Hoe Verhelp je een Spleet Tussen je Tanden?

verhelp-spleet-tussen-tanden-vrouw-lachend

Tanden horen op elkaar aan te sluiten, maar helaas is dit niet bij iedereen het geval. Als tanden niet op elkaar aansluiten, ontstaat er een spleet. Vaak ontstaat deze spleet tussen je voortanden, waardoor hij goed zichtbaar is voor anderen. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat je dit niet mooi vindt. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Benieuwd wat? Lees dan vooral verder. Wij vertellen je in deze tekst namelijk hoe je een spleet tussen je tanden verhelpt.

Opvullen

Als je een spleet tussen je tanden hebt, kun je hiermee naar de tandarts gaan. Hij kan de ruimte tussen twee tanden namelijk opvullen met composiet. De tweede tanden waartussen de spleet zich bevindt worden allereerst schoongemaakt, waarna de tandarts ze opruwt. Ook brengt hij wat hechtingsmiddel aan, zodat het composiet beter aan de twee tanden blijft zitten. Na het aanbrengen van composiet hardt de tandarts dit uit met een uv-lamp. Tot slot wordt het composiet nog wat bijgeslepen, zodat er sprake is van een naadloos en natuurlijk eindresultaat.

Brug of kroon plaatsen

tanden-man-lachend-telefoon-thuiswerken

Ben je geen fan van het opvullen van een spleet tussen je tanden met composiet? Dan kan je tandarts een brug of kroon plaatsen. Deze behandeling is wel wat ingrijpender dan het opvullen van een spleet met composiet. Eén van de twee tanden naast het spleetje wordt namelijk volledig afgeslepen. Het porseleinen of metalen kapje dat de tandarts hier vervolgens op aanbrengt, vormt de nieuwe tand. Hij maakt de ‘nieuwe’ tand net iets breder, waardoor het spleetje verdwijnt. Dit kan ook met meerdere tanden tegelijkertijd worden gedaan. In dat geval is er sprake van een brug. Het nadeel van een brug of kroon is dat hij na een aantal jaar los kan gaan zitten.

Facings

Een spleet tussen je tanden kan ook verholpen worden met composiet of porseleinen facings. Bij composiet facings slijpt een tandarts eerst een dun laagje van je tanden af om daarna meerdere laagjes composiet aan te brengen voor het vormen van een nieuwe tand. Het nadeel van composiet factings is dat het eindresultaat er vaak onnatuurlijk uitziet. Bij porseleinen facings wordt er ook een dun laagje van je tanden geslepen. Toch is er een belangrijk verschil met composiet facings, want er wordt een afdruk van je gebit gemaakt. Op basis hiervan maakt de tandarts een porseleinen facing op maat. Doordat deze in één keer geplaatst wordt, is het eindresultaat natuurlijker.

Beugel

Ga je liever niet naar de tandarts voor een spleet tussen je tanden? Dat hoeft ook niet, want je kunt ook voor een onzichtbare beugel kiezen. Door het dragen van zo’n beugel worden jouw tanden langzaam maar zeker naar de gewenste plek bewogen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Maak dan op https://drsmile.nl een afspraak voor een 3D-scan van je gebit.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten