5 Unieke Incentive Reisbestemmingen

ijsland-unieke-incentive-reisbestemmingen

Steeds meer bedrijven zetten incentive reizen in om personeel te werven en te behouden in de huidige arbeidsmarkt. De krappe arbeidsmarkt in combinatie met het opheffen van de meeste reisrestricties een aantal maanden geleden heeft de incentive markt echt doen ontploffen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar het zoekverkeer op het woord “incentive reizen”, volgens keywordtool.io is de traffic op dit zoekwoord met 614% gestegen. Wie nog een incentive reis wil boeken voor dit jaar, zal dus snel in actie moeten komen. Wat zijn echter unieke incentive bestemmingen voor een geweldig avontuur?

1. IJsland

IJsland is de nummer één bestemming voor een onvergetelijke winter incentive. Het hele jaar door kun je in dit prachtige landschap avontuurlijke winteractiviteiten plannen. Sneeuwscooter rijden of wandelen door de gletsjergrotten zijn twee absolute hoogtepunten. In de wintermaanden ga je opzoek naar het Noorderlicht en in de zomermaanden ga je de zee op om diverse walvissen te spotten. De accommodaties en diner locaties in IJsland zijn zeer geschikt voor een incentive reis. Denk bijvoorbeeld aan overnachten in een luxe cabin en dineren in een traditioneel Viking restaurant.

2. Griekenland

griekenland-unieke-reisbesstemmingen

Griekenland is een prachtige bestemming voor een zomer incentive. Griekeland heeft diverse regio’s welke zeer geschikt zijn als incentive bestemming. De regio Athene en de Cycladen eilanden hebben en zeer goede vliegverbinding met vrijwel alle grote Europese steden. Ideaal voor internationaal georiënteerde bedrijven. In de Thessaloniki regio krijg je echter veel meer “value for money”. Dit minder bekende gebied heeft veel mogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld van een privé cruise bij de prachtige Halkidiki schiereilanden, of buggy rijden rondom de magische Mount Olympus. De diverse lokale visrestaurants zijn ook een absolute aanrader.

3. Jordanië

In Jordanië waan je jezelf na slechts 5 uur vliegen in een totaal andere cultuur. Jordanië staat natuurlijk bekend om de absolute highlight van het land: het wereldwonder Petra. In en rondom Petra zijn voldoende mogelijkheden om met jouw bedrijf een unieke beleving neer te zetten. Zo hike je bijvoorbeeld via de minder toeristische achteringang over een prachtige trail naar de hoofdattractie. In de avond geniet je samen met collega’s van een dinnershow in Little Petra. Jordanië heeft naast Petra natuurlijk nog veel meer te bieden. Van slapen in de Wadi rum woestijn, tot drijven in de Dode Zee. Jordanië heeft het allemaal.

4. Slovenië

slovenie-unieke-reisbestemmingen

Slovenië is wellicht een van de beste outdoor incentive bestemmingen voor zowel winter als zomer incentives. Vanaf Amsterdam is er en zeer voordelige dagelijkse vliegverbinding naar Ljubljana. De regio Bled en het Triglav National Park is goed bereikbaar vanaf Ljubljana en zeer geschikt voor een incentive reis. In de zomer hike je samen met je team naar de top van de Triglav, werk je samen tijdens het raften en daag je collega’s uit tijdens een treasure hunt. Aanraders voor de winter zijn absoluut de olympic winter team games en een workshop ijssculpturen. Overnachten met een groep kan in luxe cabins of in het prachtige ECO hotel. Om de incentive goed af te sluiten is een diner in Bled Castle een absolute aanrader.

5. Albanië

Aan Albanië zou je wellicht niet snel denken voor een incentive reis. Echter heeft Albanië veel te bieden. Vanaf de regio Sarande vaar je per privé schip richting Gjipe, een van de mooiste stranden van Albanië. Gjipe biedt veel mogelijkheden voor groepen. Een overnachting op het strand, een beachparty, een BBQ tot in de late uurtjes en toffe outdoor activiteiten. Beach games, rotsklimmen, teamsuppen en 4×4 rijden het kan allemaal. In Sarande bevinden zich hotels in diverse prijsklassen, over het algemeen is Albanië een relatief goedkope zomerbestemming. Dineren doe je in een van de prachtige visrestaurants of bij het prachtige kasteel met een fenomenaal uitzicht over Sarande.

Bonus tip: Vlieg op Korfu en pak vanaf hier de ferry naar Sarande en verkort de reistijd.

Kijk gerust eens op Edgeplore.nl voor meer incentive tips.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten