Top 10 Voordelen van Ecologische Schoonmaakmiddelen

ecologische-schoonmaakmiddelen-voordelen

Schoonmaken is essentieel voor onze gezondheid en de algemene presentatie van onze huizen, maar in de drukke wereld van vandaag, waar alles met de vingertoppen beschikbaar lijkt te zijn, vallen we gemakkelijk voor producten die een snelle en gemakkelijke schoonmaak beloven, zonder dat we er ooit bij stilstaan wat we precies in huis halen. Het trieste is dat de meeste kant en klare schoonmaakmiddelen vol zitten met agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je gezin en het milieu

Er zijn zoveel voordelen aan milieuvriendelijk schoonmaken. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom je zou moeten overwegen vandaag nog de overstap te maken naar milieuvriendelijke plantaardige producten in je huishouden.

1. Minder risico’s

Het gebruik van algemene huishoudelijke schoonmaakmiddelen vereist vaak het gebruik van beschermende kleding om onze huid, ogen en longen tegen schade te beschermen. Per ongeluk in contact komen met sommige van deze producten kan riskant zijn, en soms gewoon ronduit gevaarlijk. Heb je ooit per ongeluk een chemisch schoonmaakmiddel ingeademd? Dat is niet prettig, toch? Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen elimineren deze risico’s omdat ze zachtere natuurlijke ingrediënten bevatten. Die zweterige rubberen handschoenen heb je niet meer nodig!

2. Groene schoonmaakmiddelen verlengen de levensduur van je bezittingen

witte-keuken-planten

Een van de beste voordelen van het overstappen op groene schoonmaakmiddelen? De werking ervan gaat veel langer mee!

Dit komt omdat traditionele schoonmaakmiddelen vol zitten met allerlei giftige chemicaliën, die niet duurzaam zijn en niet resulteren in langdurige effecten. Sterker nog, dit soort agressieve chemicaliën hebben de neiging om de textuur en levensduur van de meeste huishoudelijke artikelen negatief te beïnvloeden. Met groene schoonmaakmiddelen kun je ervoor zorgen dat je bezittingen lang meegaan.

3. Kosteneffectief

Commerciële schoonmaakmiddelen kunnen duur zijn, door de cocktail van chemicaliën waarmee ze gemaakt zijn. Vaak betaalt de consument meer voor het prestige van het merk zelf en de kosten van de ontwikkeling van hun verpakking, dan voor de kwaliteit van het product zelf. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen bevatten natuurlijke plantaardige ingrediënten die de aarde niets kosten – letterlijk. Koop in een bulk en je bespaart nog meer! 

4. Je weet wat er in je schoonmaakmiddelen zit

In tegenstelling tot de meeste algemene schoonmaakmiddelen zijn milieuvriendelijke merken trots op de ingrediënten die ze gebruiken – of liever die ze niet gebruiken in hun producten, en ze zijn meestal volledig transparant voor hun consumenten. 

5. Schonere lucht

breathing GIF

Er zijn veel risico’s verbonden aan het gebruik van schadelijke chemicaliën rond je huis, maar eentje die je misschien nog niet weet is dat schoonmaken met agressieve chemische producten de lucht in je huis verontreinigt door de verdamping van giftige dampen en dampen. Jij en je gezin worden dan bij het inademen aan deze giftige stoffen blootgesteld, wat het risico op het ontstaan van aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, verhoogt. 

Milieuvriendelijke producten verontreinigen de lucht in je huis niet, omdat ze zachtere natuurlijke ingrediënten bevatten. 

Lees ook: 7 Belangrijke Voordelen van een Duurzaam Leven

6. Over het algemeen betere prestaties

Het zal je misschien verbazen te weten, maar het is eigenlijk niet nodig om agressieve chemicaliën te gebruiken om je huis goed schoon te krijgen. In feite presteren milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen vaak beter dan hun schadelijke tegenhangers. 

7. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen schaden de natuurlijke omgeving niet

Algemene huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden niet vaak als vervuilende stoffen erkend, maar de agressieve chemicaliën die in de meeste algemene schoonmaakmiddelen voorkomen dragen bij tot smog, schaden de kwaliteit van het drinkwater en zijn ook giftig voor planten en dieren. Als ze in het watersysteem gespoeld worden, kunnen waterzuiveringsinstallaties ze moeilijk in grote hoeveelheden verwijderen, en sommige kunnen helemaal niet verwijderd worden. Ze stapelen zich dan in de loop van de tijd op, waardoor het leven van dieren en planten eronder lijdt en het ecosysteem vervuild raakt. 

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen bevatten geen van deze zeer schadelijke chemicaliën, zoals chloor, fosfaten en nitraten, die het milieu vervuilen, zodat ze een veiliger en veel betere optie voor de aarde zijn. Het gebruik van dit soort producten is een geweldige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

8. Betere geur

schoonmaken-schoonmaakmiddel

Niemand wil dat zijn huis stinkt naar bleekwater of ammoniak, toch? Natuurlijk niet! Sla de sterke chemische stank die bij de meeste traditionele schoonmaakmiddelen hoort over en ga voor groen. Of je nu je eigen schoonmaakmiddelen maakt of milieuvriendelijke koopt, de geur van deze producten is meestal veel aangenamer.

9. Meer en betere alternatieven 

Nu steeds meer mensen zich bewust worden van het milieu, is er een toename in de vraag naar milieuvriendelijke en ecologische schoonmaakmiddelen. Als jij begint met een meer milieuvriendelijke en ecologische aanpak, doet je buurman dit misschien ook. Doordat de vraag naar deze producten toeneemt, zal ook het assortiment steeds groter en uitgebreider worden en de vraag naar chemische schoonmaakmiddelen afnemen.

10. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn veiliger rond kinderen en huisdieren

Heb je nachtmerries over je kleintjes die in het chemische kastje onder de gootsteen komen? Of heb je een kat die gevaarlijk geobsedeerd is door de geur van zowat elk chemisch product waar ze haar pootjes op kan krijgen? 

De meeste milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn op plantaardige basis, wat betekent dat ze natuurlijke ingrediënten bevatten die het gezondheidsrisico voor je gezin en huisdieren verlagen. Ze bevatten geen giftige chemicaliën zoals fosfaten, chloor en nitraten. 

Conclusie

Earth Environment GIF by Bhumi Pednekar

Overschakelen op producten van natuurlijke oorsprong is een gezondere optie voor jou en je gezin, om nog maar te zwijgen van het milieu, en ze laten ook geen giftig residu achter.

Dus waar wacht je nog op? Dump die giftige huishoudelijke schoonmaakmiddelen en stap over op een gezonder, milieuvriendelijker merk. Je zult zo blij zijn dat je het gedaan hebt.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten