Dit zijn de Vakgebieden waar jij als Engineer aan de slag kan

vakgebieden-engineer-aan-de-slag

Stel: je wil aan de slag als engineer of je bent al werkzaam als engineer, maar je bent toe aan een nieuwe technische uitdaging. Een lastige keuze, want als engineer zijn er talloze carrièremogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of net begint aan je carrière, deze blog biedt inzicht in de verschillende vakgebieden waar jij als engineer aan de slag kan en opleidingen die jij kan volgen.

5 populaire vakgebieden

zelfstandig-werken

Er zijn verschillende vakgebieden waarin je als engineer kunt werken. We geven je enkele voorbeelden van populaire én veelbelovende vakgebieden:

  1. Werktuigbouwkunde (wtb): je houdt je bezig met het ontwerp en de productie van mechanische systemen, zoals machines, motoren en gereedschappen. Het gemiddelde salaris van een engineer werktuigbouwkunde ligt rond de € 3.518 per maand.
  2. Elektrotechniek: richt zich op de ontwikkeling en het ontwerp van elektrische en elektronische systemen. Ben je een engineer elektrotechniek? Dan kan je een gemiddeld salaris rond de € 3.608 per maand verwachten.
  3. Mechatronica: werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek én besturingstechniek komen hier samen. Kijkend naar de hoeveelheid mechanical engineer vacatures in de mechatronica, is dit een vakgebied waar veel vraag naar is. Het gemiddelde salaris ligt rond de € 3.269 per maand.
  4. Civiele techniek: ontwerp, constructie en het onderhoud van infrastructuurprojecten, zoals bruggen, wegen en gebouwen. Het gemiddelde salaris van een engineer civiele techniek ligt rond de € 3.129 per maand.
  5. Chemische technologie: de ontwikkeling en productie van chemische stoffen en farmaceutica. Het gemiddelde salaris in de chemische technologie ligt rond de € 2.643 per maand.

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van de vele vakgebieden. In deze vakgebieden kan je als engineer solliciteren op verschillende vacatures, bijvoorbeeld op vacatures electrotechniek.

Hoe word ik engineer?

Er zijn verschillende hbo- en wo-opleidingen die leiden tot een carrière als engineer, afhankelijk van het vakgebied waarin je geïnteresseerd bent. Wil je aan de slag als engineer op wo-niveau? Dan kan je een Master of Engineering volgen. Dit is een 1- of 2- jarige opleiding gericht op het aanleren van praktische technische vaardigheden en de toepassing hiervan. Verder is een Master of Science in Engineering ook een optie.

Ook via het hbo kan je aan de slag als engineer. Bijvoorbeeld via de studie hbo werktuigbouwkunde of hbo elektrotechniek. Bij beide studies ga je aan de slag met uitdagende projecten passend bij de technische trends. De opgedane kennis pas je toe in de praktijk, bijvoorbeeld door middel van stages.

Help: hoe vind ik een baan?

Moeite bij het vinden van een baan of wil je dit liever uitbesteden? Synsel Techniek neemt al jouw zorgen uit handen. Samen met een gespecialiseerde adviseur bespreek je jouw wensen en ambities, zodat hij aan de hand hiervan dé perfecte baan voor jou kan vinden. Synsel Techniek biedt onder andere vacatures werktuigbouwkunde aan waarbij je aan de slag kan als werktuigbouwkundigen. Level up your job!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten