9x Beste Tips om er Langer uit te Zien als Man

tips-langer-uit-zien-als-man

Hoewel iedereen langer dan een meter tachtig wil zijn of de perfecte sixpack wil hebben, zijn we niet allemaal gezegend met de juiste genen. Natuurlijk kunnen we hard werken in de sportschool om het lichaam van onze dromen te krijgen, maar lengte is iets heel anders. Als je jezelf geen schoenen met hakken ziet dragen zoals Bono, hoe kun je er dan groter uitzien zonder, nou ja, stelten te dragen? Hier zijn 10 styling tips die elke man zou moeten weten.

1. Probeer wat strakker zittende kleding

strakke-kleding-man

Geen populaire mening: maar breng de skinny jeans terug. Ongeacht je gewicht of lichaamsbouw, strak zittende kleding staat altijd het mooist bij kortere figuren. Strak zittende jeans en broeken zijn bijzonder goed om je benen te accentueren. Losse of slecht zittende kleding laat je frame alleen maar kleiner lijken.

2. Match je schoenen altijd met je broek

Schoenen worden vaak onderschat als het gaat om het samenstellen van een outfit. Of je nu twee paar hebt of 200, wat er aan je voeten zit is belangrijk – vooral als je je figuur wilt verlengen.

Ten eerste moeten je schoenen een laag contrast hebben met de broek die je draagt. Dus als je een donkergekleurde spijkerbroek draagt, kies dan voor donkerblauwe sneakers in plaats van een paar felwitte. Net zoals vrouwen nude hakken gebruiken om hun benen langer te maken, geef je de illusie dat je langere benen hebt door een duidelijke overgang tussen broek en schoenen te elimineren.

Ten tweede maakt de vorm van je schoen een verschil. Gekartelde tenen zijn een no-no omdat ze de lijn van je broek abrupt inkorten. Kies voor een klassieke amandel teen, of een licht spitse teen zoals een paar clarks om de lengte van je benen verder te verlengen.

3. Gebruik inlegzooltjes met een hak

Er bestaan inlegzooltjes met een hak en ze kunnen zelfs extra comfort geven aan je gewone schoenen. Als je partner of date hakken draagt en je wilt het lengteverschil compenseren, dan hoef je je nergens voor te schamen. Als vrouwen hakken kunnen dragen, kunnen mannen ook dikke inlegzooltjes dragen!

4. Laat kleding op maat maken

Kleermakers zijn je beste vrienden. Of ze nu een overhemd op maat maken dat je gewoon moest hebben, of de perfecte blazer voor je op maat maken, kleermakers zijn je geheime wapen. Natuurlijk heeft niet iedereen de tijd om dingen op maat te laten maken, maar met kleermakers in je plaatselijke winkelcentrum hoef je alleen maar die spijkerbroek te kopen en hem meteen naar de kleermaker te brengen.

5. Dump de riem

Riemen zijn geweldig om een slecht zittende broek te kunnen dragen, maar ze kunnen ook een geweldige outfit verpesten. Kortere mannen moeten wegblijven van riemen die te breed zijn en te veel contrasteren met de rest van de outfit. Als je een riem nodig hebt, kies dan voor effen zwart met een heel eenvoudige gesp. Houd je broek in je natuurlijke taille, niet in je lage taille zoals een rapper uit de jaren 90. Door je broek op te tillen, lijkt het niet alleen alsof je langere benen hebt, maar je broek zal je billen ook meer ondersteunen en definiëren.

6. Omarm het belang van blazerknopen

blazer-man

Blazers zijn niet langer alleen voor bedienden, ze zijn de perfecte finishing touch voor elke outfit, vooral als je een kleiner postuur hebt. Maar het is belangrijk dat je een blazer koopt die je niet alleen past, maar ook in verhouding houdt. De meeste blazers hebben langere revers voor grotere borsten en langere torso’s, dus het kan een uitdaging zijn om te winkelen voor een blazer met kortere revers die perfect bij jouw torso past.

De beste manier om te zien of een blazer bij je past, is door de plaats van de bovenste knoop. Als het bovenste knoopje net boven je navel zit, heb je een winnaar gevonden. Hoe hoger de bovenste knoop, hoe korter en kleiner de revers zijn waardoor het geheel in verhouding is met je postuur.

7. Winkel in de petite sectie

Winkelen voor kleding in het algemeen kan vermoeiend zijn, laat staan als de broeken voortdurend te lang zijn en de shirts met lange mouwen tot ver voorbij je pols reiken. Doe in plaats daarvan onderzoek en kijk welke winkels en merken een petite-afdeling hebben. Dit maakt het winkelen voor jeans en blazers bijzonder handig.

8. Dump de shirts met korte mouwen

Als je kortere armen hebt, kunnen shirts met korte mouwen je een onflatteuze boxy look geven, dus kies in plaats daarvan voor shirts met lange mouwen. Lange mouwen zijn minder boxy en door ze op te rollen tot net onder je elleboog zie je er meteen gepolijster uit dan je t-shirt-dragende tegenhangers.

Als je nog steeds fan bent van korte mouwen t-shirts, trek er dan een denim overhemd met lange mouwen overheen. Door de mouwen op te rollen zie je er niet alleen modieuzer uit, je ziet er ook beter geproportioneerd uit door de toevoeging van verticale lijnen van het denim overhemd.

9. Speel met laagjes

Net als bij een denim overhemd over een t-shirt of een blazer, trek je de aandacht weg van je lengte door de aandacht dicht bij je gezicht te houden. Kragen onder truien leggen werkt ook goed, zorg er alleen voor dat je het overhemd eronder instopt, anders verpest je de optische illusie.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten