7x Belangrijke Voordelen van een Duurzamer Leven

duurzaam-leven-is-belangrijk-alle-voordelen

Duurzaam leven helpt het milieu te beschermen en verspilling tegen te gaan. Duurzaam leven is een belangrijke praktijk om het milieu te sparen en onze hulpbronnen efficiënt te gebruiken. Of mensen nu zero waste zijn of net beginnen, je individuele praktijken kunnen een verschil maken. Hier is een lijst van redenen waarom duurzaam leven belangrijk is:

1. Behoudt hulpbronnen voor toekomstige generaties

klimaat-verandering-bosbrand

Misschien wel de belangrijkste reden waarom duurzaam leven belangrijk is, is zodat de wereld bewoonbaar blijft voor toekomstige generaties. De mens is een van de belangrijkste factoren van klimaatverandering. Onze productie van plastic en ons energiegebruik van fossiele brandstoffen zijn maar het topje van de ijsberg. Het verbranden van al onze brandstof, voedsel en water terwijl we het milieu vernietigen zou misschien OK zijn als er niemand anders na ons zou komen. Er moet echter rekening gehouden worden met toekomstige generaties leven. Ervoor zorgen dat de lucht schoon is en dat er voldoende hulpbronnen zijn is onze verantwoordelijkheid tegenover toekomstige generaties. Een bewuste inspanning om duurzaam te leven helpt ervoor te zorgen dat er genoeg zal zijn om in hun behoeften te voorzien. Dat betekent een lage milieu-impact hebben en je richten op duurzame ontwikkeling.

2. Vertraagt de klimaatverandering

De milieu-impact van duurzaam leven kan helpen de klimaatverandering te vertragen. De wetenschappelijke gemeenschap is het er algemeen over eens dat we de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 80 procent moeten verminderen om onder een gemiddelde temperatuurstijging van 2°C te blijven. Je individuele duurzame levenskeuzes kunnen helpen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Op grotere schaal kan je actie in de gemeenschap helpen om duurzaam beleid te beïnvloeden. 

3. Behoudt natuurlijke hulpbronnen

windmolen-duurzaam-greenlife

De aarde heeft beperkte hulpbronnen. Telkens als je bijvoorbeeld een lamp aansteekt, wordt die door iets van energie voorzien. Het grootste deel daarvan wordt aangedreven door steenkool, aardgas en kernenergie. Dat betekent dat hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, wind en geothermische energie minder gebruikt worden om huizen van stroom te voorzien.

Door thuis groen te gaan help je bij het besparen van de energie van de beperkte hulpbronnen. Behoud van deze natuurlijke hulpbronnen is belangrijk om toekomstige generaties te helpen in hun behoeften te voorzien. Dit omvat ook hoe we water, bomen en onze voedselvoorziening gebruiken. Door duurzame alternatieven voor onze natuurlijke hulpbronnen te hebben, worden ze niet uitgeput en kunnen we ze in de toekomst ook nog benutten.

4. Verbetert de gezondheid van de gemeenschap

De kwaliteit van onze omgeving beïnvloedt onze gezondheid. Individuen die stappen zetten voor duurzaamheid kunnen helpen de potentiële giftigheid van het milieu te verminderen. Een gemeenschap die sociale actie onderneemt kan ook helpen door duurzaam beleid bij de overheid in te voeren. Eenvoudig gezegd kan een duurzaam bewuste gemeenschap rechtstreeks invloed hebben op de gezondheid van een gemeenschap. Schonere lucht, minder afval en minder vervuiling helpen een gezondere gemeenschap te bevorderen.

5. Bereidt zich voor op groei

Een op duurzaamheid gerichte gemeenschap is beter voorbereid op groei. Dit geldt voor praktisch elk type gemeenschap. Een bedrijf dat aan duurzaamheid doet zal geld besparen, waardoor het meer werknemers in dienst kan nemen en kan groeien. Een stad die aan duurzaamheid doet zal schonere lucht hebben en meer natuurlijke hulpbronnen beschikbaar hebben voor een groeiende bevolking. Ze zullen ook carrièremogelijkheden hebben in de groeiende sectoren van de natuurlijke energie.

Behoud en instandhouding van onze beperkte hulpbronnen helpt ons ons voor te bereiden op onze groeiende behoeften als de bevolking toeneemt. Efficiënt gebruik maken van wat we hebben, en nieuwe manieren vinden om ons leven van energie te voorzien zal ons helpen voorbereid te zijn.

6. Helpt bij de economische ontwikkeling

spaarpot-geld-sparen

Duurzaam leven biedt een economische kans aan gemeenschappen. Als het probleem energie-efficiëntie is, zijn er een aantal duurzame manieren om dat op te lossen. De toepassing van duurzame energiebronnen in een gemeenschap verruimt de economie, kan helpen de kosten op lange termijn te verlagen, en kan op korte termijn banen bieden. Het vinden van duurzame oplossingen voor onze beperkte hulpbronnen levert vaak een verbeterde economie op. 

Als een bedrijf bijvoorbeeld besluit met een creatieve oplossing voor hun afvalbeheer te komen, kan dat veel positiefs opleveren. Dat zou een nieuwe functie kunnen scheppen en daardoor banen. Ze zouden geld kunnen besparen. Dat zou kunnen leiden tot hogere lonen of lagere prijzen. Het zou ook tot een betere reputatie kunnen leiden, wat weer nieuwe klanten kan opleveren die waarde hechten aan duurzaamheid.

Als deze principes op bedrijven in een hele gemeenschap werden toegepast, zou je een verbeterd milieu en economie aantreffen.

7. Verbetert de luchtkwaliteit

Als een gemeenschap duurzaam leven praktiseert, helpt ze de milieukwaliteit. Het aanhouden van een duurzame levensstijl helpt je koolstofvoetafdruk te verkleinen. Als een gemeenschap duurzaamheid nastreeft, vermindert de luchtvervuiling. Schone lucht is de sleutel tot een gezonde gemeenschap.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten