10x Tips voor Reizen met je Smartphone

tips-reizen-met-smartphone

Onze smartphones hebben we elke dag in onze handen. We zijn er zo aan gewend om de typische functies en apps in de palm van onze hand te hebben dat we denken dat we ze onder de knie hebben.

Als je op reis gaat met je smartphone, zijn er een paar dingen die je wilt toevoegen, bijwerken of veranderen om je apparaat optimaal te kunnen gebruiken.

1. Belangrijke informatie downloaden

vrouw-reizen-smartphone-telefoon

Als je moeite hebt om Wi-Fi te vinden tijdens je verkenningstocht, gebruik dan Google Maps in je voordeel. Met Google Maps kun je kaarten vooraf downloaden en ze openen zonder internet! Download vooraf kaarten van paden tussen bezienswaardigheden die je kunt bezoeken voor het geval je tijdens je avontuur zonder internetverbinding komt te zitten.

Plan vooruit bij het downloaden van kaarten en pas op voor openbare Wi-Fi zonder wachtwoordbeveiliging. Veel van deze apparaten zijn oplichterspraktijken, zelfs als de Wi-Fi er legitiem uitziet. Houd jezelf en je informatie veilig door deze netwerken te vermijden.

Als je graag naar bepaalde muziek of podcasts luistert terwijl je op verkenning bent, neem dan de tijd om die van tevoren te downloaden terwijl je verbonden bent met een vertrouwd draadloos netwerk.

2. Zoek mijn telefoon en wissen op afstand inschakelen

Helaas is er altijd een kleine kans dat je je smartphone kwijtraakt en om de kans groter te maken dat je hem terugvindt, zet je de optie ‘Zoek mijn telefoon’ aan en zorg je ervoor dat je weet hoe je deze functie gemakkelijk kunt gebruiken en openen.

Omdat je al je belangrijke documenten voor het gemak en de veiligheid op je telefoon hebt opgeslagen, moet je de functie voor wissen op afstand inschakelen voor het geval je telefoon in handen van een vreemde komt.

Technologie kan intimiderend zijn, maar het kan ook je beste hulpmiddel zijn op reis. Als je de tijd neemt om jezelf vertrouwd te maken met de manieren waarop je smartphone kan bijdragen aan je reis, ben je er in een mum van tijd klaar voor!

3. Lees je in over je telefoonabonnement

Je telefoonabonnement begrijpen kan je reis een stuk eenvoudiger maken! Controleer bij je netwerkaanbieder of je op de locatie waar je naartoe reist wel bereik hebt. Of dat er extra kosten in rekening worden gebracht op die locatie.

Als je internationaal reist, kijk dan of je een internationale optie hebt bij je telefoonabonnement. Zo niet, neem dan de tijd om de opties af te wegen om de extra kosten te betalen of een internationaal plan aan te schaffen via je provider versus het kopen van een internationale simkaart wanneer je aankomt op je bestemming.

Als je een recente update hebt uitgevoerd op je huidige telefoon of onlangs een nieuwe telefoon hebt gekocht met een sim only abonnement, besteed dan wat extra tijd aan het leren van nieuwe functies en instellingen waar je misschien niet bekend mee bent. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak en voorkomt frustratie over functies die net iets anders werken dan voorheen.

4. Zorg voor voldoende back-upruimte in de cloud

hike-wandelen-reizen-telefoon

Zowel foto- als videobestanden nemen grote hoeveelheden opslagruimte in beslag op smartphones, waarbij videobestanden de grootste boosdoener zijn. Neem de tijd om het huidige opslagniveau van je telefoon te controleren en te beoordelen of je je opslagruimte moet vergroten.

Om je opslagruimte te vergroten kun je bestanden verwijderen of meer opslagruimte kopen. Dit kan een goed moment zijn om je cloudopslag te ordenen, onnodige of grote bestanden te verwijderen of te verplaatsen en oude inhoud van Dropbox en Google Drive leeg te maken.

5. Neem opladers mee in je handbagage

We vertrouwen erop dat onze smartphones zoveel voor ons doen als we van huis zijn, dus het is belangrijk dat ze opgeladen en functioneel blijven. Zorg er altijd voor dat je je oplaadsnoeren en muuradapters en een betrouwbare back-up bij je hebt en dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

Voor de veiligheid en het gemak kun je je opladers in je handbagage meenemen voor het geval er iets misgaat met de bagage of als je onderweg naar je bestemming de gelegenheid hebt om snel op te laden.

6. Schakel dataroaming uit

Dataroaming kan een grote rol spelen bij onverwachte kosten op je telefoonrekening, vooral tijdens internationale reizen. Er is sprake van dataroaming als je netwerkprovider in een bepaald gebied niet beschikbaar is en je telefoon in de tussentijd verbinding maakt met een andere provider.

Als je naar een onbekend gebied gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat roaming is uitgeschakeld, omdat je telefoon dan niet automatisch verbinding maakt en de kosten van roaming worden voorkomen.

Als je dataroaming voorafgaand aan je reis uitschakelt, zal het je vragen om verbinding te maken met Wi-Fi als je probeert het internet op te gaan. Je kunt dit gebruiken als geheugensteuntje om gebruik te maken van de gratis Wi-Fi in hotels, restaurants, cafés en andere locaties.

7. Noodzakelijke apps downloaden

Afhankelijk van waar je naartoe reist, zijn er talloze apps om je op weg te helpen! Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, moet je de tijd nemen om alle benodigde apps te downloaden voordat je vertrekt.

Als je op reis bent, kan het gebeuren dat je zonder betrouwbare Wi-Fi komt te zitten of dat je dringend een app nodig hebt. Maak een lijst van de apps die je nodig hebt en controleer dubbel of ze allemaal gedownload zijn voor vertrek.

8. Neem een draagbare powerbank mee

man-telefoon-openbaar-vervoer

Investeren in een powerbank is onder alle omstandigheden handig, maar nog belangrijker op reis. Vaak zijn er geen stopcontacten beschikbaar om je apparaten op te laden en een draagbare oplader kan je de zekerheid bieden dat je nooit met een lege batterij komt te zitten.

9. Koop een betrouwbaar telefoonhoesje en screenprotector

De aanschaf van een betrouwbaar telefoonhoesje en screenprotector kan ervoor zorgen dat je smartphone je reis veilig doorkomt. De buitenkant van je telefoon beschermen is een prioriteit om ervoor te zorgen dat je al je benodigde apps kunt gebruiken en contact kunt houden met je vrienden en familie tijdens je avonturen.

10. Maak foto’s en screenshots van belangrijke documenten

Als je aankomt op een nieuwe bestemming, kan het even duren voordat je gewend bent aan je omgeving en het kan zijn dat je apparaat niet automatisch verbinding maakt met Wi-Fi. Zonder internetverbinding kun je misschien niet meteen boekingen of bevestigingsnummers opvragen.

Gebruik de screenshot functie op je telefoon in je voordeel en maak screenshots van alle reis- en reserveringsinformatie en neem foto’s van je rijbewijs, paspoort, creditcard en andere belangrijke documenten.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten