Versterk je Weerstand met deze 6 Betaalbare Tips

versterk-je-weerstand-betaalbare-tips

Word je regelmatig geveld door een griepje of verkoudheid? Geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor jou. Ontdek nu zes betaalbare tips die je weerstand een enorme boost zullen geven!

Oorzaken van een verminderde weerstand

vrouw-slaapt-ziek-moe

We worden allemaal wel eens ziek, maar bepaalde factoren hebben een negatieve invloed op ons immuunsysteem. Denk aan stress, slaapgebrek, roken, ongezond eten, alcohol en veel binnen zitten. Deze factoren verzwakken je immuunsysteem, waardoor je sneller vatbaar bent voor griepjes en verkoudheden. Daarom is het van groot belang om je weerstand op peil te houden. Hierdoor kun je allerlei vervelende kwaaltjes vermijden en word je minder snel ziek.

Verbeter je immuunsysteem met deze tips

Nu, de grote vraag is: hoe verhoog je je weerstand? Maak je geen zorgen als je immuunsysteem een oppepper kan gebruiken. Gelukkig zijn er tal van eenvoudige en goedkope manieren om je weerstand te versterken. Wij delen graag onze zes beste tips met jou:

1. Geniet van het buitenleven

Een wandeling maken op een druilerige dag is wellicht niet je eerste keuze. Maar frisse lucht en daglicht zijn cruciaal om fit te blijven. Daglicht zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D aanmaakt, een essentiële vitamine voor je immuunsysteem. En het beste van alles: buiten wandelen is helemaal gratis! Wie had gedacht dat het verhogen van je weerstand zo voordelig kon zijn?

2. Neem probiotica voor een gezonde darmflora

Wist je dat een goede weerstand begint in je darmen? Het klinkt misschien vreemd, maar je darmen bevatten goede bacteriën, ook wel bekend als probiotica. Deze bacteriën helpen bij het bestrijden van schadelijke indringers van buitenaf. Door extra probiotica in te nemen, ondersteun je je eigen bacteriën. Hierdoor ondersteun je de darmflora en blijft je weerstand optimaal.

3. Drink voldoende water

drink-water

Kraanwater of (kruiden)thee lest niet alleen je dorst, het heeft ook talloze voordelen voor je afweersysteem. Voldoende water drinken voorkomt uitdroging van je slijmvliezen, waardoor ze minder vatbaar zijn voor virussen. Het advies is om dagelijks 1,5 à 2 liter water te drinken. Het is een simpele en voordelige manier om je weerstand te verhogen.

4. Neem voldoende rust

Vlieg je van de ene afspraak naar de andere? Ga je te laat naar bed terwijl je vroeg moet opstaan? Stress en slaapgebrek zijn funest voor je weerstand. Als je niet goed uitgerust bent, loop je een groter risico om ziek te worden. Neem daarom even de tijd om te ontspannen en gun je lichaam de broodnodige rust. Je zult merken dat het je immuunsysteem een flinke boost geeft!

5. Was regelmatig je handen

Sinds de coronapandemie schudden we niet zo vaak meer handen, wat al enorm helpt bij het verminderen van de overdracht van virussen en bacteriën. Maar we moeten nog steeds voorzichtig zijn, want door regelmatig je gezicht aan te raken met je handen, kun je jezelf onbewust besmetten. Vooral openbare plaatsen, zoals toiletbrillen, deurklinken en lichtknopjes, zijn broedplaatsen van ziekteverwekkers. Daarom is het essentieel om regelmatig je handen te wassen met water en zeep.

6. Ondersteun je weerstand met voedingssupplementen

Een gezonde levensstijl en evenwichtige voeding vormen de basis voor een goede gezondheid. Maar soms kunnen we wel wat extra ondersteuning gebruiken om onze weerstand te versterken. Gelukkig zijn er voedingssupplementen die precies dat doen.

Vitamine C, vitamine D en het mineraal zink staan bekend om hun ondersteuning op de weerstand, waardoor je beter bestand bent tegen allerlei vervelende kwaaltjes.

Maar er is meer! Heb je ooit gehoord van de magische chaga paddenstoel? Deze bijzondere paddenstoel zit boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten en andere waardevolle stoffen die je immuunsysteem een ware oppepper geven. Met een overvloed aan antioxidanten behoort chaga tot de absolute top van gezonde plantaardige voedingsmiddelen. Waar wacht je nog op? Probeer nu een chaga supplement ter ondersteuning van je weerstand!*

Wil je chaga kopen? Onthoud wel dat voedingssupplementen nooit een vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en uitgebalanceerde voeding. Raadpleeg altijd een professional voordat je nieuwe supplementen aan je dagelijkse routine toevoegt, zodat je zeker weet dat ze passen bij jouw individuele behoeften.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten