Alles Over Het Vermogen van Johan Derksen

johan-derksen-foto

Johan Derksen (75) is dagelijks te zien als commentator bij Vandaag Inside. Deze oud-profvoetballer staat bekend om zijn ongezouten mening en controversiële uitspraken. Maar wat verdient dat nou, een beetje praten op televisie? Wil je weten wat het vermogen van Johan Derksen is lees dan snel verder.

  • Volledige naam: Johannes Gerrit Derksen
  • Leeftijd van Johan Derksen: 34 jaar
  • Woonplaats: Grolloo
  • Beroep: Presentator, sportanalist
  • Vermogen Johan Derksen: 1,5 miljoen

Wie is Johan Derksen?

Voordat we het hebben over het vermogen van Johan Derksen een kijkje in het leven van deze veelbesproken man. Johan Derksen, die ook wel ‘de snor’ wordt genoemd, werd op 31 januari 1949 geboren in Heteren. Als jonge jongen stond hij al regelmatig op het veld.

Johan Derksen als profvoetballer

Toen Johan Derksen op zijn 16e met Rolder Boys kampioen werd in de vierde klasse viel dat op bij een aantal profclubs. Johan Derksen mocht vervolgens de jeugdopleiding doen bij Go Ahead. Ondanks de intensieve training wist Derksen het niet te schoppen tot het eerste elftal van het team.

Daarop tekende hij in 1968 een eenjarig contract bij Cambuur die toen in de Eerste divisie speelden. Johan Derksen stond bekend als een harde tegenstander die regelmatig de regels overtrad. Ondanks dat was hij wel een goede voetballer en speelde in totaal 4 seizoenen voor Cambuur.

Een seizoen in de Eredivisie

In 1975 kreeg Johan Derksen een contract bij Haarlem. Dit is het enige seizoen in zijn carrière dat hij in de Eredivisie speelden. Aan het einde van het seizoen degradeerde de voetbalclub. Haarlem betaalde toendertijd 6000 gulden voor Johan Derksen. We denken dan ook niet dat het vermogen van Johan Derksen uit zijn voetbaljaren komt.

Johan Derksen de journalist

johan-derksen-sigaar

Het feit dat Johan Derksen nooit echt doorbrak met voetballen kan ook te maken hebben met zijn andere aspiraties, de journalistiek. Terwijl Johan Derksen voetbalde was werkte hij ook aan zijn journalistieke carrière. Zo Schreef hij onder andere voor het Haarlems Dagblad en Nieuwsblad van het Noorden.

Johan Derksen koos er in die periode voor om een pseudoniem te gebruiken voor zijn werk als journalist. Hij schreef onder andere onder de naam Gerrit Westers en Freek Zoontjes. Pas nadat zijn professionele voetbalcarrière voorbij was besloot Johan Derksen om met zijn eigen naam te publiceren in Voetbal International.

Hoofdredacteur bij Voetbal International

Johan Derksen werd op 1 februari 1977 aangenomen bij Voetbal International en werd in 2000 de hoofdredacteur van het tijdschrift. In 2013 zegde hij zijn baan als hoofdredacteur op om plaats te maken voor Thijs van Veghel. Derksen bleef overigens nog wel een paar jaar actief als columnist en hoofdredacteur van de uitgeverij van het tijdschrift.

Johan Derksen op tv

Pas toen Johan Derksen 50 werd, begon hij aan zijn carrière op televisie. Misschien is dat een van de redenen dat hij er nog steeds zit, omdat hij zo laat aan dit deel van zijn carrière is begonnen. Johan Derksen was van 1999 tot 2001 een vaste gast in het programma Sport aan tafel dat door Ruud ter Weijden werd gepresenteerd.

Het programma werd later opgeheven en maakte plaats voor Voetbal Insite. Ruud ter Weijden verdween ook en maakte plaats voor Wilfred Genee. In de jaren die volgden gebeurde er veel rond het programma. Zowel de naam als de zender waarop het werd uitgezonden veranderden regelmatig. Na Voetbal International en Voetbal Inside heet het nu Vandaag Inside.

Tot de dag van vandaag is Johan Derksen met Wilfred Genee en René van der Gijp te zien bij Vandaag Inside op SBS6. Ze nemen zowel sport als dagelijkse zaken door met verschillende tafelgasten.

Awards en nominaties

Bij het toenmalige Voetbal Insite kwam Johan Derksen volledig tot zijn recht. Zowel Derksen als het tv-programma wisten regelmatig nominaties en awards in de wacht te slepen. Een overzicht:

  • Gouden Televizier-Ring gewonnen voor Voetbal International in 2011
  • Zilveren Televizier-Ring nominatie voor Johan Derksen in 2011
  • RTL Walk Of Fame voor Voetbal Inside in 2016

Wat is het vermogen van Johan Derksen?

Als we alle inkomsten van Johan Derksen door de jaren heen bij elkaar optellen komen we tot een totaal vermogen van ongeveer 1,5 miljoen euro. Dat bedrag is onder ander afkomstig uit inkomsten door zijn werk als presentator en journalist. Daarnaast heeft Johan Derksen nog een aantal andere functies en ondernemingen waar hij zijn geld mee verdient.

Waarom is Johan Derksen nog niet met pensioen?

Met een vermogen van 1,5 miljoen euro zou je toch denken dat Johan Derksen ondertussen wel met pensioen kan. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd al lang en breed benaderd. Eerder zei Johan Derksen dat hij na zijn pensioendatum alles wat met voetbal en tv te maken had achter zich zou laten en naar Austin, Texas in De Verenigde Staten zou vertrekken. Hij gaf als reden aan dat in die streek de beste live-muziekscene ter wereld te vinden is. Later kwam hij hiervan terug, naar eigen zeggen omdat Texas de doodstraf heeft.

Er gaan trouwens continu geruchten dat Johan Derksen met pensioen gaat. De ene keer denkt men dat hij gecanceld zal worden, omdat hij weer een controversiële uitspraak heeft gedaan, de andere keer maakt men zich zorgen om zijn gezondheid. Hij is zelfs wel eens weggelopen tijdens een uitzending. En toch schuift Johan Derksen daarna gewoon weer aan bij Wilfred Genee aan tafel

Waar heeft Johan Derksen zijn vermogen mee verdient?

Johan Derksen is al jaren werkzaam als journalist en presentator. Dat is waar hij het grootste deel van zijn vermogen mee heeft verdiend. Maar Johan Derksen doet nog veel meer dan dat. Dit zijn alle activiteiten en ondernemingen waarmee Johan Derksen zijn vermogen verdient.

Johan Derksen is uitgever

Naast zijn werk als presentator bij Vandaag Inside heeft Johan Derksen een uitgeverij. Dit bedrijf richtte hij in 2015 op samen met zijn dochter Marieke Derksen en Michel van Egmond. Het bedrijf heette in die periode Voetbal Inside Boeken. De naam is ondertussen veranderd naar Inside.

De uitgeverij heeft al heel wat succesvolle sportboeken uitgebracht. Een aantal bestsellers zijn Geen Genade, Kieft en Gijp. Er is overigens ook een biografie van Johan Derksen uitgebracht met de titel Derksen bij Inside. Dat boek moet ongetwijfeld bijgedragen hebben aan het vermogen van Johan Derksen.

Kledinglijn Johan Derksen

In 2013 besloot Johan Derksen om een eigen kledinglijn op te zetten. Die kledinglijn bestaat niet alleen uit broeken, jasjes en andere kledingstukken, hij verkoopt ook schoenen. Het feit dat Johan Derksen een kledinglijn heeft opgezet is interessant want de presentator staat niet per se bekend om zijn goede kledingstijl. Sterker nog Johan Derksen werd in 2005 door tijdschrift Esquire uitgeroepen tot slechts geklede man van Nederland.

Zelfs zijn eigen dochter, Marieke Derksen, is niet te spreken over zijn kledingstijl. In 2021 zei Johan Derksen dat hij zijn dochter ging onterven, omdat ze niet op de juiste politieke partij zou stemmen. Marieke reageerde daarop met een sarcastische tweet

“ Nou ja zeg. En ik had me stiekem al bedacht dat de collectie tweed jasjes mij best aardig zou staan…”

Johan Derksen behaalt goud in de hitlijsten

In 2012 besloten Johan Derksen en Wilfred Genee een muzikaal album uit te brengen voor het Europees kampioenschap voetbal. De productie was in handen van Ferdi Bolland en naast Johan Derksen en Wilfred Genee waren ook Gerard Joling, Edwin Evers en Bennie Jolink op het album te horen.

De single van het album Nederland is helemaal oranje kwam na de lancering als hoogste nieuwe binnenkomer binnen in de single top 100. Uiteindelijk wist de single de 4e plek in de Single Top 100 te bereiken. Dat was overigens niet het enige nummer van het album dat het goed deed. Ook het nummer Helden deed het goed. Die eindigde uiteindelijk de 6e plek in de Single Top 100.

Het album had Johan Derksen en Wilfred Genee aardig wat geld kunnen opleveren. Was het niet dat de heren samen besloten om de opbrengst aan Stichting Spieren voor Spieren te schenken.

Manager van Cuby and the Blizzards

Johan Derksen is niet alleen liefhebber van sport, hij is ook gek op muziek. Dat leidde ertoe dat hij van 1995 tot 1998 manager was van Cuby and the Blizzards. De populaire bluesband van Harry Muskee bestond van 1962 tot 2011 en stond regelmatig in de hitlijsten. We denken niet dat Johan Derksen veel geld heeft overgehouden aan dit werk, waarschijnlijk net genoeg om de lichten aan te houden.

Interessant om te weten is dat Johan Derksen tegenover de oude stamkroeg van de band in Grolloo woont.

Radiomaker Johan Derksen

Sinds 2005 kun je Johan Derksen regelmatig op de radio horen. Het radioprogramma dat hij maakt heet Muziek voor volwassenen. Derksen draait in dit programma vooral zijn favoriete muziek, blues country en soul.

Het programma werd tot 2022 bij meerdere radiostations uitgezonden. Nu is het alleen nog bij Arrow Bluesbox Radio en Radio Veronica te beluisteren. Andere radiozenders zoals Rijnmond en Radio West besloten na een bekentenis van Derksen dat hij seksueel grensoverschrijdend had gepleegd om het programma niet meer uit te zenden.

Het voorval gaat over de tijd dat Derksen nog profvoetballer was. Na een wilde avond lieten zij en hun vrienden twee dames bewusteloos achter, iets waarvan hij toegaf dat hij er nu voor naar de gevangenis zou gaan.

Veelgestelde vragen over Johan Derksen

We kregen heel wat vragen binnen over Johan Derksen. Dit is een lijst met de vragen die jullie het meest gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Johan Derksen?

Johan Derksen is 34 jaar oud.

Wat is het vermogen van Johan Derksen?

Onze schatting is dat Johan Derksen een vermogen heeft van 1,5 miljoen euro. Dat bedrag heeft hij onder andere verdiend als journalist en presentator. Daarnaast ontvangt hij royalty’s voor zijn biografie, maakt hij radioprogramma’s en heeft een eigen uitgeverij.

Waar en hoe woont Johan Derksen?

Johan Derksen woont sinds 2014 met zijn vrouw in het Drentse Grolloo. Allereerst kocht hij hier een leuk vakantiehuisje van 150.000 euro. Maar daar bleef het niet bij. Drie jaar later kocht Johan Derksen zijn droomhuis met een prijskaartje van 360.000 euro. De woning heeft twee woonlagen over 240 vierkante meter. De presentator heeft ook zijn kinderen geholpen om woningen aan te schaffen. Zo heeft hij zijn dochter Marieke geholpen met 250.000 euro.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten