Waarom Vrijgezel zijn Goed Voor Je is (13 Voordelen)

vrouw-blij

Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om je relatie te vieren – van verlovingsfeesten tot bruidsfeestjes, vrijgezellenfeesten op bestemming, huwelijksfeesten en alle fotoshoots die bij die evenementen horen – dat single zijn behoorlijk triest kan lijken.

Vrijgezel zijn kan echter zoveel waardevoller zijn dan mensen denken, dat we het zouden moeten omarmen en waarderen. Als je niet wettelijk gebonden bent aan een andere persoon, heb je de vrijheid om te leren, te groeien en te ontdekken, zonder de schuld die gepaard gaat met het nemen van tijd voor zelfzorg. En het grote voordeel daarvan is dat als je besluit dat je met iemand een koppel wilt vormen, je precies weet wie je bent en wat je wilt.

Ook al ben je technisch gezien “alleen” als single, je bent verre van een mislukkeling. In dit tijdperk ben jij eigenlijk de norm. Dit zijn de voordelen van single zijn die je kunt gaan vieren:

1. Je wordt onafhankelijk

reizen-persoon-vliegveld

Niet dat je compleet afhankelijk bent in een relatie, maar voor sommige dingen vertrouwen we op onze partners. Als je single bent, leer je het allemaal zelf te doen en word je onafhankelijker! Misschien had je laatste partner een hekel aan hardlopen en heb je altijd al een marathon willen proberen. Of misschien heb je gedroomd van een reis naar Hawaï, maar wachtte je op een partner om die romantische massages op het strand mee te delen. Omarm in plaats daarvan je eigen onafhankelijkheid en maak zelf lekker die reis naar Hawaï.

2. Je zal minder spijt hebben

Het is niet ongebruikelijk dat mensen die geen kans hebben gehad om het leven op hun eigen voorwaarden te verkennen, spijt krijgen. Gebruik je single-status als een kans om een beetje egoïstisch te zijn over je verlangens. De reden is tweeledig: hoe meer tijd je met jezelf doorbrengt en duidelijk krijgt wat je waarden zijn, hoe groter de kans dat je het type partner aantrekt dat bij je past, als dat natuurlijk belangrijk voor je is.

Egoïsme is een gezonde staat om in te verkeren. Het stelt je in staat een gevoel van eigen identiteit te behouden wanneer je met anderen omgaat. Veel mensen (vaak vrouwen) kunnen in een relatie als ‘echtgenote’, ‘partner’, ‘moeder’ verdwijnen tot het punt waarop wie ‘ze zijn’ verloren gaat.

3. Je krijgt meer tijd om jezelf beter te leren kennen 

Tijd alleen doorbrengen kan je echt helpen jezelf beter te leren kennen. Een van de belangrijkste relaties die je zult hebben, is die met jezelf. Wanneer je meer tijd alleen doorbrengt, zul je je interesses en hobby’s beter leren kennen. Single zijn kan een waardevolle kans zijn om meer te weten te komen over je voorkeuren/afkeuren, je authentieke zelf te omarmen en hobby’s of activiteiten te ontdekken die je graag wilde proberen. Misschien heb je altijd al voor jezelf willen beginnen en een eigen succesvolle onderneming willen starten, nu is de tijd om dit te ontdekken, niemand die je tegen houdt!

4. Er is meer tijd om sterke vriendschappen te ontwikkelen

Singles hebben supersterke relaties. Een van de belangrijkste voordelen van single zijn, is dat je de ruimte in je leven hebt om quality time door te brengen met vrienden. En single zijn vergroot juist de kans op sociale connecties. Dat komt omdat ze meer uitreiken naar hun sociale netwerken en meer hulp geven en ontvangen van die contacten in vergelijking met hun getrouwde tegenhangers. Het is belangrijk om sterke vriendschappen te hebben, of je nu single bent of niet, maar het lijdt geen twijfel dat als je single bent, je meer tijd kunt besteden aan het verdiepen van de vriendschappen die je het meest waardevol vindt. Trouwens – hoe beter je bent in het ontwikkelen van je platonische relatievaardigheden, hoe beter je voorbereid bent op een romantische relatie als je besluit er een na te streven.

5. Er is meer tijd om je op je gezondheid te richten

mon-sport-sterk

Onderzoek suggereert dat ongehuwde mensen over het algemeen gezonder zijn dan hun gehuwde tegenhangers. Uit een onderzoek onder meer dan 13.000 mensen blijkt dat mensen die alleenstaand waren en nooit getrouwd waren, wekelijks vaker sportten dan getrouwde mensen. Alleenstaande vrouwen bleken lagere BMI’s te hebben en minder risico’s te ervaren die verbonden zijn aan roken en alcohol te hebben dan getrouwde vrouwen. En eeuwig alleenstaande mannen van hun kant hadden minder kans op hartaandoeningen dan mannen met een andere burgerlijke staat. Neem dit natuurlijk allemaal met een korreltje zout, maar er kan worden gesuggereerd dat degenen die alleenstaand zijn, meer tijd hebben om zich te concentreren op lichaamsbeweging, enz.

6. Meer seks

Om maar met de deur in huis te vallen: alleenstaanden hebben vaker seks dan getrouwde mensen, volgens een analyse van enquêtegegevens die tussen 1989 en 2014 bij meer dan 26.000 mensen zijn verzameld.

7. Je geest is rustiger

mediteren-vrouw

Geloof het of niet, relaties zijn ‘mentaal’ zwaar. Intimiteit en partnerschap nemen veel ruimte in ons hoofd in beslag. Hoewel veel hiervan onbewust gebeurt, is er gewoon minder vermogen tot individueel gericht denken. We hebben het over de tijd die mensen in relaties onvermijdelijk besteden aan het zich zorgen maken over hun partners en soms zelfs de kleinste ruzies herkauwen. Dit soort stress kan het geluk van mensen remmen door hen ervan te weerhouden in het nu te leven. Emotionele onenigheid kan alles verslindend zijn omdat het ons verwijdert van het huidige moment en de huidige situatie. Dit is waar, of de interne onrust nu gebaseerd is op een gevecht met onze partner, of een angst voor hun gezondheid en welzijn. Omgekeerd is single zijn een daad van het opruimen van de rommel en ruimte maken voor nieuwe gedachten (en dromen) om te ademen en te groeien.

8. Je staat meer open voor wat het leven op je pad gooit

Single zijn kan ervoor zorgen dat mensen meer bereid zijn om met de problemen van het leven te dealen, zeggen experts. Het is bijna alsof je geen keus hebt, als je alleen bent, waardoor je meer zelfvoorzienend moet zijn. Vrij van de beperkingen van het hebben van een partner, wordt het leven van mensen plotseling helemaal en volledig hun eigen leven, er is niemand die je belet om je ambities na te jagen. Je neemt meer risico’s, beleeft avonturen en je zal meer nieuwigheden ervaren tijdens je reis.

9. Feestjes wanneer je maar wilt 

Nooit meer toestemming vragen om de hele nacht door te drinken met je besties, of gewoon in je eentje. Eerlijk gezegd moeten we allemaal zelf gewoon een koud biertje (of 17) openbreken en gewoon genieten van ‘me time’!

10. Geen ruzie, geen drama 

Discussies en ruzies zijn niet erg, maar als je single bent, heb je er helemaal niet mee te maken!

11. Bouw je zelfvertrouwen op 

Je zelfvertrouwen kan omhoogschieten. Single zijn is het perfecte moment om een beter blijvend gevoel van eigenwaarde op te bouwen, je voedt jezelf met alleen positieve gedachten en laat je niet door de mening van iemand anders aan het wankelen brengen! Als je alleen bent, is er een kracht die er bijna moet zijn. We hebben de neiging om soms veel meer op onze partners te vertrouwen dan nodig is. Als gevolg hiervan biedt single zijn de mogelijkheid om gebruik te maken van iemands innerlijke sterke punten, die zich op hun beurt kunnen manifesteren in een hoger niveau van vertrouwen. Eenzaamheid kweekt zelfreflectie en zelfreflectie kweekt zelfvertrouwen. Absolute eenzaamheid is bijna onmogelijk als je een partnerschap hebt. We hebben altijd onze partner in onze gedachten. En dit vertrouwen dat je in eenzaamheid hebt gekweekt, zal uiteindelijk doorsijpelen in al je relaties.

De beste relaties ontstaan wanneer je een goed begrip hebt van je behoeften, wensen en waarden. Als je single bent, kun je je op deze dingen concentreren. Het hebben van dit zelfvertrouwen en zelfbewustzijn zal je uiteindelijk van pas komen in al je relaties, niet alleen romantische.

12. Besteed je tijd zoals je maar wilt 

puppy-man-blij

Je bent de baas over je eigen tijd als je single bent, besteed het zoals jij dat wilt! Je kunt op elk moment van de dag een dutje doen, gaan joggen, je favoriete programma voor de honderdste keer bingewatchen. Je kunt op elk gewenst moment wakker worden en gaan slapen zonder het slaappatroon van je partner te verpesten. Geen schuldgevoel meer!

13. Geen verwachtingen 

Het werkt eigenlijk in het voordeel voor jou in beide richtingen! Je hebt van niemand verwachtingen als je single bent en ook niemand verwacht iets van je. Geen pijn, geen lijden!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten