Verschillen Gran Canaria en Tenerife? Welk Eiland is Leuker?

Vandaag gaan we de verschillen analyseren tussen deze twee prachtige eilanden van de Canarische Eilanden. Tenerife en Gran Canaria zijn de twee grootste toeristische bestemmingen van de Canarische Eilanden. Elk jaar kiezen duizenden bezoekers een van deze twee eilanden om er hun vakantie door te brengen. Maar de vraag is – wat is het beste Canarische eiland, Tenerife of Gran Canaria?

Op beide eilanden kun je het hele jaar door genieten van mooi weer en ze liggen allebei op dezelfde afstand van Europa. Hoewel we van Gran Canaria houden, moeten we erkennen dat het eiland Tenerife ook een geweldige bestemming is. Dat is de reden waarom we de voor- en nadelen van beide eilanden hebben geanalyseerd om te beslissen of Tenerife of Gran Canaria beter is.

Waar vind je de mooiste landschappen en natuur, op Tenerife of op Gran Canaria?

gran-canaria-landschap-natuur

Wat landschap en natuur betreft, moeten we beginnen met te zeggen dat Tenerife een vulkaan van 3.718 meter heeft, en dat is ongetwijfeld indrukwekkend. Het uiterste noorden van Tenerife is bergachtig en verbazingwekkend, en de laurier- en dennenbossen zijn onberispelijk.

Gran Canaria daarentegen heeft zijn verbazingwekkend mooie ravijnen en prachtige dennenbossen, evenals de spectaculaire kliffen van de westkust. We kunnen dus stellen dat beide eilanden een enorm aanbod aan buitensportmogelijkheden hebben – zoals wandelen, fietsen of duiken. Daarom denken wij dat in deze strijd om te bepalen of Tenerife of Gran Canaria de beste landschappen heeft, beide eilanden gelijkwaardig zijn.

Zijn de stranden beter op Tenerife of op Gran Canaria?

gran-canaria-strand

Meestal zijn de stranden – samen met het goede weer – de belangrijkste reden waarom mensen besluiten naar de Canarische Eilanden te komen. Daarom moeten we eens gaan kijken naar de stranden die deze twee eilanden te bieden hebben:

Naar onze mening en objectief gezien blijft Gran Canaria voor op Tenerife vanwege de natuurlijke zandstranden. Enkele voorbeelden van deze zandstranden zijn het gouden strand en de duinen van Maspalomas, Playa Del Ingles en het verbazingwekkende strand Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria. Ongetwijfeld heeft dit eiland twee van de beste stranden van Europa en de hele wereld.

Toch heeft het eiland Tenerife ook prachtige natuurlijke gebieden met fijn zand – zoals El Medano, La Tejita en Playa Jardín… maar die zijn niet zo geweldig als die op Gran Canaria.

Als we het hebben over kunstmatige stranden, hebben zowel Gran Canaria als Tenerife een aantal prachtige plekken. Aan de ene kant vindt je prachtige kunstmatige stranden zoals Las Teresitas, Playa de las Americas, Playa del Duque en Fañabein Tenerife.

Anderzijds kun je op Gran Canaria de kunstmatige stranden van Anfi, Amadores en Mogan bezoeken – al deze mooie stranden liggen dicht bij de badplaatsen. Dus nogmaals, Gran Canaria blijft voor op Tenerife wat betreft kunstmatige stranden vanwege het grote aantal en de enorme kwaliteit.

Bovendien hebben beide eilanden – Tenerife en Gran Canaria – uitstekende kleine stranden die zelden druk zijn en nog minder door toeristen worden bezocht. Op beide eilanden zijn de beste stranden vaak de kleine stranden aan de monding van stille ravijnen en kliffen. Daar heb je de beste kans om van de zon en de zee te genieten! Zijn de stranden op Tenerife of Gran Canaria beter? In het algemeen kunnen we zeggen dat we de strandkroon aan Gran Canaria geven.

Welk eiland heeft het beste nachtleven, Tenerife of Gran Canaria?

uitgaan-nachtleven-drinken-vrienden

Playa de Las Americas op Tenerife is zonder twijfel de levendigste badplaats van de Canarische Eilanden, dus het verslaat Playa del Ingles op Gran Canaria. De beroemde Veronica’s Strip in Playa de las Americas is de plek waar de jongeren zich na zonsondergang gaan vermaken.

Toch blijft Gran Canaria zeker voor op Tenerife als het gaat om het plaatselijke nachtleven. De clubs en bars in Las Palmas zitten de meeste avonden van de week vol, maar Santa Cruz de Tenerife heeft niet dezelfde energie. Wat betreft de universiteitsscene heeft La Laguna een fantastische ambiance, maar wij denken dat de ambiance in Las Palmas nog beter is dankzij de omvang en diversiteit.

Waar is het beste eten en drinken, Tenerife of Gran Canaria?

Hoewel we absoluut dol zijn op het eten van Gran Canaria, moeten we toegeven dat Tenerife het eten beter lijkt te bereiden dan Gran Canaria. Van de kleine Guachinche restaurants op de heuvels van Tenerife tot de kwaliteitsrestaurants in de resorts, dit eiland behoort in ieder geval tot de top 3 van Europa.

Er zijn tal van goede eetgelegenheden op ons geliefde Gran Canaria, vooral in alle kleine steden en in de hoofdstad – Las Palmas de Gran Canaria. Toch blijft het eiland Tenerife qua eten voor op Gran Canaria. Wij denken dat dit komt omdat ze populairder zijn bij Franse en Italiaanse toeristen.

Wat drank betreft, is het Dorada Pilsen bier van Tenerife iets beter dan het Tropical Premium van Gran Canaria – maar het is altijd een kwestie van smaak. We hopen echt dat niemand van Gran Canaria zich beledigd voelt. Toch is de Arehucas rum van Gran Canaria de meest populaire gedistilleerde drank van de Canarische Eilanden.

Nu het typische bier van Tenerife boven dat van Gran Canaria staat en hoewel Arehucas-rum de categorie gedistilleerde dranken aanvoert, moeten wij de eet- en drinkkroon aan het eiland Tenerife geven.

Conclusie

Dus, welk Canarisch eiland is beter, Tenerife of Gran Canaria? Beide eilanden hebben hun geweldige hoogtepunten, maar we moeten de hoofdprijs aan Gran Canaria geven.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten