Top 10 Grootste Cryptocurrencies

cryptocurrencies

Van Bitcoin en Ethereum tot Dogecoin en Tether, er zijn duizenden verschillende cryptocurrencies, wat het overweldigend kan maken als je voor het eerst in de wereld van de crypto aan de slag gaat.

Om je op weg te helpen zijn dit de top 10 cryptocurrencies op basis van hun marktkapitalisatie, of de totale waarde van alle munten die momenteel in omloop zijn.

10. Solana (SOL) – Marktkapitalisatie: meer dan 20 miljard dollar

Solana, ontwikkeld om gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen, gedecentraliseerde apps (DApps) en slimme contracten te helpen aandrijven, draait op een uniek hybride proof-of-stake en proof-of-history mechanisme dat helpt transacties snel en veilig te verwerken. SOL, Solana’s native token, drijft het platform aan.

Gelanceerd in 2020, begon de prijs van SOL op . In augustus 2021 was de prijs , een winst van 9.405%.

9. Polkadot (DOT) – Marktkapitalisatie: meer dan 25 miljard dollar

Cryptocurrencies kunnen een willekeurig aantal blockchains gebruiken; Polkadot wil ze integreren door een cryptocurrency netwerk te creëren dat de verschillende blockchains met elkaar verbindt zodat ze kunnen samenwerken. Deze integratie kan veranderen hoe cryptocurrencies beheerd worden en heeft sinds Polkadot’s lancering in 2020 een indrukwekkende groei aangewakkerd. Tussen september 2020 en augustus 2021 groeide de prijs ervan met 774%, van tot .

nadelen-van-investeren-cryptocurrency

8. USD Coin (USDC) – Marktkapitalisatie: meer dan 23 miljard dollar

Net als Tether is USD Coin (USDC) een stablecoin, wat betekent dat het door Amerikaanse dollars wordt ondersteund en streeft naar een verhouding van tot C. USDC wordt aangedreven door Ethereum, en je kunt USD Coin gebruiken om wereldwijde transacties te voltooien.

7. Dogecoin (DOGE) – Marktkapitalisatie: meer dan 40 miljard dollar

Dogecoin is een hot topic geweest dankzij beroemdheden en miljardairs als Elon Musk. Begonnen als een grap in 2013, werd Dogecoin snel een prominente cryptocurrency optie, dankzij een toegewijde gemeenschap en creatieve memes. In tegenstelling tot veel andere crypto’s, zoals Bitcoin, is er geen limiet op het aantal Dogecoins dat gemaakt kan worden, wat de munt vatbaar maakt voor devaluatie als het aanbod toeneemt.

De prijs van Dogecoin in 2017 was . In augustus 2021 stond de prijs op – een stijging van 154.900%.

6. XRP (XRP) – Marktkapitalisatie: meer dan 52 miljard dollar

Opgericht door enkele van dezelfde oprichters als Ripple, een bedrijf voor digitale technologie en betalingsverwerking, kan XRP op dat netwerk gebruikt worden om uitwisselingen van verschillende soorten valuta te vergemakkelijken, waaronder fiat valuta’s en andere grote cryptocurrencies.

Begin 2017 was de prijs van XRP . In augustus 2021 bereikte de prijs , wat gelijk staat aan een stijging van bijna 19.000%.

man-laptop-investeren-cryptocurrency

5. Tether (USDT) – Marktkapitalisatie: meer dan 64 miljard dollar

In tegenstelling tot sommige andere vormen van cryptocurrency is Tether een stablecoin, wat betekent dat het ondersteund wordt door fiat valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro, en hypothetisch een waarde behoudt die gelijk is aan een van die denominaties. In theorie betekent dit dat de waarde van Tether consistenter zou moeten zijn dan die van andere cryptocurrencies, en het is favoriet bij beleggers die op hun hoede zijn voor de extreme volatiliteit van andere munten.

4. Cardano (ADA) – Marktkapitalisatie: meer dan 69 miljard dollar

Iets later in de cryptoscene valt Cardano op door zijn vroege omarming van proof-of-stake validatie. Deze methode versnelt de transactietijd en vermindert het energieverbruik en de milieu-impact door het competitieve, probleemoplossende aspect van transactieverificatie dat in platforms als Bitcoin aanwezig is, weg te nemen. Cardano werkt ook net als Ethereum om slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen mogelijk te maken, die worden aangedreven door ADA, zijn eigen munt.

Cardano’s ADA token heeft een relatief bescheiden groei gekend in vergelijking met andere grote cryptomunten. In 2017 was de prijs van ADA . In augustus 2021 stond zijn prijs op . Dat is een stijging van meer dan 10.000%.

3. Binance munt (BNB) – Marktkapitalisatie: Meer dan 70 miljard dollar

De Binance Coin is een vorm van cryptocurrency waarmee je kunt handelen en betalen op Binance, een van de grootste crypto beurzen ter wereld. Sinds de lancering in 2017 heeft Binance Coin zich uitgebreid tot voorbij het louter vergemakkelijken van handel op Binance’s uitwisselingsplatform. Nu kan het gebruikt worden voor handel, betalingsverwerking of zelfs het boeken van reisarrangementen. Het kan ook verhandeld of ingewisseld worden voor andere vormen van cryptocurrency, zoals Ethereum of Bitcoin.

De prijs in 2017 was slechts ; in augustus 2021 was hij gestegen tot meer dan , een winst van bijna 419.000%.

crypto-bitcoin-veiligheid-nadelen

2. Ethereum (ETH) – Marktkapitalisatie: meer dan 357 miljard dollar

Ethereum is zowel een cryptocurrency als een blockchain platform, en is een favoriet bij programma-ontwikkelaars vanwege de mogelijke toepassingen, zoals zogenaamde slimme contracten die automatisch worden uitgevoerd als aan voorwaarden is voldaan en niet-fungibele tokens (NFT’s).

Ethereum heeft ook een enorme groei doorgemaakt. In slechts vijf jaar tijd ging zijn prijs van ongeveer naar meer dan , een toename van ruwweg meer dan 27.000%.

1. Bitcoin (BTC) – Marktkapitalisatie: Meer dan 856 miljard dollar

In 2009 gecreëerd door iemand onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, is Bitcoin (BTC) de oorspronkelijke cryptocurrency. Zoals de meeste cryptocurrencies draait BTC op een blockchain, of een grootboek dat transacties logt, verdeeld over een netwerk van duizenden computers. Omdat toevoegingen aan de verdeelde grootboeken geverifieerd moeten worden door een cryptografische puzzel op te lossen, een proces dat proof of work heet, wordt Bitcoin veilig gehouden en gevrijwaard van fraudeurs.

De prijs van Bitcoin is omhooggeschoten nu het een begrip is geworden. Vijf jaar geleden kon je een Bitcoin kopen voor ongeveer . In augustus 2021 was de prijs van een enkele Bitcoin meer dan . Dat is een groei van ongeveer 8.900%.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten