Relatiestatus check: Wie is De Vriendin van Orkun Kökcü?

Orkun Kökçü (Haarlem, 29 december 2000) is een Turks-Nederlands voetballer die meestal als middenvelder speelt. In 2018 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Feyenoord. In juni 2023 stapte hij over naar SL Benfica in Portugal, waar hij een vijfjarig contract tekende. Kökçü maakte zijn debuut in het Turks voetbalelftal in september 2020 en nam deel aan het EK 2020.

  • Volledige naam: Orkun Kökçü
  • Geslacht: man
  • Leeftijd: 23 jaar (29-12-2000)
  • Nationaliteit: Nederlands, Turks
  • Geboorteplaats: Haarlem
  • Woonplaats: Portugal
  • Instagram: @orkunkokcu
  • Lengte: 1.75 m
  • Gewicht: 70 kg

Carrière

orkun-kokcu-vriendin
Bron: instagram @orkunkokcu

Jeugdcarrière

Kökçü begon zijn carrière in de jeugd bij Olympia Haarlem en HFC EDO in Haarlem voordat hij naar IJ.V.V. Stormvogels in IJmuiden ging. Daar werd hij ontdekt door FC Groningen. Na drie jaar in de jeugdopleiding van FC Groningen te hebben gespeeld, maakte hij in 2014 de overstap naar Feyenoord.

Feyenoord

Vanaf het seizoen 2018/19 zat Kökçü regelmatig in de A-selectie van Feyenoord. Op 27 september 2018 maakte hij zijn officiële debuut in de KNVB Bekerwedstrijd tegen VV Gemert, waar hij voor de 0-2 zorgde. In december 2018 maakte hij zijn Eredivisie-debuut en leverde hij een grote bijdrage aan een 1-4 overwinning voor Feyenoord. Zijn contract werd meerdere keren verlengd, en in het seizoen 2022/23 werd hij benoemd tot aanvoerder van Feyenoord, waarmee ze landskampioen werden.

SL Benfica

In juni 2023 tekende Kökçü een vijfjarig contract bij SL Benfica, de Portugese landskampioen, voor een transfersom van 25 miljoen euro met mogelijke bonussen en een doorverkoopclausule voor Feyenoord.

Halis en Sibel Kökçü: de ouders van Orkun Kökcü

Orkun Kökcü heeft dit seizoen een vaste plaats in het basiselftal van Feyenoord. De middenvelder heeft lange tijd met zelftwijfel geworsteld, maar sinds hij zijn contract bij Feyenoord ondertekende, ging alles in een stroomversnelling.

In 2014 maakte Orkun de overstap van FC Groningen naar Feyenoord. “Mijn ouders speelden een cruciale rol in mijn leven. Ze hebben me altijd gesteund, zelfs toen ze voor gek werden verklaard omdat ze met me meegingen naar Groningen. Ik wil ze terugbetalen, maar ik ben nog lang niet klaar met mijn dankbaarheid,” vertelt Kökcü aan Voetbalzone.

Vermogen

Kökcü behoort tot de topverdieners bij Feyenoord, wat gezien zijn prestaties volkomen terecht is. Volgens een bron verdient de voetballer aardig, maar is het bedrag niet van het kaliber van topsalarissen zoals die van zijn coach bij Feyenoord, Arne Slot. Volgens een andere bron verdient hij momenteel een bruto jaarsalaris van ongeveer €700.000 in Rotterdam.

Het daadwerkelijke bedrag zal hier ergens tussen in liggen. Dit is zeker een aanzienlijk inkomen, maar als hij in de toekomst een overstap maakt naar een grote competitie, zal zijn inkomen aanzienlijk toenemen. In de Engelse Premier League liggen de gemiddelde salarissen rond de €3 miljoen per jaar.

Naast zijn prestaties op het voetbalveld heeft de speler ook plannen op de vastgoedmarkt. Onlangs heeft hij zijn spierwitte villa in Hoofddorp te koop gezet voor €1,75 miljoen euro. Volgens Quote kocht hij dit pand in 2020 voor €1,5 miljoen. Hieruit kunnen we concluderen dat de jonge middenvelder financieel op de goede weg is.

Wie is Orkuns vriendin?

Orkun zit momenteel niet in een bevestigde relaties en daarmee lijkt het erop dat zijn relatiestatus: vrijgezel is. Hij is serieus met zijn voetbalcarrière en heeft zijn volledige focus hierop gevestigd. Of Orkun een vriendin of vrouw heeft is dus niet zeker.

Dat Orkun vooral bezig is met zijn voetbalcarrière is ook te zien op zijn instagram, waar weinig persoonlijke foto’s op te vinden zijn. Dat hij van mooie spullen houdt, kunnen we wel opmaken uit sommige foto’s in privésetting. Zo zien we hem met mooie trainingspakken, horloges en een Louis Vuitton tas.

orkun-kokcu-vader-sibel
Bron: instagram @orkunkokcu

Verder is Orkun echt een familieman, waarbij hij zijn vader hoog in het vaandel heeft staan. ‘Vader, vriend en grote baas’ schrijft hij bij een foto met zijn vader Sibel.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten