Dit zijn de Voordelen van een Nieuwe Tuin

voordelen-nieuwe-tuin

Heb je overwogen om een tuin te beginnen, maar weet je niet zeker of het de moeite waard is? Het antwoord is natuurlijk JA, doen! Tuinen zijn geweldige, rustgevende plekken die je een wereld aan voordelen kunnen bieden. Van een betere mentale gezondheid tot een beter lichamelijk welzijn, er zijn zoveel goede redenen om een eigen tuin te beginnen. We vertellen je er graag meer over!

Tuinieren voor de mentale gezondheid

Studies hebben aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur een van de beste manieren is om de mentale gezondheid te verbeteren en stressniveaus te verlagen. Tuinieren is daarop geen uitzondering! Nieuwe dingen planten, ze zien groeien en rijpen, ze verzorgen – al deze activiteiten helpen bij mindfulness en ontspanning. Bovendien kan iets zien groeien van zaadje tot plant ongelooflijk bevredigend zijn, wat leidt tot meer geluk. En als je eindelijk je groenten en fruit kunt oogsten, zul je een geweldig gevoel van voldoening hebben! Kies voor fijne tuintafels en stoelen voor in je tuin, zodat je na een middagje tuinieren heerlijk kunt ontspannen!

Tuinieren voor de lichamelijke gezondheid

tuinieren-tuin-voordelen

Tuinieren is niet alleen goed voor je mentale gezondheid; het is ook goed voor je lichaam! De fysieke handeling van tuinieren zorgt voor gematigde lichaamsbeweging – niet te intensief, maar toch genoeg om de spieren aan het werk te zetten en je hartslag omhoog te krijgen. Zorg wel voor voldoende rust tussendoor op je favoriete tuinmeubels! Tuinieren stelt ons ook bloot aan zonlicht, dat helpt om vitamine D in ons lichaam aan te maken (vergeet alleen de zonnebrandcrème niet!). Bovendien geeft tuinieren ons toegang tot vers voedsel en dat is altijd gezonder dan verwerkt of ingeblikt voedsel.

Tuinieren als leermiddel

Tot slot kunnen tuinen gebruikt worden als educatief hulpmiddel voor zowel kinderen als volwassenen. Leren hoe verschillende planten verschillende omgevingen nodig hebben om goed te gedijen leert ons over oorzaak en gevolg relaties en biedt ook een mogelijkheid voor probleemoplossende vaardigheden. Door te begrijpen hoe verschillende delen van planten op elkaar inwerken, bouw je kennis op in vakgebieden als biologie of plantkunde (en het is nog leuk ook!).

Er zijn zoveel redenen waarom het beginnen met een tuin een van de beste beslissingen is die je kunt nemen – voor jezelf en voor iedereen om je heen! Of het nu gaat om het verbeteren van de mentale gezondheid door mindfulness activiteiten of het leren van kinderen over de natuur, tuinen bieden mogelijkheden waar mensen zowel nu als ver in de toekomst baat bij hebben. Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten en begin met planten!

 

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten