10x Veelgemaakte Nagellak Fouten

veelgemaakte-nagellak-fouten

Je hoeft geen professional te zijn om je nagels goed te lakken, maar je moet wel oppassen voor een paar veelgemaakte nagellakfouten, van het gebruiken van oude nagellak tot het doen van je nagels vlak voor het slapengaan. Deze top nagellak fouten maken we allemaal (en ja, weten hoe lang het duurt voor nagellak droog is is de halve slag), dus wees gerust dat je niet de enige bent.

Dus hier zijn 10 nagellak fouten die we allemaal gemaakt hebben en hoe je ze kunt voorkomen:

1. Oude nagellak gebruiken

nagellak-fouten-oude-nagellak

Niets is deprimerender dan afscheid nemen van een favoriete nagellak die er wat slechter uitziet, maar het moet toch gebeuren.

Naarmate de nagellak ouder wordt, verdampen de oplosmiddelen, waardoor het verdikt en draderig wordt. Dit maakt het aanbrengen van boenwas vrij moeilijk. Oude nagellak hecht ook niet zo goed aan de nagel als vers nagellak dat doet. Als vuistregel geldt: ga elk jaar door je nagellak potjes en vervang alles wat je niet in de laatste 12 maanden gekocht hebt.

2. Basislaag overslaan

Wie heeft niet bedacht dat hij er wel eens mee weg kon komen om de basislaag over te slaan? Je leeft en je leert: de basislaag maakt het oppervlak van de nagel glad voor een vlekkeloze afwerking, verbetert de hechting van de nagellak aan de nagelplaat, en voorkomt dat de pigmenten in de nagellak vlekken maken op de natuurlijke nagel, wat betekent dat je de gele nagelstrijd helemaal vermijdt. Het is een extra stap, maar helemaal de moeite waard-om meer dan een reden.

4. Beginnen met vette nagels

tips-nagellak-sneller-laten-drogen

Als er olie op het oppervlak van de nagel zit voordat de nagellak wordt aangebracht, kan de nagellak veel gemakkelijker afbladderen-er blijft niets aan een vettig oppervlak plakken. Wacht in plaats daarvan met het aanbrengen van nagelriemolie na het lakken, en doe rustig aan met de lotion.

3. Naar bed gaan meteen na het aanbrengen van de nagellak

Hoewel nagels binnen 20-30 minuten droog lijken, duurt het in werkelijkheid een volle 24 uur voor nagellak volledig droog is.

Een super makkelijke truc om het droogproces te bevorderen is een minuut of twee te wachten tot je nagellak begint op te stijven, en dan ongeveer drie minuten heel koud water over je handen te laten stromen. Het koude water helpt de nagellak sneller op te harden. Maar pas op dat je het water niet direct op de nagels laat lopen, want door de kracht van het water kan de nagellak gaan vlekken.

6. Dikke lagen kleur aanbrengen

Om te compenseren dat de kleur er op de nagels lichter en glanzender uitziet dan in het flesje, hebben we de neiging dikke lagen kleur aan te brengen. Maar in dit geval is geduld echt de sleutel.

Als we kleur in dikke lagen aanbrengen, duurt het veel langer voor de nagellak droog is, en hoe langer het duurt om te drogen, hoe groter de kans dat we de manicure bevlekken. Breng in plaats daarvan dunne, gelijkmatige lagen aan en wacht twee minuten tussendoor. De nagellak zal in feite sneller drogen.

Als je een zware laag nagellak aanbrengt, is de kans veel groter dat het in de nagelriemen vloeit, wat betekent dat je die rommel moet opruimen met remover.

5. Topcoat overslaan

kim novak nails GIF

Het overslaan van een topcoat vermindert niet alleen de glanzende afwerking van de manicure, maar verkort ook de levensduur van de manicure. Bonus tip: breng om de andere dag een extra laagje topcoat aan voor een nog langere levensduur.

8. Gebruik één streek om nagellak aan te brengen

Als er één techniek is die je mee moet nemen uit de salon, dan is het wel dat manicuristen drie tot vier halen gebruiken om nagellak op de nagel aan te brengen. Met één enkele streek is het moeilijk om de zijwanden (linker en rechter rand van de nagel) en het gebied rond de nagelriemen te bereiken, waardoor de nagels er onafgewerkt uitzien. Bovendien groeit de kleur er in luttele dagen uit.

Breng de kleur in drie of vier streken op de nagel aan. Begin in het midden bij de nagelriem, veeg naar rechts naar beneden, keer terug naar het beginpunt en veeg naar links naar beneden, keer dan terug naar het midden en veeg door het midden naar beneden. Als er nog een onbedekt gebied is, veeg dan nog een keer over de hele nagel naar beneden.

7. Een warme douche nemen vlak na het aanbrengen van nagellak

nagellak-sneller-drogen-koud-water

Douche nooit meteen na een manicure, want dan heb je de nagellak waarschijnlijk nog niet genoeg tijd gegeven om in te harden. Een stomend hete douche is nog erger.

Door de nagellak bloot te stellen aan de hitte en stoom van de douche kan het gaan bobbelen of vlekken. Het is het beste om een vol uur te wachten nadat de manicure gedaan is voor je gaat douchen.

9. Acetonverwijderaar gebruiken

Nagellakverwijderaars met een hoog gehalte aan aceton drogen de nagel en de omringende nagelriem uit. Herhaaldelijk gebruik kan witte vlekken op de nagel veroorzaken, evenals splijten aan de vrije rand en uitdrogen van de nagelriem. Niet-aceton remover is een veel vriendelijker en mildere keuze.

10. Het hele gebied rond de nagelriemen vermijden

Als je niet super ijverig bent met het in toom houden van je nagelriemen, ziet je manicure er rommelig uit.

Je hoeft maar een haarbreedte tussen de nagellak en de nagelriem te laten. Om zo dichtbij mogelijk te komen zonder de nagelriem aan te raken, plant je het penseel op de nagelplaat bij de nagelriem en oefen je lichte druk uit om het penseel te spreiden. Til dan lichtjes op en duw naar de nagelriem toe, waarbij je stopt bij de nagelriem zonder hem aan te raken. Veeg dan langs de nagel naar beneden door het penseel iets in je vingers naar links of rechts te draaien om langs de zijwand (linker of rechter rand van de nagelplaat) te komen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten