3 Redenen om een Tweedehands BMW 1-Serie te Kopen

tweedehands-bmw-1-serie-kopen

Nu BMW de derde generatie van zijn meest compacte hatchback onthult, bekijken we wat er beschikbaar is op de tweedehands BMW markt. Als je op zoek bent naar een stijlvolle hatchback die stijl uitstraalt, kun je niet misgaan met een gebruikte BMW 1 Series. Hij biedt een gemakkelijke en comfortabele rit, verpakt in een opvallende verpakking. Wat is er niet leuk aan?

Ongebruikelijk voor BMW is dat de populaire fabrikant het niet meteen goed deed met de oorspronkelijke 1 Serie uit 2004. Hij was een beetje aan de krappe kant, maar kopers werden aangetrokken door het brede scala aan stijlen – coupé, cabriolet of hatchback – en de verschillende beschikbare uitvoeringen. Kopers konden praktisch hun eigen auto ontwerpen! En omdat het tenslotte een BMW was, zou het altijd een grote verkoper worden.

Bij de tweede incarnatie, geïntroduceerd in 2011, is de BMW 1 Serie verbeterd op het gebied van binnenruimte, rijdt hij als een droom en is hij nog steeds even populair. Dit is wat hem zo speciaal maakt…

1. BMW 1 Series: het zit allemaal in de naam

bmw-1-series-buitenkant

Met verschillende slogans als ‘The Ultimate Driving Machine’, ‘Sheer Driving Pleasure’ en ‘BMW is Joy’ is het moeilijk om de aantrekkingskracht van auto’s van de BMW Group, waartoe nu ook het iconische MINI behoort, te weerstaan. Je kunt de kwaliteit van het vakmanschap van de auto’s niet ontkennen, dus het is geen wonder dat de trotse eigenaar van een BMW ermee wil pronken door zijn capaciteiten uit te testen.

Met de BMW 1 Serie kunnen bestuurders met een kleiner budget toegang krijgen tot dit prestigelabel. Koop een tweedehands BMW 1 Serie en je krijgt nog meer auto voor je geld!

Hoewel de basisuitvoering redelijk goed is uitgerust, is de meest compacte BMW verkrijgbaar in een breed scala aan uitvoeringen, van ES tot M104i Championship Edition. Je kunt het niveau van verfijning van je gebruikte BMW 1 Reeks vrijwel zelf bepalen, met extra’s als sportonderstel en -besturing, volledig lederen stoelen en airconditioning met twee zones. Maar kies verstandig, want sommige auto’s met hogere specificaties zijn duur in verzekering en belasting.

2. Schoonheid zit niet alleen aan de buitenkant

The highlights of the all-new BMW 1 Series at a glance | BMW.sr

Ongebruikelijk voor een kleinere hatchback zijn de BMW 1 Reeks modellen meestal achterwiel-aangedreven, wat de kenmerkende vorm verklaart. Een lange motorkap en een gebogen achterzijde resulteren in een compact, maar perfect gevormd interieur.

Ergonomisch gezien liggen alle bedieningselementen binnen gemakkelijk en natuurlijk bereik van de bestuurder, en hoewel de ruimte achterin misschien wat krap is (zoals bij alle hatchbacks), zullen degenen voorin genieten van de zijsteunen en de handmatige of elektrische stoelfunctie. Je kunt jezelf ook trakteren op verwarmde stoelen die bij de modellen met hogere specificaties worden geleverd.

De lage rijpositie, de hoogwaardige bekleding van het interieur en het uitstekende iDrive infotainmentsysteem passen meer bij een uitvoerende, sportieve sedan, wat waarschijnlijk bijdraagt aan de populariteit van de BMW 1 Serie als bedrijfsauto. Op het dashboard geeft een 6,5-inch scherm toegang tot het navigatiesysteem dat op de meeste modellen is inbegrepen.

Er zijn nog steeds herinneringen dat de BMW 1 Serie een compacte hatchback is, met name de optie van drie of vijf deuren, terwijl de bagageruimte van 360 liter, hoewel niet enorm, nog steeds vergelijkbaar is met de meeste auto’s in zijn klasse, en toeneemt tot een vrij grote 1200 liter als de achterbank is neergeklapt.

3. Prestaties zijn alles

bmw-1-series-motorkap-motor-prestaties

Als je overweegt een gebruikte BMW 1 Serie te kopen, ben je misschien meer geïnteresseerd in wat er onder de motorkap zit dan in het interieur. Het is dus goed om te weten dat er veel keuze is wat motoren betreft. Diesels zijn leverbaar in 1.5L of 2.0L en met een vermogen van 93 tot 220 pk. Als je een liefhebber bent van benzine, kun je uit nog meer motoren kiezen: 1.5L, 1.6L, 2.0L en 3.0L met een vermogen van 100 tot 335 pk.

De BMW 1 Serie wint het op het gebied van prestaties misschien telkens van praktisch nut, maar niet op een lichtzinnige manier. De turbomotoren zorgen voor een uitstekende efficiëntie, tot wel 83,1 mpg (1.5L 116D). De zuinigheid wordt ongetwijfeld bevorderd door de lijnmotoropstelling en de achterwielaandrijving die een gelijke gewichtsverdeling mogelijk maakt en zorgt voor een evenwichtig weggedrag.

Niet verrassend zijn de meest indrukwekkende prestaties te vinden in de zescilinder 3.0L M140i, die vanuit stilstand in 4,6 sec. de 100 km/u haalt. Kies een model met xDrive en je profiteert niet alleen van het betere rijgedrag van vierwielaandrijving, maar ook van grotere wielen en een betere bodemvrijheid. Dit zorgt voor betere grip en, afhankelijk van de omstandigheden, een snellere reactie en al met al meer snelheid.

Als je liever rustiger rijdt, is er ook de optie van een automatische versnellingsbak op de Performance, SE, Sport, M135i en M140i specs. Dit kan op de lange termijn een beter brandstofverbruik opleveren en een deel van de stress van het rijden wegnemen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten