Wat is de Veiligste Outfit op de Motor? 

veiligste-outfit-motor

Het mooie weer is weer in aantocht en dat betekent dat je spoedig weer kunt gaan toeren op je motor. Ben jij toe aan een nieuwe outfit of wordt dit het eerste jaar dat je gaat rijden en moet je nog een veilige outfit kopen? Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je kunt zorgen dat je goed gekleed de weg op kunt gaan. Uiteraard houden wij er ook rekening mee dat het oog ook wat wil en dus zullen wij je enkel kleding laten zien die veilig is, maar die er ook buitengewoon stijlvol uitziet.

Goed beschermd

motor-mannen-reizen

Op de motor ben je kwetsbaar en dus moet je je goed kleden. Kies daarom altijd voor een goed motorpak. Een motorpak is gemaakt van dikke stof en moet als een tweede huid zitten. Mocht er iets gebeuren waardoor je op het wegdek belandt, dan vangt het pak de klappen op. Je huid blijft hierdoor beschermd waardoor de gevolgen hopelijk mee zullen vallen. Zorg er altijd voor dat je knieën en je ellebogen extra beschermd zijn. Deze delen van je lichaam raken namelijk meestal het eerste de weg en zijn daardoor extra kwetsbaar. Om het af te maken is het ook belangrijk om handschoenen te kopen. Deze beschermen je handen op meerdere manieren. Ten eerste houden ze je handen warm waardoor je ze beter kunt gebruiken. Ten tweede bieden ze bescherming wanneer je ten val komt. Zet deze dus zeker op je lijstje als je een motoroutfit gaat inkopen.

Zorg voor goede schoenen

Wanneer je op de motor stapt, moet je altijd zorgen dat je goed grip hebt. We hebben het hier dan niet alleen over de grip op je stuur, maar ook de grip op je pedalen. Om die reden raden wij je aan om goede motorlaarzen heren te kopen. Deze laarzen zijn voorzien van een goed profiel waardoor je je voeten goed op de motor kunt positioneren. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je tijdens het rijden met je voet van het pedaal schiet. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Bovendien zorgen goede laarzen er ook voor dat je geen koude voeten krijgt. Niets is vervelender dan te koukleumen terwijl je eigenlijk wilde genieten van een fijne rit op je motor. Kies daarom hoogwaardige kleding zodat je optimaal kunt genieten van je tocht.

Het belangrijkste: de helm

motor-helm-reizen-man

Tot slot het onderdeel dat je nooit mag vergeten: de helm. Een goede helm beschermt je gehele gezicht, dus kies liever niet voor een pothelm. Dit staat leuk, maar is veel minder veilig dan een helm die je hele hoofd bedekt. Bespaar ook nooit op een helm omdat het je leven kan redden. Let wel even op de binnenkant, het is fijn dat deze uitgewassen kan worden. Daarmee hou je je helm langer goed.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten