11 Tips voor een Veilige en Leuke Oudejaarsavond

tips-veilige-leuke-oudejaarsavond

Als het nieuwe jaar nadert, zijn er tal van manieren om het te vieren. Je kunt het vuurwerk zien vallen met je familie, een bijeenkomst organiseren met vrienden of zelfs aftellen tot middernacht op een openbaar feest.

Maar of je nu thuis het nieuwe jaar inluidt of een avondje uit gaat, veiligheid moet altijd een topprioriteit zijn. Hier zijn een paar tips waarmee je verantwoord kunt feesten, waar je ook bent.

Oudejaarsavond thuis vieren

veilige-leuke-oudejaarsavond-kerst-thuis

Op oudejaarsavond hoef je je huis niet te verlaten om een geweldige tijd te hebben. Als je gasten ontvangt, zijn hier enkele manieren om ervoor te zorgen dat iedereen het nieuwe jaar in stijl kan beginnen:

1. Denk aan je drank aansprakelijkheid

Er gaat niets boven het nieuwe jaar inluiden met een glas champagne. Maar als je van plan bent alcohol te schenken, wees dan een verantwoordelijke gastheer door ervoor te zorgen dat niemand achter het stuur van een auto kruipt. Rijden onder invloed is een ernstig risico voor je gasten en anderen op de weg. En in veel staten kun je aansprakelijk worden gesteld voor schade veroorzaakt door een bestuurder die je feest verlaat.

2. Plan je activiteiten

Om je feest soepel te laten verlopen, heb je een lijst met spelletjes of activiteiten waar geen alcohol aan te pas komt. Spelletjes spelen kan een geweldige manier zijn om het ijs te breken en zijn leuk voor gasten van alle leeftijden.

3. Serveer voldoende eten

Als je tot middernacht opblijft, verwacht dan dat er gedurende de avond veel gesnackt wordt. Een goed gevuld menu van eten en niet-alcoholische dranken zal niet alleen je gasten tevreden houden. Het kan ook helpen om de effecten van de alcohol tegen te gaan.

4. Houd je gastenlijst beperkt

Als je een feestje bij je thuis geeft, is het altijd een goed idee om de gasten te beperken tot mensen die je echt kent. Vreemden zullen misschien minder snel je eigendom respecteren, en het zal moeilijker zijn om ze te confronteren als ze zich te buiten gaan.

5. Wijs een chauffeur aan

Moedig je gasten aan om een aangewezen bestuurder te kiezen voordat ze aankomen. Of een vriend nu rijdt, of dat ze kiezen voor Uber of Taxi, vooraf plannen zorgt ervoor dat niemand besluit achter het stuur te kruipen.

6. Houd het vuurwerk achterwege

Vermijd de verleiding om het nieuwe jaar met een “knal” te beginnen. Vuurwerk kan leiden tot huisbrand en verwondingen – en het gaat nooit goed samen met alcohol.

Uitgaan tijdens oudejaarsavond

uitgaan-tijdens-oudejaarsavond

De kans is groot dat er geen tekort is aan nieuwjaarsfeesten in je stad. Als je ervoor kiest om de nacht buitenshuis door te brengen, zijn hier enkele tips om je te helpen veilig terug te keren:

1. Wijs een chauffeur aan

Als je van plan bent om het met alcohol te vieren, beslis dan hoe je thuiskomt voordat je je eerste drankje drinkt. Er zijn genoeg manieren om een aangewezen chauffeur te vinden, of je nu een taxi belt of een vriend kiest om je naar huis te brengen.

2. Vier het met vrienden

Er is veiligheid in aantallen. Als je met vrienden feest, voer dan een gesprek over op elkaar letten voordat de nacht begint.

3. Laad je telefoon op

Zorg dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je de stad ingaat. Een lege batterij maakt het moeilijk om weer contact te maken met vrienden of een lift naar huis te krijgen, als dat nodig is.

4. Eet voordat je vertrekt

Ben je niet van plan om uit eten te gaan? Zorg ervoor dat je eet voordat je vertrekt. Behalve dat je ervoor zorgt dat je geen honger krijgt, kan een volle maag de opname van alcohol helpen vertragen.

5. Laat je auto ‘s nachts niet staan.

Als je niet naar huis rijdt, is het waarschijnlijk verstandig om je auto op de oprit te laten staan – en vergeet niet de deuren op slot te doen. Helaas nemen criminelen geen vakantie. Oudjaarsdag is de topdag voor autodiefstallen!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten