Beste Tips om van je Badkamer een Spa te Maken!

Ja, zelfs met een klein budget kun je een luxe, spa-achtige badkamer ontwerpen. Volg onze tips en trucs om je eigen rustgevende oase te creëren zonder je bankrekening te spekken.

Een bezoek aan de spa geeft je een ontspannen, verwend en verjongd gevoel. De ervaring draait om een serene omgeving die zorgvuldig is ontworpen om je te helpen tot rust te komen en te ontsnappen, en je kunt die rustgevende sfeer gemakkelijk opnieuw creëren in je eigen badkamer. Door kalmerende elementen te integreren, armaturen te upgraden en rommel te minimaliseren, kun je een spa-achtige ontsnapping creëren waarin je stress kunt wegsmelten en in alle rust kunt ontspannen. Er zijn maar een paar eenvoudige aanpassingen voor nodig – je hoeft geen grote badkamerrenovatie aan te pakken – zie je badkamer gewoon als je eigen persoonlijke heiligdom en gebruik deze tips om dat gevoel elke dag te bereiken.

Heb je wel een groot budget en is je badkamer toe aan een flinke renovatie? Lees dan over de kosten badkamer bij Sanidirect voor een inschatting van de prijs.

1. Gebruik kalmerende geuren

Bepaalde geuren kunnen je onmiddellijk naar een vredige mentale ruimte brengen. Gebruik aromatherapie in je badkamer met kalmerende geuren zoals lavendel, rozemarijn of ylang-ylang. Verstuivers voor essentiële oliën en geurkaarsen, lotions of zeep zijn eenvoudige manieren om een rustige stemming te creëren. Of hang een bundel eucalyptus in je douche voor een frisse geur als je het water aanzet.

2. Installeer een nieuwe douchekop

Je gewone douchekop vervangen door een luxueuzer model is een eenvoudige vervanging die je dagelijkse routine kan veranderen in een verjongende ervaring. Ga op zoek naar functies die passen bij je behoeften en voorkeuren, zoals masserende douchepatronen, een handbediende component of een regendouchekop die het water direct van bovenaf sproeit. Als je ruimte hebt in je budget, overweeg dan om andere badkamerarmaturen, zoals de kraan of de commode, te upgraden naar hoogwaardige modellen met speciale functies zoals aanraakvrije automatisering of een verwarmde toiletbril.

3. Zet een bankje in de douche

Neem een voorbeeld aan luxe spa’s en hotels en zet een waterbestendig bankje in je inloopdouche. Deze stijlvolle toevoeging biedt een zitplek waar je achterover kunt leunen en kunt genieten van de douchestraal, en een douchebankje biedt ook een handig oppervlak voor spullen als zeep en shampoo.

4. Ruim je badkamer op

Een rommelige wastafel en overvolle badkamerkastjes zijn niet bevorderlijk voor ontspanning. Om je ruimte te stroomlijnen, begin je met het weggooien van producten waarvan de vervaldatum is verstreken of die je het afgelopen jaar niet hebt gebruikt. Als je een nieuwe voorraad aanlegt, plaats dan alle spullen die je niet regelmatig gebruikt in kasten, lades of manden. Geef de voorkeur aan open opbergmogelijkheden voor de paar dingen die je elke dag gebruikt en berg de rest netjes op.

5. Integreer een natuurlijke inrichting

je-badkamer-interieur-spa-maken

Het gebruik van planten is een van de eenvoudigste trucs om je badkamer als een spa te laten aanvoelen. Zet kamerplanten in potten op de vloer, het aanrecht en andere badkameroppervlakken of hang een plant in potten aan het plafond. Zorg ervoor dat je planten kiest die goed gedijen in een vochtige badkameromgeving en in het licht dat de ruimte ontvangt. Als levende planten niet geschikt zijn voor jouw ruimte of vaardigheden, zet dan een vaas gevuld met verse bloemen op een plank of aanrecht, of decoreer met nepplanten of -bloemen.

6. Maak vloeren zachter met vloerkleden

Creëer luxueus zachte ruimtes door de badkamervloeren te bedekken met pluche vloerkleden. Vloerkleden voegen niet alleen karakter en een extra element van gezelligheid toe, maar ze kunnen je ook behoeden voor koude tegelvloeren op kille ochtenden. Om schimmel of bacteriën in het gebied net buiten het bad of de douche te voorkomen, kies je een mat van sneldrogend materiaal.

7. Gebruik kleur om rust te creëren

Kies zachte, gedempte kleuren om een rustige omgeving te creëren. Vermijd bij het kiezen van je kleurenschema voor de badkamer contrastrijke combinaties, zoals zwart en wit of blauw en oranje, die eerder gedurfd en opwekkend dan rustgevend zijn. Door warme neutrale kleuren te combineren met kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur, zoals zeegroen of hemelsblauw, creëer je een vredig palet dat ook in een luxe kuuroord zou passen.

8. Maak een gezellig zitje

Als je badkamer wat meer ruimte biedt, kan een stoel of bankje de ruimte extra gezellig en uitnodigend maken. Zet een stoel in de buurt van je bad of douchewand voor een comfortabele plek om je af te drogen. De stoel moet bekleed zijn met een stof die bestand is tegen een beetje warmte en stoom.

9. Leg pluche badhanddoeken op voorraad

handdoeken-spa-badkamer-wassen

Pluizige, luxueus zachte handdoeken zijn de sleutel tot een spa-achtige sfeer. Kies badhanddoeken van absorberend materiaal, zoals katoen of bamboe, die goed bestand zijn tegen wassen. Leg extra handdoeken opgerold neer of maak een stapel met mooi gevouwen randen. Investeer voor een extra speciaal tintje in een handdoekwarmer, zodat je jezelf in een warme, knusse handdoek kunt wikkelen, telkens als je uit de douche stapt.

10. Upgrade je toiletartikelen

Versterk de spa-look met extra details, zoals esthetische badproducten die passen bij je kleurenschema. Als je favoriete producten niet in een spa-waardige verpakking zitten, kun je overwegen om je handzeep of shampoo en conditioner in mooie flessen te gieten. Doorzichtige glazen potten zijn geweldig om sponzen, wattenstaafjes en andere kleine dingen in te bewaren. Zet je toiletspullen op een dienblad bij de wastafel voor een luxueuze uitstraling.

11. Zorg voor voldoende opbergruimte in de badkamer

Maak het makkelijk om een schone, opgeruimde look te behouden door veel opbergruimte in je badkamer te maken. Breng naast badkamerkastjes en lades ook manden aan, bevestig haken of planken en gebruik meubels om de opslag en organisatie te verbeteren. Berg gelijksoortige spullen bij elkaar op en gebruik kleinere bakjes om ze in categorieën in te delen. Als je alles op één plek bij elkaar hebt, kun je je zonder stress klaarmaken.

12. Maak je badkamer lichter met reflecterende oppervlakken

Creëer een heldere, luchtige look door je badkamer in te richten met veel glinsterende, reflecterende oppervlakken. Grote spiegels, verchroomde armaturen en gepolijste tegels geven een badkamer een gevoel van lichtheid en helderheid, wat je humeur kan opvrolijken. Om een schemerige badkamer nog lichter te maken, kun je extra armaturen installeren of kiezen voor fellere lampen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten