10 Tips & Trucs om je Nagellak Sneller te laten Drogen

tips-nagellak-sneller-laten-drogen

Dus je bent eindelijk klaar met het lakken van je nagels en je kijkt trots naar wat je bereikt hebt. Er is niet gemorst en alle laagjes gingen er gelijkmatig op…

Nu is het tijd om het wachtspelletje te spelen. Je moet lang genoeg zitten om de nagellak te laten drogen. Dit proces duurt meestal zo’n 10-15 minuten, maar soms kan het als een eeuwigheid aanvoelen als de tijd zich lijkt voort te rekken. Plus als je klusjes te doen hebt of e-mails te schrijven, is het moeilijk om niet iets te doen of zelfs maar aan een jeuk te krabben zonder je nagels te verpesten.

Hoewel de beste methode is om gewoon achterover te leunen en van het hele proces te genieten heb je soms gewoon een snelle oplossing nodig. Je hebt dingen te doen en mensen te zien, we snappen het helemaal! Je bent hier aan het juiste adres. We hebben een lijst samengesteld met onze favoriete tips, trucs en zelfs hacks om het droogproces te versnellen.

Lees verder om een paar tips en trucs te bekijken en een manicure ongelukje met je natte nagels te voorkomen:

1. Gebruik een föhn

nagellak-snel-drogen-fohn

Salons gebruiken meestal een soort ventilator om het droogproces te helpen versnellen, maar als je thuis bent is elke ventilator voldoende. Als je een föhn hebt met een koele stand werkt dat net zo goed. Vergeet niet de koele knop voortdurend ingedrukt te houden bij het drogen. De warme lucht kan belletjes veroorzaken en je nagellak doen smelten, waardoor het niet meer uithardt.

Straal de koele lucht een paar centimeter van je nagels af gedurende ongeveer een minuut en test dan voorzichtig of ze nog plakkerig zijn. Bedenk dat je de droger ook niet op volle toeren wilt hebben, ook dat kan de nagelriemen verstoren en uitdrogen. Denk er dus aan je instellingen op de koele temperatuur en lage ventilatorsnelheid te houden.

2. Leg je handen in de vriezer

Koude lucht is echt de meest effectieve manier om het schoensmeer sneller te doen stollen. Als je geen koele stand hebt op je elektrische ventilatoren of föhn, probeer dan je handen in de vriezer te houden. Ja het is koud, maar het is een geweldige truc en we grijpen elke kans aan om onze nagels niet uit te verpesten voor ze droog zijn.

Hou je handen er maar ongeveer 2 minuten in. De koude lucht zal in ieder geval helpen om de bovenste laag van een nagellak snel hard te maken. Denk er alleen aan dat de lagen eronder misschien nog niet honderd procent uitgehard zijn, dus wees voorzichtig.

3. Lak dunne laagjes

As Told By Ginger Nicksplat GIF by NickRewind

De belangrijkste regel bij het lakken van je nagels is om met dunne laagjes te werken. Als je met dikke lagen begint duurt het langer voor het droog is en je wilt toch echt geen klodderige nagellak?

Wees je bewust van hoeveel product er op je kwast zit en verwijder overtollig nagellak voor je je nagels lakt. Het lijkt misschien alsof het het proces vertraagt, maar het maakt een enorm verschil om de totale droogtijd sneller te laten verlopen.

4. Sneldrogende druppels of topcoat

Het aanbrengen van een sneldrogende topcoat of sneldrogende druppels verkort echt de droogtijd. Meer product aan je nagels toevoegen kan dwaas en contra-intuïtief lijken, maar deze druppels werken zonder de kleurlaag eronder op te lossen. Gelukkig hebben we bij de drogist een verscheidenheid van deze producten tot onze beschikking, zodat we onze nagels thuis gemakkelijk kunnen doen.

5. Druppel olie op de nagels

Nog zo’n old school hack, net als sneldrogende druppels werkt de olie om het drogen te versnellen. Olijfolie of zelfs babyolie werkt in een seconde en hé het werkt ook om je nagels te hydrateren! Breng een laagje olie aan als je nagellak een beetje is gaan zitten. Wacht tot 2-3 minuten, tik zachtjes om de nagellak te testen en veeg ze dan af met een droge handdoek. En ta-dah, je zou een droge finish moeten hebben.

6. Koud water

nagellak-sneller-drogen-koud-water

Ja, nog een koude methode – heb je het al koud? Het lijkt misschien dwaas maar het is de oudste truc in het boek. Zoals we al eerder gezegd hebben, helpt een ijskoude temperatuur bij het droogproces en je handen in koud water dompelen past hetzelfde principe toe.

Vul voordat je je nagels gaat lakken een kom met ijsblokjes en koud water erop. Als je klaar bent met het lakken van je nagels wacht je een minuut of twee om het nagellak aanvankelijk te laten bezinken en uitharden. Dompel je nagels er dan voorzichtig in voor ongeveer een minuut.

Het koude water zal de formule schokkend op zijn plaats houden. Vergeet niet het ijs een beetje te laten smelten of overtollige blokjes te verwijderen, zodat je nagels er niet tegenaan stoten.

7. Kies je kleur verstandig

Als je weinig tijd hebt en je nagels snel moeten drogen kan het kiezen van de juiste kleur van cruciaal belang zijn. In dit geval is het kiezen van een lichtere kleur of zelfs een sheer of metallic tint je beste gok, want die drogen sneller met minder lagen.

Donkere tinten doen er soms langer over om te drogen vanwege het sterke pigment. Ook door een lichte, transparante tint te kiezen, zul je waarschijnlijk minder fouten maken.

8. Werk af met een spritz haarlak

Je kunt bij de drogist een nagel-drogende spray krijgen die je nagellak snel helpt uitharden. Maar als je thuis wat haarlak hebt geef je je nagels een snelle spritz. Ja, ook dit helpt om de nagellak sneller te laten drogen.

Bedenk echter dat het, net als een nageldrogende spray, alleen de bovenste laag nagellak verhardt, niet de basislaag eronder. Dus terwijl je normaal door kunt gaan met je dag wees voorzichtig dat je je nagels niet stoot tot het helemaal is uitgehard.

9. Sneldrogend nagellak

nagels-nagellak-roze

Deze spreekt vrij voor zich. Met zoveel variatie binnen handbereik moet sneldrogende nagellak wel een van de beste uitvindingen zijn voor manicure-liefhebbers. Zoveel merken hebben sneldrogende nagellak afwerkingen op de markt gebracht die letterlijk geen extra stappen vereisen als de nagellak eenmaal droog is.

Lak ze gewoon op en laat je verbazen door hoe snel ze droog zijn. Een waarschuwend woord echter: als je in deze formule investeert, zorg er dan altijd voor dat de dop goed afgesloten is en het flesje zorgvuldig opgeborgen wordt, anders loop je het risico dat het hele flesje heel snel uitdroogt.

10. Geef tijd om te drogen tussen de lagen

We hebben allemaal wel eens de fout gemaakt om ongeduldig te zijn en gewoon laag na laag aan te brengen. Niet wachten tot de vorige laag droog is voor je met de volgende verder gaat kan de totale droogtijd verlengen en niet te vergeten een klodderige bende veroorzaken.

Afhankelijk van de formule van de lak moet je tussen de lagen 2-5 minuten wachten. Dit maakt een wereld van verschil en vermindert de kans op vorming van luchtbellen. Ja, het kost je misschien tijd om te lakken, maar het is het allemaal waard om vlekken of uitsmeren van je nagels te voorkomen.

 

Heb je een van deze tips en trucs al eens geprobeerd? Welke vond je het meest effectief? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten