7x Manieren om Trotser te Zijn Op Jezelf

man-blij-manieren-om-trotser-te-zijn-op-jezelf

Heb je ooit iets gedaan dat zo geweldig was dat je jezelf, net op het moment dat je uitbundig zou hebben gereageerd, in toom hield? Was dit misschien omdat je niet gezien wilde worden als te vol van jezelf? Overdreven trots?

Jammer genoeg zijn we getraind om een trots gevoel te negeren en bescheiden en ingetogen te blijven. Vaak staan we er zelf niet eens bij stil als we iets hebben gedaan, waar we best trots op mogen zijn

Waarom zou je een ander wel mogen prijzen voor zijn prestaties en inspanningen, maar jezelf niet?

Trots zijn op jezelf is een essentieel onderdeel van je geluk. Signalen van trotsheid afgeven naar anderen over iets dat je hebt gedaan, is belangrijk.

Nu we geleerd hebben dat trots zijn op jezelf meer goed dan kwaad doet, is het tijd om het in ons dagelijks leven in praktijk te brengen. Of je nu iets groots of kleins hebt bereikt, of iemand nu kijkt of niet, je moet jezelf schouderklopjes geven!

Hier zijn 7 stappen die je helpen om trotser op jezelf te zijn:

1. Voed je passie

Proud Self Five GIF by Zara Larsson

Over het algemeen is het makkelijker om trots te zijn op iets waar je van houdt. Je krijgt een rijker gevoel van voldoening als je prestatie overeenkomt met je passie.

Je voelt je vaak trotser op de dingen die je bereikt als ze te maken hebben met je carrière of gericht zijn op het worden van de persoon die je wilt zijn.

Als iets een vlam in je aanwakkert, volg en cultiveer het dan, want deze dingen zullen je de redenen geven om je nog beter te voelen over wat je in staat bent te bereiken.

2. Geef je beste inspanning

Stel je voor dat je een hele dag aan een project besteedt, dat je er al je aandacht en energie aan besteedt, en dat je het uiteindelijk precies zo afrondt als de bedoeling was. Als je ergens je uiterste best voor hebt gedaan, voelt het nog opwindender als je de eindstreep hebt gehaald.

Er zijn misschien momenten dat je je opgebrand of uitgeput voet als je ergens aan werkt, maar aan het eind van de weet je in ieder geval dat je er 100% voor bent gegaan (ongeacht het resultaat) en dat geeft je ook al een trots gevoel.

3. Erken elke overwinning

bescheiden-vrouw-trots-zijn

Een van de belangrijkste lessen is dat succes kan komen van zelfs de kleinste dingen. Of het nu gaat om ‘s morgens kunnen opstaan of veerkrachtig zijn over iets kleins, geen vooruitgang is te klein om op te merken.

Dat we nog niet bij ons doel zijn aangekomen, betekent niet dat we niet trots kunnen zijn op hoe ver we al gekomen zijn. Alleen omdat we nog niet ons volledige potentieel hebben bereikt, betekent niet dat we niet kunnen erkennen hoeveel we al verbeterd zijn.

Hoe meer overwinningen we tellen, hoe meer we onze ziel verrijken!

4. Vier het, maar overdrijf het niet

Er gaat niets boven dat gevoel van onoverwinnelijkheid, en het delen van overwinningen met anderen is een belangrijk onderdeel van deze ervaring. Het kan onze prestatie nog betekenisvoller maken. Laat je echter niet zo ophemelen dat je “feestvieren” overkomt als onattent naar anderen toe of hen devalueert.

Als je bijvoorbeeld opschept over je succes om iemand anders op het werk een slechte naam te bezorgen, dan is dat niet de juiste manier. Als je vriendin net haar baan kwijt is, is het waarschijnlijk niet het beste moment om haar mee uit te vragen om iets te gaan drinken om jouw promotie te vieren.

Zorg ervoor dat er nog steeds een niveau van nederigheid en authenticiteit is wanneer je je overwinningen deelt met anderen.

5. Wees ook trots op anderen

Proud Of You Congratulations GIF by reactionseditor

Het is altijd een geweldig gevoel als je het ook leuk vindt om de prestaties van anderen te vieren. Het is een manier om een ander perspectief te nemen en jezelf te verwijderen van de egoïstische kant van trots.

Als we trots zijn op anderen, verspreiden we die energie, waardoor iedereen aangemoedigd wordt om die stukjes succes te eren die sommigen misschien te onzeker vinden om te delen.

Dit is hoe positieve gevoelens, zoals geluk, besmettelijk kunnen worden en zich verspreiden naar anderen!

6. Ken je hart

We hebben een probleem, en dat probleem is dat we meer aandacht besteden aan uiterlijke zaken dan aan ons hart. Als we de helft van de tijd zouden besteden aan het opmerken en verzorgen van ons hart, zouden we emotioneel een stuk gezonder zijn.

Bedenk hoeveel tijd de mode-industrie, de voedingsindustrie en de cosmetica-industrie besteden om je ervan te overtuigen dat je niet OK bent, en de meeste mensen trappen erin. Investeer in je hart – ken je waarde en verander je wereld.

Hoe verzorg je je hart? Door aandacht te schenken aan wat er met het hart gebeurt als de moeilijke momenten van het leven zich voordoen. Door het te voeden met goede dingen. Door tijd met jezelf door te brengen en te leren wie je bent en wat je sterke punten zijn.

7. Wees onbevreesd

mannen-werken-laptop-trots

Vind je sterke punten en je zult onbevreesd worden. Gebruik de gaven die je hebt gekregen, en beïnvloed je wereld ermee. Wees nederig. Wees een vriend. Wees vrijgevig. Geef je hart weg, en leid anderen.

Conclusie

Trots zijn op jezelf gaat niet over opscheppen of arrogant zijn. Wanneer je het op een zelf verrijkende manier bekijkt, is het eigenlijk een geweldig hulpmiddel om ons zelfvertrouwen te vergroten en dankbaarder te zijn voor hoe ver we al gekomen zijn. Doe gewoon waar je van houdt, vier de kleine overwinningen, en zorg ervoor dat je niet op andermans tenen gaat staan!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten