Top 50 Beste VR Games (2022)

top-50-beste-vr-games-2022

Virtual Reality (VR) is een door de computer gegenereerde omgeving met scènes en voorwerpen die echt lijken, waardoor de gebruiker het gevoel krijgt in zijn omgeving te zijn ondergedompeld.

Deze omgeving wordt waargenomen via een apparaat dat bekend staat als een Virtual Reality headset of helm. Met VR kunnen we ons onderdompelen in videogames alsof we een van de personages zijn, leren hoe we een hartoperatie moeten uitvoeren of de kwaliteit van sporttraining verbeteren om de prestaties te maximaliseren.

Maar welke spellen zijn eigenlijk de moeite waard om in virtual reality te spelen? Wij zochten het voor je uit en maakte een Top 50 lijstje van de beste VR games in 2022.

1. Firewall Zero Hour

Firewall Zero Hour - PS4-games | PlayStation - PS4 game | PlayStation® (Nederlands)

PSVR exclusief

Net als Farpoint is Firewall Zero Hour gemaakt om te profiteren van Sony’s uitstekende PSVR Aim rifle controller. Het online spelen, de arcade-achtige maar stressvolle missies…als je een online squad-based VR shooter wilt, en je hebt een PSVR, dan is dit het spel dat je op dit moment moet spelen.

2. Tetris Effect

tetris-effect-psvr

Exclusief voor PSVR

Vernoemd naar het echte cognitieve fenomeen en ontworpen door Tetsuya Mizuguchi, de maker van Rez Infinite en het klassieke Lumines, is dit Tetris… in VR… en het is ongelooflijk. Muziek en visuals synchroniseren met je bewegingen om synaesthetische, hypnotiserende flow gaming te creëren. Je kunt het spel op de PS4 spelen zonder VR, maar het is nog beter met de headset op.

3. Wipeout Omega Collection

WipEout Omega Collection VR Recensione: corse a gravità zero in Realtà Virtuale

PSVR exclusief

Zelfs als je geen PSVR hebt, kun je met Sony’s uitstekende Wipeout compilatie heerlijk spelen op de PS4. De VR-modi zijn er als bonus bijgegooid, en zijn toevallig enkele van de beste race-ervaringen in VR die je nu kunt hebben.

4. The Elder Scrolls V: Skyrim VR

Hands-On: Skyrim VR Is Like A Dream Come True For RPG Fans

Speelbaar op Steam, HTC Vive, Oculus Rift, PSVR

Er zijn veel manieren om Skyrim te spelen, maar alles in VR ervaren is vermakelijker dan je zou denken. Het hele spel is er, maar nu kun je rondkijken om het epische uitzicht in je op te nemen, of je handen gebruiken om toe te slaan of spreuken uit te spreken. Een van de betere ports van een spel naar VR, en het kan nog zittend gespeeld worden ook.

5. Astro Bot Rescue Mission

Astro Bot Rescue Mission PS4 od 299 Kč - Zboží.cz

PSVR exclusief

Sony’s wonderbaarlijke Mario-achtige platformspel is niet alleen een van de beste VR-spellen… het is een van de beste spellen, punt uit. Grote, heldere werelden en charmante, hyperrealistische geanimeerde wezens omringen je terwijl je in een reeks platformuitdagingen duikt om verloren robotmaatjes te redden. De levelontwerpen, puzzels en slimme hulpmiddelen die aan je PlayStation-controller lijken te ontspruiten zijn inspirerend. Dichter bij “Nintendo in VR” zullen we waarschijnlijk niet komen (ook al is het niet gemaakt door Nintendo).

6. Rec Room

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PSVR, Windows MR

Het is de Wii Sports van VR. Het is een volledig free-to-play (voorlopig) online multiplayer lounge, aangekleed als een school gymzaal, vol met sportspelletjes om te spelen. Zelfs jongleren voor leeftijdsgenoten is vermakelijk, maar het met teleportatie gevulde paintball spel is de echte entree.

7. Lone Echo

Oculus Game Lone Echo Is the Most Fun I've Ever Had in Zero-G | WIRED

Exclusief voor de Oculus Rift

In plaats van vlees, botten en pezen zijn je handen gemaakt van titanium – je kunt zelfs de mechanische pezen zien buigen als je een vinger buigt. Ze hebben ingebouwde stuwraketten en plasmasnijders, wat handig is omdat je in zero-G een ruimtestation moet repareren.

Dit is Lone Echo, het omarmt perfect de sterke punten en beperkingen van VR met zijn zero-G beweging, waarbij je je letterlijk aan delen van het station moet vastgrijpen om jezelf vooruit te trekken. Het grijpen naar objecten is griezelig, maar natuurlijk, en de productiewaarden zijn top.

En dan hebben we het nog niet eens over de multiplayerstand, Echo Arena — die lijkt op de Battle Room uit Ender’s Game, maar dan met een schijf in plaats van geweren.

8. Fallout 4 VR

Bespaar 75% op Fallout 4 VR op Steam

Speelbaar op: HTC Vive

Het is niet zonder gebreken — we hebben het hier over een nog steeds buggy revisie van een twee jaar oud spel dat nooit voor VR is ontworpen. Maar jezelf volledig kunnen onderdompelen in Bethesda’s post-apocalyptische woestenij met een virtuele Pip-Boy om je pols is een absoluut genot. Je merkt niet eens dat het 2 uur ‘s nachts is totdat de uren al voorbij zijn gevlogen.

Bovendien is het een van de weinige volledige, open-wereld games in VR — wat betekent een wereld die groot genoeg is om letterlijk wekenlang te spelen.

9. Eve Valkyrie

EVE Valkyrie VR Review - Spannend voor even - XGN.nl

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR

Zen is het tegenovergestelde van Eve: Valkyrie. Het is een hectisch space dogfight waarbij de enige momenten van rust zijn wanneer je cockpit versplintert en je lichaam bevriest in de inktzwarte ruimte.

Maar als je ooit een starfighter hebt willen besturen, voelt het als een droom die uitkomt. Bovendien kun je nu zes-op-zes wedstrijden spelen met je vrienden die headsets hebben op verschillende VR-platforms. Laten we hopen op een fatsoenlijke single-player modus.

Update: Je hebt geen VR-headset nodig om Eve: Valkyrie te spelen. PC en PS4 spelers kunnen spelen op een platte monitor of TV, en ze kunnen ook schermutselingen doen met VR spelers.

10. The Invisible Hours

the-invisible-hours

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PSVR, Windows MR

Je hebt waarschijnlijk nog nooit zoiets gespeeld als The Invisible Hours. Het is geen spel in de traditionele zin waarbij je kiest wat je doet — in plaats daarvan gaat het er in dit vintage moordmysterie om dat je op het juiste moment op de juiste plaats bent om zeven verdachten te observeren die mogelijk de beroemde wetenschapper Nikola Tesla hebben vermoord in zijn afgelegen landhuis.

Je kunt niet overal tegelijk zijn — maar door de tijd terug te spoelen en vooruit te spoelen vanaf letterlijk elke gewenste plek in het landhuis, kun je langzaam de aanwijzingen bij elkaar zoeken. VR voegt een echt gevoel van aanwezigheid toe: Je bent een vlieg op de muur terwijl de gebeurtenissen van de avond plaatsvinden.

11. Fruit Ninja VR

fruit-ninja-vr

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR.

“Fruit Ninja? Serieus?”

Ja. Geloof het of niet, Fruit Ninja zorgt voor een briljant VR-spel. Met een paar motion controllers is het zwaaien met een Japanse katana om tientallen sappige, hulpeloze vruchten te snijden en te steken een ware traktatie. Het is vredig, ontspannend en gewelddadig tegelijk.

12. Space Pirate Trainer

space-pirate-trainer.png

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, Windows MR

Het is een zeer verslavend spel waarin je golven vliegende robots neerschiet met dubbele laserpistolen die met een druk op de knop veranderen in jachtgeweren, granaatwerpers en gaussgeweren, terwijl je je eigenlijke lichaam gebruikt om vijandelijke laserstralen te ontwijken.

Oh, en je kunt een reflecterend schild of energiezweep tevoorschijn halen.

13. Rez Infinite

Rez Infinite Review - Vernietig virussen in virtual reality - XGN.nl

Speelbaar op: Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR, Daydream

De grootsheid die Rez Infinite is, is niet te beschrijven. 16 jaar geleden was de originele Rez al een muzikale mindtrip op old-school 2D tv’s. Nu zijn de Tron-achtige omgevingen overal om je heen. Het is alsof je door neoncode vliegt.

Opmerking: Koop nu niet de versie voor Google Daydream; er is een enorm probleem met de audio van het spel de laatste keer dat we het controleerden.

14. Battlezone

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR

Meeslepend, hectisch en spijkerhard is Battlezone niet alleen een remake van het ouderwetse arcade-schietspel. Er is ook strategie, want je kiest je weg door procedureel gegenereerde campagnekaarten, spaart credits voor krachtigere wapens en coördineert zweeftankaanvallen met maximaal drie vrienden in online co-op multiplayer.

Wat je op deze foto niet ziet: VR geeft je geweldig perifeer zicht, zodat je doelen kunt uitkiezen in plaats van overrompeld te worden.

15. Virtual Virtual Reality

virtual-virtual-reality-2

Google Daydream, Oculus Go, Gear VR

Virtual Virtual Reality is een echte trip. Je bent een mens die in virtual reality klussen uitvoert in een toekomst waarin kunstmatige intelligentie de wereld regeert en menselijke arbeid als kunstzinnig ziet — klussen als het plakken van stukjes toast op een gigantische intelligente boterplak.

En dan beginnen de scheuren in de werkelijkheid te verschijnen.

16. Gorn

ss-a6cce074c44f166cc176abbece855860c6d47bdf-1920x1080

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift

Je bent een gladiator in de arena, en het is tijd om wat schedels in te slaan — met een gekke reeks schijnbaar veerbelaste wapens die je eigenlijk met je eigen twee handen zwaait. Gorn is in meerdere opzichten een bloederige puinhoop (het is een Steam Early Access titel die nog ruw is rond de randen), maar het is zeker leuk… en ver genoeg gevorderd dat het aan te bevelen is.

De nieuwe lokale multiplayer modus (je vrienden kunnen de vijandelijke gladiatoren besturen door een Xbox gamepad op te starten) is een extra bonus. Maak alleen je TV niet kapot als je met die controllers rondzwaait.

17. Robo Recall

oculus-touch-roborecall.jpg

Exclusief voor Oculus Rift

Het tweede must-play spel over het neerschieten van golven vijandelijke robots, Robo Recall is fantastisch leuk. Je bent een beetje zoals Neo in The Matrix — je teleporteert naar een groep robots, vertraagt de tijd, plukt hun kogels uit de lucht en gooit ze terug. Je kunt robots ook jongleren met ontploffingen uit je eigen dubbele pistolen, hun wapens afpakken en zelfs hun ledematen afrukken om de slechteriken ermee neer te slaan.

Het is geen erg diepgaand of lang spel, maar door manieren uit te zoeken om je vijanden steeds stijlvoller af te maken en te strijden voor hoge scores, blijf je terugkomen. Bovendien heeft Epic het spel opengesteld voor modders. Fans hebben al een lichtzwaard toegevoegd.

18. Land’s End

landsend.jpg

Speelbaar op: Samsung Gear VR/Oculus Go

Grillig en artistiek, dit eenvoudige maar meeslepende puzzelspel van de makers van Monument Valley is een must-play voor Samsung Gear VR bezitters — als je het mij vraagt. Deze video geeft je het basisidee.

We raden een draaistoel aan voor deze, want je moet je vaak omdraaien.

19. Fantastic Contraption

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PSVR, Windows MR

In Fantastic Contraption bouw je eigenhandig zany machines door voorwerpen uit te rekken en met elkaar te verbinden, met wielen, transportbanden en andere bewegende onderdelen. Stuur ze om doelstellingen aan de andere kant van het eiland te voltooien, zodat je naar de volgende kunt teleporteren.

20. Beat Saber

Beat Saber - Feint - "We Won't Be Alone (feat. Laura Brehm)" op Steam

Speelbaar op Oculus Rift, HTC Vive/Steam, PlayStation VR

Twee lichtzwaarden, snijdend op muziek. Beat Saber is een muziek-ritme bewegings-/dansspel dat zo goed gedaan is, dat het al in arcades staat. Slash blokken in bepaalde richtingen, ontwijk bommen, ontwijk obstakels, en ineens is het een workout. Een echt, echt geweldige rave-dance VR lightsaber workout.

21. Superhot

3085284-superhotscr3.png

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PSVR, Windows MR.

Met of zonder VR, Superhot heeft een briljant idee: de tijd beweegt alleen als jij beweegt.

Dat betekent dat je volkomen omringd kunt zijn door vijanden met machinegeweren of vijanden die klaar staan om je in stukken te snijden, en ze toch allemaal kunt verslaan door – o zo langzaam – hun wapens aan de kant te vegen, kogels te ontwijken, met potten en pannen te gooien, enz. Elk level speelt net zo goed als een puzzel als een shooter, en je komt er elke keer weer uit als een actieheld.

22. Rick and Morty: Virtual Rick-Ality

Rick and Morty Virtual Rick-ality review: het is tijd om schwif

Speelbaar op PSVR, Oculus Rift, Steam/HTC Vive

Het is al een tijdje beschikbaar, maar er is misschien geen grappiger/gekker spel dan deze perfecte VR-versie van Rick and Morty. Het heeft het gevoel van Job Simulator, maar dan met nog meer briljante transformaties van de omgeving. Het is alsof een aflevering in je gezicht tot leven komt.

23. Cloudlands VR Minigolf

Cloudlands : VR Minigolf on Steam

Speelbaar op Oculus Rift, HTC Vive, Oculus Go/Gear VR, Google Daydream

Dit is nog steeds een van de eerste spellen die je zou moeten downloaden om nieuwe-VR spelers te laten zien wat er mogelijk is. De oorspronkelijke desktopversie was leuk om in rond te lopen en te putten over een schijnbaar eindeloze reeks banen, maar de mobiele versie bevat bijna dezelfde ervaring, minus het lopen.

24. Resident Evil 7

Een van de andere weinige AAA, big-budget videogames die je volledig in VR kunt spelen, stelt Resident Evil 7 niet teleur. Ondanks dat er veel grafische getrouwheid verloren gaat als je een VR-headset aansluit, is het spel bijna te sfeervol, te eng, want de horror is overal om je heen. Je kunt letterlijk niet wegkijken.

Weet wel dat je misschien ook een sterke maag nodig hebt — hoewel het spel veel verbeterd is sinds de E3-demo, kun je er een beetje misselijk van worden.

25. Moss

Moss” Review: Like an Interactive VR Pixar Film With Puzzles - whatNerd

Speelbaar op Oculus Rift, HTC Vive, Windows MR, PSVR

Stel je voor dat je in een kleine poppenhuiswereld gluurt waar een sprookjesmuis rondhuppelt om de wereld te redden en puzzels op te lossen. Moss plaatst de speler in de positie van behulpzame geest, die een kleine muisheld begeleidt op een enorme reis door een klein magisch koninkrijk. Elk level voelt aan als een levende miniatuur, en de illusie dicht bij een kleine, levende wereld te zijn is perfect. Dit is een prachtig spel.

26. Catan VR

catan-vr-screen

Speelbaar op Oculus Rift, Oculus Go/Gear VR

Kolonisten van Catan is een van de beste bordspellen ooit gemaakt. Deze VR bewerking vangt het fysieke bordspel gevoel opmerkelijk goed, en laat zelfs avatars rond de tafel knallen in het online spel. Het past heel goed bij Oculus Go, waar de vereenvoudigde besturing en de mobiele headset helpen om er gemakkelijker in te duiken.

27. Witchblood

witchblood

Speelbaar op: Oculus Rift, Samsung Gear VR/Oculus Go

Niet alle VR-spellen hoeven je te teleporteren naar een verbluffend meeslepende ruimte rondom je. In plaats daarvan put Heksenbloed voor zijn zijwaarts scrollende avontuur inspiratie uit klassiekers als Castlevania en Prince of Persia.

Je jonge heks springt van platform naar platform en verzamelt de nodige spreuken om het volgende gebied te bereiken en haar vijanden te verslaan. De VR geeft een keurig diorama-achtig gevoel aan de kunst, en maakt het veel gemakkelijker om haar sprongen te timen.

28. Star Trek: Bridge Crew

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR, Windows MR

Star Trek: Bridge Crew zet je op de brug in een van de vier rollen: Captain, Helm, Tactical of Engineer. Je zet een koers uit, verhoogt schilden, valt vijanden aan en teleporteert hulpeloze levensvormen aan boord, terwijl je de hele tijd met je teamgenoten communiceert — of stemcommando’s schreeuwt naar IBM’s Watson supercomputer als je vrienden niet kunnen komen.

Er zit niet veel diepgang in het spel, en de missies zijn niet briljant gescript, maar het kan nog steeds heel leuk zijn — vooral als je jezelf een leugentje als “Ik vertrouw Vulcans niet” vertelt om je rollenspel te versterken.

29. Farpoint

playstation-farpoint-accion-cooperativa.jpg

PlayStation VR exclusief

Twee wetenschappers openden een wormgat naar een ander sterrenstelsel, en jij bent ze gevolgd. Nu schiet je op vijandige aliens en robots terwijl je hun mysterieuze verdwijning onderzoekt.

Dat (en enkele hoge productiewaarden) zijn cool, maar de PS VR Aim Controller is wat het leuk maakt: Een randapparaat dat zo precies overeenkomt met de wapens in het spel dat het precies wegschieten van enge ruimtespinnen ronduit natuurlijk aanvoelt.

30. Eagle Flight

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR, Windows MR

Je bent een adelaar die door een artistieke recreatie van Parijs vliegt in een gigantisch luchtspel van capture-the-flag — alleen is de vlag een konijn waar je om vecht met andere groepen adelaars terwijl je met ongelofelijke snelheid rondvliegt. Er is ook een korte campagne voor één speler in dit spel, maar de online multiplayer is het belangrijkste.

31. Werevolves Within

Werewolves Within | Ubisoft (US)

Speelbaar op Oculus Rift, PlayStation VR, HTC Vive

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe een partygame in VR eruit zou zien, is Werewolves Within nog steeds een klassiek voorbeeld. Weten wie je kunt vertrouwen en wie er liegt zorgt voor een eenvoudige en echt effectieve ervaring. Het is verrassend dat er niet meer van dit soort spellen in VR bestaan.

32. Keep Talking and Nobody Explodes

playstation-vr-games-015.jpg

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR, Gear VR/Oculus Go, Daydream.

Voor een van de allerbeste VR-spellen hoeft maar één persoon een headset te dragen. In Keep Talking and Nobody Explodes bevindt één speler zich in een piepklein kamertje, waar hij een duivelse bom onschadelijk moet maken. Alle anderen hebben de hilarisch ingewikkelde handleiding voor het onschadelijk maken van de bom, en beide partijen moeten de bom, en de instructies, beschrijven voordat hij ontploft. Een perfect gezelschapsspel.

33. The Unspoken

oculus-touch-unspoken.jpg

Exclusief voor Oculus Rift

The Unspoken beschrijft zichzelf als “een stedelijke magische vechtclub,” en dat klinkt ongeveer goed: je kiest een van de vijf verschillende tovenaarsarchetypes (de Electromancer is net in juni geïntroduceerd) en slingert spreuken, richt schilden op en slaat met dodelijke oude artefacten in één-op-één duels van speler tegen speler.

Het is stijlvol en meeslepend, maar het kan moeilijk zijn om spelers te vinden in online-only Oculus Rift exclusieve titels als deze. Misschien helpt de recente prijsverlaging.

34. Eclips: Edge of Light

eclipse-edge-of-light-140911-full

Google Daydream exclusief

Er zijn echt niet genoeg spellen om Google’s Daydream headset alleen voor games te rechtvaardigen — maar Eclipse: Edge of Light is een must als je er toch een koopt. Het is een intrigerende reis naar een griezelig, etherisch buitenaards landschap, en de Daydream-controller leent zich opmerkelijk goed voor de eenvoudige puzzels van het spel.

35. Until Dawn: Rush of Blood

until-dawn-rush-of-blood.jpg

PlayStation VR exclusief

Als je een PlayStation VR koopt, moet je Until Dawn: Rush of Blood proberen. Het is een echt eng horrorspel vermengd met een pikante schiettent. Je rijdt in een langzaam rijdende achtbaan die een ongeplande afslag neemt naar een spookhuis, waar allerlei sinistere dingen wachten — dingen die je misschien alleen ziet als je geweer-zaklampen erop gericht zijn. Zeven solide levels, verborgen geheimen, geavanceerde moeilijkheidsgraden en online klassementen zorgen voor veel herspeelwaarde.

De PlayStation Move-bewegingscontrollers zijn technisch gezien niet vereist, maar het is niet de moeite waard om zonder ze te spelen.

36. Obduction

Obduction on Steam

Speelbaar op: Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR

Herinner je je Myst nog, het ongelooflijk fotorealistische (in die tijd) puzzelavontuur dat in 1993 cd-rom-stations een must maakte voor personal computers?

Obduction is het volgende spel van datzelfde team, met datzelfde griezelige gevoel van getransporteerd worden naar een mysterieuze wereld vol in elkaar grijpende puzzels om op te lossen.

Je hoeft het niet in VR te spelen, let wel, maar het gevoel je in zo’n vreemde en toch vertrouwde wereld te bevinden is behoorlijk intens en zeker de moeite waard. Teleporteren om te bewegen kan echter soms een beetje schokkend zijn, en de aanraakbediening kan onhandig aanvoelen.

37. Audioshield

Speelbaar op: Oculus Rift, HTC Vive, Windows MR

Kan VR een goede oefening zijn? Absoluut.

Audioshield, van de maker van Audiosurf, is als Guitar Hero meets Tae Bo. Je slaat je letterlijk een weg door inkomende beats van muziek — alle muziek van je keuze. (Wat staat er op je harde schijf?) Wij raden iets dreunends aan voor de beste training. Beat Saber heeft Audioshield ingehaald sinds de release, maar het is nog steeds de moeite waard om te spelen.

38. Anshar Wars 2

Anshar Wars 2 virtual reality space shooter - Play now! | OZWE Games

Speelbaar op: Oculus Rift, Samsung Gear VR/Oculus Go

Als we je zouden vertellen dat je met je hoofd een starfighter kunt besturen, door een asteroïdenveld, terwijl je vijanden met lasers en raketten neerhaalt, zou je ons dan geloven?

Hoe dan ook, je zou Anshar Wars 2 moeten proberen. Het is alsof je in een Star Fox spel zit — plus online multiplayer en voice chat.

39. Smash Hit

smash-hit-gear-vr

Speelbaar op: Samsung Gear VR/Oculus Go

Net als Fruit Ninja is Smash Hit een ontspannend, louterend spel over dingen breken dat nog beter is in VR — deels omdat je het gevoel hebt er directer bij betrokken te zijn, en deels omdat je extra zen kunt zijn als je van de wereld geïsoleerd bent.

Hier breek je glas met stalen knikkers in plaats van fruit te snijden. Als je geen headset hebt, probeer dan de gewone app gratis op iOS of Android, en stel je het dan gewoon voor in 3D, overal om je heen.

40. The Climb

the-climb.jpg

Speelbaar op: Oculus Rift

The Climb komt dicht in de buurt van een eenmalige VR-ervaring, want — hoewel helemaal geweldig — de aanvankelijke sensatie van “Oh mijn god, kijk eens hoe hoog ik ben” blijft niet duren. Maar het beklimmen van de zijkant van een berg is nog steeds een leuke, ontspannende manier om wat tijd door te brengen in een virtueel paradijs.

41. Raw Data

raw-data-bishop-pistols-vr

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR.

Ik had meer robotschietpartijen beloofd, dus daar gaan we: Raw Data laat je ze wegschieten met geweerkata recht uit Equilibrium, of doorsnijden met een cybernetische ninja als je dat liever doet.

Hoewel de plot nogal dwaas is en je over het algemeen gewoon golf na golf van domme robots bestrijdt, zit de wow-factor in de directheid van je besturing — die skeletpistolen kunnen voelen alsof ze echt in je hand liggen, en je moet echt met dat zwaard zwaaien — zwaaien is niet genoeg.

Bovendien kun je samenwerken met een vriend in online co-op.

42. Arizona Sunshine

arizonasunshinehighresscreenshot1.jpg

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR, Windows MR

Arizona Sunshine is een volledig meeslepend zombie-overlevingsspel waarin je de wereld moet verkennen om kostbare voorraden te scharrelen van de munitie die je nodig hebt om te overleven, en waarin elk schot telt omdat geweren realistisch onnauwkeurig zijn en moeilijk te herladen. Het kan een beetje lineair en oppervlakkig zijn, maar het trok ons zeker aan.

43. Job Simulator

14-job-simulator.jpg

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PSVR, Windows MR.

In een wereld waarin robots alle banen hebben ingenomen, zijn er geen consequenties voor falen. Daarom is Job Simulator zo hilarisch. Kies een kantoordrone, autoreparateur, kok of winkelbediende, en “vervul” dan een steeds complexere reeks opdrachten met slimme combinaties van het gereedschap en de ingrediënten om je heen. Of gewoon dingen pakken en gooien.

44. Darknet

darknetscreenshot3.png

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR, Gear VR/Oculus Go, Daydream.

Het is het cyberpunk hackspel dat je al wilde sinds je voor het eerst Neuromancer las. Elk netwerk in Darknet is een puzzel, waarbij je de juiste knooppunten moet infecteren om controle te krijgen — en zo credits te verdienen met je inspanningen om de tools te kopen die je nodig hebt om nog meer van het net te bezitten.

Als een van de eerste volledig uitgewerkte spellen voor VR is het nu beschikbaar op vrijwel elk platform.

45. Wands

wands-vr-game

Speelbaar op: Samsung Gear VR/Oculus Go, Google Daydream

Je hoeft echter geen krachtige PC-gebaseerde VR rig te bezitten om met spreuken te gooien: Wands doet het net zo goed (maar een beetje anders) op een Gear VR of Daydream-ready telefoon. Hoewel de graphics niet zo flitsend zijn, zijn ze best aardig voor een mobiele titel, en het spel is wat tactischer: De overwinning draait meer om het kiezen van de juiste combinatie van spreuken om je tegenstander in de val te lokken dan om het goed richten ervan.

46. Dark Days

Dark Days is a Supernatural Thriller Coming Soon to Gear VR

Speelbaar op: Oculus Rift, Samsung Gear VR/Oculus Go

Dark Days bewijst eens te meer dat horrorgames geen fotorealistische graphics nodig hebben, en is een absoluut enge psychologische thriller die zich afspeelt in een griezelig woestijnmotel. Waarvoor is je personage, een jonge vrouw genaamd Jade, op de vlucht en in welke horror ben je gestuit? Terwijl je aanwijzingen spot, vertelt ze het je hardop.

47. Damaged Core

damaged-core
In Damaged Core, een van de eerste VR-titels die je een wereld laat doorkruisen zonder te lopen of onrealistisch rond te warpen, speel je een kunstmatige intelligentie die robots en draadloze camera’s kan bezitten. Teleporteer in een vijandelijke robot en gebruik het telescopische vizier en het dodelijke lasergeweer om je vijanden uit te schakelen.

48. Dead and Buried

dead-and-buried-7

Oculus Rift, Oculus Go

Over uitstekende multiplayer VR spellen gesproken waarbij het moeilijk is om een online match te vinden, Dead and Buried scoort heel goed. Het is een Wild West-showdown met alles erop en eraan, met revolvers, jachtgeweren, hefboomgeweren, dynamiet en meer in twee-op-twee schietpartijen in saloons, treinovervallen en regelrechte schietduels.

De mechaniek is geweldig, met de Touch controllers kun je in dekking duiken, of de cilinder van je revolver uitklappen om te herladen en dat meteen in het spel terugzien. En het is gratis voor alle Oculus Touch bezitters, dus er is geen reden om het niet te proberen. De mobiele Go versie is minder indrukwekkend, maar toch leuk om te proberen.

49. Drop Dead

drop-dead-gear-vr
Speelbaar op: Oculus Rift, Samsung Gear VR/Oculus Go

Ja, het is weer een spel waarin je schiet op golf na golf van vijanden – maar Drop Dead heeft een echt plot (een gekke wetenschapper stoppen door door de tijd te reizen), personages, behoorlijk stemacteerwerk en bijzonder indrukwekkende graphics voor een Gear VR mobiele titel.

Het is gepolijst en bevredigend, vooral als je de Gear VR controller van Samsung gebruikt – waarmee je je wapen onafhankelijk van de richting van je hoofd kunt richten.

50. Pavlov VR

pavlov-vr-budgy-nebula-youtube

Speelbaar op: HTC Vive, Oculus Rift

Pavlov VR is een team-based shoot game waarin je realistisch je wapens moet herladen en richten.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten