Tips om Rekening mee te houden bij het Kopen van Tuinmeubelen

nmoss

Of je nu buiten bent om de zon op te zoeken, bij het zwembad ligt, vrienden ontvangt of rustig met het gezin dineert, met de juiste buitenmeubelen is het makkelijk om dat in stijl en comfort te doen. Net als het kopen van meubelen voor in je huis, kan het kiezen van buitenmeubilair en accessoires voor je buitenruimte een grote beslissing zijn die je goed wilt doen.

1. Ruimte en grootte

tuin-nmoss

Behandel je terras, patio of binnenplaats als een extra kamer in je huis. Je buitenmeubels moeten passen bij de ruimte waarin ze gebruikt zullen worden, net zoals je dat binnen zou doen. Zorg ervoor dat je meet hoeveel ruimte je hebt voor de meubels voordat je naar de winkel gaat en zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om de meubels te verplaatsen. Een kleine patio/binnenplaats of terras kan in het niet vallen bij grote meubelgroepen en een ruim terras ziet er het beste uit met grovere meubels.

2. Type meubilair

Zodra je hebt vastgesteld hoeveel ruimte je hebt voor je buitenmeubels moet je bepalen welk type meubilair je nodig hebt voor de ruimte. Denk na over de activiteiten die je van plan bent. Veel tuinen hebben een eethoek en een aparte zithoek. Dit wordt natuurlijk bepaald door hoeveel ruimte je hebt. Bedenk wie het meubilair meestal zal gebruiken en hoeveel mensen er een zitplaats nodig hebben.

Welk type meubilair past bij mijn buitenruimte?

  • Bistro-stijl sets met twee stoelen en een kleine tafel zijn geweldig voor een balkon of patio en ideaal voor een kopje koffie ‘s ochtends en een krantje lezen in de zon.
  • Een eettafel is geweldig als je graag buiten eet en veel mensen ontvangt.
  • Een loungeset is alsof je nog een lounge plek hebt, maar dan buiten – een bank met stoelen en een koffie- of bijzettafel zorgt voor de perfecte gespreksopstelling.
  • Hangmatten en schommelstoelen worden steeds populairder en zijn de perfecte toevoeging aan een buitenruimte. We garanderen je dat je er niet meer uit wilt als je er eenmaal in ligt.
  • Wie zei dat zitzakken alleen voor binnen zijn? Er zijn veel soorten en maten zitzakken voor buiten verkrijgbaar, van voetenbanken en ligstoelen tot de traditionele traanvorm. Zowel kinderen als volwassenen houden van een zitzak en als de ruimte beperkt is, zijn ze een geweldige flexibele optie omdat ze ook binnen gebruikt kunnen worden.

3. Stijl van meubels

tuin-nmoss-meubel-stoel

Er zijn geen vaste regels voor het kiezen van je buitenmeubels, maar het is belangrijk om na te denken over de stijlen en kleuren van de meubels, omdat ze idealiter moeten passen bij de stijl van je huis.

Als je een modern huis hebt met strakke ontwerpen, ga dan op zoek naar iets met een soortgelijk ontwerp, want dit zal je binnen-buiten-flow verbeteren. Als design tuinmeubelen die perfect passen bij je neutrale interieur niet je ding is en je vindt dat kleur nodig is in je buitenomgeving, ga er dan voor. Je hebt een overvloed aan keuze, dus zorg ervoor dat je iets kiest waar je lang van zult houden.

4. Opbergen

nmoss

De meeste buitenmeubels blijven het hele jaar door buiten staan, maar veel winkeliers zullen je aanraden om je bank- of stoelkussens tijdens de natte wintermaanden op te bergen om er het beste uit te halen. Normaal gesproken zijn deze kussens niet klein, dus denk hierover na voordat je iets koopt en bedenk waar je ze kunt opbergen als je ze niet gebruikt.

5. Accessoires

Net zoals accessoires een groot verschil kunnen maken in huis, geldt dat ook voor je buitenruimte. Kussens zijn een geweldige manier om kleur en textuur aan je buitenruimte toe te voegen en harde meubels comfortabeler te maken. Het belangrijkste is om kussens te zoeken die gemaakt zijn van waterbestendige materialen en vullingen, zodat ze de regen kunnen afstoten.

Een parasol is een geweldig accessoire voor je buitenruimte, vooral als je ruimte veel zon krijgt. Ze bieden schaduw en houden ook UV-stralen tegen. Als je buitenruimte neutraal van kleur is, waarom voeg je dan geen felle kleur toe of kies je een leuk patroon?

Kleine bijzettafeltjes of krukjes bij je luxe loungebank zijn de moeite waard om aan je ruimte toe te voegen als dat mogelijk is. Het is immers altijd handig om een plek te hebben om je koele drankje of snacks neer te zetten. Een buitenkrukje kan ook dienen als tafeltje, waardoor het een geweldig multifunctioneel meubelstuk is.

Geniet ook van het buitenleven als de zon onder is met een terrasverwarmer. Deze zorgen voor warmte en geven je ruimte een gezellige gloed als de temperaturen dalen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten