf en andere mensen te internaliseren.

7. Je hebt gewoon nog niet de juiste persoon ontmoet

this is true love GIF

Als mensen zich afvragen of ze al dan niet moeten veranderen hoe ze zich presenteren op afspraakjes, welke indruk ze afgeven en of ze hun persoonlijkheid moeten afzwakken, meer uitgaand moeten zijn, zich anders moeten kleden en dergelijke, dan is de waarheid dat, hoewel eerste indrukken uiterst belangrijk zijn, de persoon met wie je trouwt eigenlijk alles van je gaat houden en waarderen, het goede en het slechte.

8. Je hebt het gevoel dat voor minder gaan geen optie is

Sommigen zeggen misschien dat je normen te hoog zijn, andere zeggen dat je je waarde en je waarde begrijpt. Je begrijpt dat het beter is om single te zijn dan om compromissen te sluiten en je te schikken, alleen omdat mensen vinden dat je een relatie zou moeten hebben.

Laat je niet door maatschappelijke druk, je biologische klok of je leeftijd dwingen tot iets dat beneden je standaard is.

9. Je hebt problemen met het moderne daten

man-telefoon-bericht

Daten in het moderne tijdperk is erg onpersoonlijk en objectiverend geworden. Terwijl je door een dating app als Tinder swiped, kijk je niet naar de foto’s alsof het mensen zijn, maar als handelswaar, geen gezonde manier om een relatie te beginnen.

Je beoordeelt iemand op basis van één foto en als je dan met hem of haar matcht ben je afhankelijk van je sms-vaardigheden om een date te regelen. Geen gemakkelijke prestatie om te volbrengen.

Dus ga je naar een bar om te proberen iemand te ontmoeten, ook geen gezonde manier om een relatie te beginnen. Omdat je met uitgaan vak half bezopen bent en alleen maar iemand zoekt om mee naar bed te gaan, is dat vaak niet de situatie waar veel succesvolle relaties zijn begonnen.

Kortom, je zoekt misschien op de verkeerde plaatsen.

Gezonde manieren om mensen te ontmoeten

> Ontmoet iemand in een nuchtere, eerlijke en comfortabele omgeving
Ga naar een park waar mensen sporten, ga naar een yogales, een kookles, of iets anders waarbij je in een comfortabele omgeving met nieuwe mensen omgaat.

> Wees niet bang om afgewezen te worden
Daten is een spel. Je zult vaker worden afgewezen dan dat je positief wordt ontvangen. Het voelt niet geweldig om afgewezen te worden, maar het voelt erger om langzaam alleen te sterven. Vraag de persoon om zijn nummer en geef het een kans.

> Neem een hond
Het klinkt misschien cliché, maar de voordelen die je van een hond krijgt zullen je helpen iemand te vinden. Een hond haalt je uit huis en uit je vaste routine. Routines kunnen gezond zijn, maar ze kunnen ook erg isolerend werken. Als je steeds dezelfde plaatsen bezoekt, stel je jezelf niet bloot aan nieuwe mensen.

Het hondenpark is een geweldige plek om andere alleenstaanden te ontmoeten. Een hond hebben om voor te zorgen kan een gedoe zijn, maar het kan ook veel vreugde aan je leven toevoegen. Niemand wil uitgaan met iemand die zich ellendig voelt. Het hebben van een hond toont positieve karaktereigenschappen zoals een vermogen om je te binden, medeleven en verantwoordelijkheid. Dingen die anderen zoeken in een partner.

Ze maken je ook veel toegankelijker, niemand zal willekeurig op een vreemde op straat afstappen. Ook zullen tonnen mensen iemand met een hond benaderen en vragen of ze hem mogen aaien.

10. Je normen zijn absurd hoog

sorry-zeggen-tegen-partner-manieren-koppel

Als je verwacht dat iemand op een wit paard komt aanrijden en je van je voeten veegt, ben je waarschijnlijk nog steeds single. De manier waarop Hollywood Romcoms relaties hebben afgeschilderd is volkomen onrealistisch.

Het heeft de manier waarop mensen denken dat liefde eruit moet zien en moet voelen gecorrumpeerd. Geloven in het Hollywood verhaal kan echt schadelijke gevolgen hebben voor mensen die op zoek zijn naar liefde.

Dat je vriendje niet meteen zijn baan heeft opgezegd en in de regen naar huis sprint terwijl hij je naam roept na een ruzie, betekent niet dat hij niet om je geeft. Verwachten dat het leven zich afspeelt als een film is een enorme afknapper en een rom-com mentaliteit kan daar de oorzaak van zijn.

Het stellen van realistische verwachtingen in een relatie is niet alleen gezond, maar ook absoluut noodzakelijk. Je zult nooit bij de kapel komen als je altijd fouten bij iemand zoekt omdat hij of zij geen perfecte filmversie van een partner is.

11. Je gelooft onbewust dat “liefde gelijk is aan pijn”

Vaak vinden deze overtuigingen hun oorsprong in de kindertijd. De persoon kan zich dan zo gedragen dat hij relaties en intimiteit vermijdt. Andere onbewuste voordelen van single blijven zouden vrijheid, onafhankelijkheid en het ontsnappen aan afwijzing en oordeel van anderen kunnen zijn.

De manier om deze blokkades op te lossen is het blootleggen van de beperkende overtuigingen die ons ervan weerhouden een relatie te hebben. Dan erkennen we hoe die overtuiging ons heeft gediend.

Bijvoorbeeld, de overtuiging dat “relaties gevaarlijk zijn” kan ons gediend hebben door ons te beschermen tegen pijn. Als de bewuste geest eenmaal de onderbewuste beloning van het hebben van deze beperkende overtuiging heeft erkend, is het vervolgens gemakkelijker die overtuiging los te laten. We zijn dan in staat om een relatie in ons leven aan te trekken.

12. Je wilt niet echt in een relatie zijn

Misschien voel je je veiliger in je eentje? Misschien ben je opgegroeid in een huis waar je geleerd hebt zelfredzaam te zijn, waar je op jezelf moest rekenen, en nu beweeg je je zo door de wereld.

Intimiteit is iets wat we leren via onze primaire verzorgers. Als je primaire verzorgers gericht waren op overleven, hebben ze je misschien niet de structuur gegeven die baby’s nodig hebben om empathie voor zichzelf en anderen te ontwikkelen.

Verslaafde ouders, ouders die worstelen met hun eigen geestelijke gezondheidsproblemen, financiële druk, of ouders die betrokken zijn bij huiselijk geweld hebben vaak niet de emotionele regulatievaardigheden die nodig zijn om hun baby’s te helpen een gezonde gehechtheid te ontwikkelen, wat de basis is om later in het leven comfortabel te zijn en echte intimiteit te kunnen verdragen.

Zoek een goede therapeut die je kan helpen om te leren verdragen dicht bij een ander mens te zijn, en leer hoe je authentieke gevoelens kunt delen binnen een veilige container. Het zal je ver dienen in je leven.

13. Je hebt de neiging tot zelfsabotage

geirriteerde-vrouw-tong

Velen van ons zijn bang om opnieuw gekwetst te worden. We projecteren het verleden in de toekomst en nemen aan dat de uitkomst hetzelfde zal zijn als we ons hart openen. Dit heet catastroferen; een situatie als erger zien dan ze in werkelijkheid is.

Catastroferen is een vorm van zelfsabotage. Om de pijn te voorkomen houden we de relatie kort. We dumpen hen voordat ze ons dumpen of gaan gedrag vertonen waarvan we weten dat de ander de relatie zal beëindigen. Zelfsabotage is een aangeleerd gedrag dat van binnenuit komt. We zijn zo gewend aan het disfunctioneren dat we denken dat het de manier is waarop relaties werken. We missen de hulpmiddelen om adequaat een meer levensbevestigende gelukzalige relatie te creëren.

Hier zijn twee dingen die je kunt doen om zelf-sabotage te stoppen

> Win informatie in over hoe je een succesvolle relatie kunt hebben.
Dit zal onze gedachten en overtuigingen herprogrammeren, zodat we positief relatiegedrag kunnen gaan toepassen. Dit kan inhouden dat je relatieboeken leest of praat met succesvolle stellen.
> Maak gebruik van je vroegere ervaringen in relaties door nauwkeurig te beoordelen wat jouw bijdragen zijn geweest aan het disfunctioneren.
Een relatiecoach kan je helpen een lijst te maken van wat werkte en wat niet werkte, zodat je zaken die je zelfsabotage in gang zetten kunt identificeren en aanpakken, zodat je de kans krijgt om jezelf te corrigeren.

14. Je bent opgebrand door daten en scheidingen

Je komt op een punt dat je zo opgebrand bent van het daten dat je jezelf niet toestaat om je hoede te laten zakken en iemand binnen te laten en een kans te geven. Het heeft geen zin om op een date te gaan als je zegt: dit is niets voor mij, dit is geen match.

Als je opgebrand bent, moet je voor jezelf zorgen, een pauze nemen van het daten, jezelf wat “me-time” en perspectief geven en weer daten als je je er klaar voor voelt.

Relaties nemen een enorme hoeveelheid ruimte in je leven in beslag. Ze kosten moeite en energie. Ze triggeren vaak je pijn en trauma’s uit het verleden. Je wordt niet alleen geconfronteerd met je eigen problemen, maar ook met die van je partners. Het is een mooi proces, maar je moet op de juiste mentale plaats zijn om een echte relatie aan te gaan.

15. Je kiest ervoor

Comedy Central Lol GIF by The Other Two

Sommige mensen waden genoeg door de datingpool om het gevoel te hebben dat het een verloren zaak is. Als je maar vaak genoeg gestoken wordt, leer je te stoppen met het wespennest te porren. Een gevoel van apathie kan de overhand nemen en het kan deze singles gewoon niet meer schelen of ze een partner vinden.

16. Je mist verantwoordelijkheid voor je eigen leven

Dit is de nummer één reden waarom mensen nog steeds single zijn. Als je nog steeds single bent, en er klaar voor bent om dat niet te zijn, is het tijd om het werk aan jezelf te doen om de juiste persoon voor jezelf te zijn en om de betere persoon in de relatie te zijn.

Stop met extern zoeken en begin het proces van naar binnen kijken. Richt alle energie die je gebruikt om te swipen en mensen na te jagen weer op je zelfontwikkeling en dan zal vanzelf de juiste persoon voor je verschijnen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten