15x Tips om je Bureau te Decoreren

bureau-stylish

Of je nu al jaren vanuit huis werkt of onlangs een thuiswerkplek in de keuken hebt gecreëerd, één ding is zeker: op een sombere maandagochtend is er niets erger dan werken aan een triest, saai bureau. We adviseren je dan ook: omarm dat thuiswerk en versier je bureau op een manier die je zal inspireren en vrolijk maken, zelfs als je vastzit in de meest saaie Zoom-vergadering ooit.

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Van super minimalistisch tot maximalistisch en alles daartussenin, we hebben een aantal vrolijke, creatieve manieren voor je verzameld om je thuiswerkruimte in te richten.

1. Voeg wat kleur toe

bureau-kleur-lamp

Je hoeft geen kostbare desktopruimte te verspillen om je werkruimte op te fleuren. Door een strak, eenvoudig bureau van havic en minimalistische accessoires te combineren met een gedurfde, maar miniatuur muurschildering of kunstwerk, kun je een serieus statement maken en wat meer kleur aan je dag toevoegen. Wil je wat rust aan je werkdag geven? Versier met blauw, groen, zacht roze en paars, of grijs om je bureau een superzen-vibe te geven. Zo kun je bijvoorbeeld ook lampen met gekleurd licht toevoegen zoals in de afbeelding te zien is.

2. Omarm je reislust (zelfs als je thuis zit)

bureau-schilderij

Als je een hectisch werkschema hebt met opeenvolgende vergaderingen en een eindeloze to-do-lijst, kan een ontsnapping naar het strand of je favoriete stad een beetje onbereikbaar zijn. Dus waarom zou je je reislust niet omarmen met een leuk bureaudecor? Geef je bureau een strandachtige sfeer met rieten meubelen, een minipalm en verweerd hout, of eer je favoriete stad met een schilderij van de beroemdste architecturale structuren of bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Alleen omdat je fysiek vastzit op je werk, hoef je er niet per se mentaal vast te zitten – of in ieder geval niet voor de volledige acht uur.

3. Laat je feestvreugde zien

bureau-lichtjes

Ongeacht de tijd van het jaar, niets kan een saaie vergadering meer opvrolijken dan de feestvreugde omarmen. Kleed je werkruimte aan met miniatuurpompoenen, kalebassen en een herfstgeurkaars voor Halloween; een miniatuurboom en twinkelende lichtjes voor Kerstmis; en een DIY hartvormige papieren ketting voor Valentijnsdag. Zelfs als je geen vakantiedag neemt voor je favoriete feestdag, kun je het op zijn minst vieren met een leuk bureaudecor.

4. Kies een rustgevend kleurenpallet

bureau-hout

Als je werkleven super hectisch is, zou je werkruimte dat juist niet moeten zijn. Kies voor een eenvoudig, rustgevend kleurenpalet met veel neutrale tinten en natuurlijke texturen. Denk aan: een naturel gekleurd houten bureau met accessoires in verschillende tinten wit, crème, grijs, beige of bruin. Voeg een of twee planten toe voor een volledig natuurlijk kleuraccent en wat extra frisse lucht.

5. Zet verse snijbloemen neer

bureau-bloemen

Als je vatbaar bent voor de dip om 14.00 uur, na de lunch, probeer dan eens verse snijbloemen in een mooie vaas op je bureau te zetten. Ze zullen wat kleur en vrolijkheid toevoegen aan de ruimte, en kunnen een geweldige opkikker zijn als je wegdoezelt of naar de chocolade halverwege de middag reikt. (Aan de andere kant, waarom trakteer je jezelf niet op wat verse bloemen én de middagchocolade?)

6. Probeer een simpele kleurenpallet met veel textuur uit

A modern desk with black and white accessories.

Wat is volledig zwart-wit en chic? Een minimalistisch kleurenpalet krijgt een grote boost van interesse en inspiratie van meubels en accessoires in verschillende texturen. Probeer een smalle, metalen bureau te combineren met een rieten of rotan stoel in hetzelfde kleurenpalet, en gouden accessoires die glad, gestructureerd, lang, kort en alles daartussenin zijn. We raden altijd aan om ook voor een goede balans een gemakkelijk te verzorgen plant erbij te gooien.

7. Ga voor minimaal

bureau-minimaal

Je bureaublad hoeft niet bedekt te zijn met kleine hebbedingetjes om de hele werkdag geïnspireerd te zijn. Een eenvoudig, natuurlijk gekleurd bureau gecombineerd met zwart-witte accessoires en verschillende texturen zorgt voor veel visuele aandacht zonder een kleine ruimte helemaal vol te proppen. Als je wat kunstwerken wilt toevoegen, maar niet de ruimte op je bureau hebt, overweeg dan om de muur waar je voor staat te behangen. Het is een eenvoudige, stijlvolle en ruimtebesparende manier om de persoonlijkheid van je kantoor een boost te geven.

8. Vergroot je opslagruimte

bureau-opslagruimte

Wil je de opslag in je huis verdubbelen? Overweeg een bureau met opslagruimte te kopen dat een stevige werkruimte kan bieden en je favoriete hoeden, boeken, ingelijste foto’s, kaarsen en decoratieve accessoires kan tonen. Op die manier kun je al je favoriete dingen tentoonstellen zonder dat dit ten koste gaat van het oppervlak of de muur in de rest van je huis.

9. Experimenteer met maximalisme

bureau-maximalisme

Een lange werkdag (of week) kan velen van ons een ongeïnspireerd gevoel geven. Een oplossing? Bedek je bureau met alle dingen die je inspireren – van planten, tot schilderijen, tot accessoires, tot kunstbenodigdheden die je de hele dag kunt gebruiken om te krabbelen. Als een item je energie kan geven en opwinden, zeggen we: voeg het toe aan de werkruimte.

10. Zet wat onderhoudsarme planten neer

bureau-planten

Het enige dat droeviger is dan een droevige werkplek op een maandagochtend? Een trieste werkruimte op een maandagochtend met een bos dode planten. Als je niet echt groene vingers hebt, zijn onderhoudsarme opties zoals cactussen, vetplanten, slangenplanten of aloë uitstekend bureaubladgroen. Bovendien kunnen de juiste planten de luchtkwaliteit in je werkruimte verbeteren.

11. Breng de natuur naar binnen

A 70s-inspired desk with minimalist accessories.

We weten het: binnen zitten en werken tijdens een perfecte dag van 25 graden is absoluut het ergste dat er bestaat. Hier is een oplossing voor eventuele werkspijbelaars: breng de natuur naar binnen en naar je werkdag met houtstructuren, planten, geodes en foto’s van je favoriete natuurlijke plaatsen en ruimtes.

12. Neem afleiding weg (zonder het saai te maken)

bureau-inspiratie

Velen van ons kunnen moeite hebben om ons op het werk te concentreren wanneer onze werkruimten rommelig zijn, of wanneer onze bureauaccessoires gewoon veel interessanter zijn dan de werktaak die voorhanden is. Een eenvoudig bureau met de eerste levensbehoeften – zoals een ergonomisch verantwoorde bureaustoel, laptop en schrijfgerei – kan worden aangekleed (maar niet storend!) met verse snijbloemen, of een schilderij/canvas.

13. Show je favoriete kunstwerk

bureau-simpel

Zelfs de eenvoudigste, meest minimale werkruimte kan een boost van kleur en persoonlijkheid krijgen met een ingelijste foto, schilderij of afbeelding. Of het nu een geliefde familiefoto is, een schilderij dat je kind heeft gemaakt tijdens de kunstles, of een lijntekening van je hond, het toevoegen van je favoriete kunstwerk aan je bureau kan de ruimte serieus opvrolijken en je de hele dag inspireren.

14. Omarm je beperkte ruimte

A small space desk with plants and maximalist accessories.

De kleinste werkruimtes kunnen de grootste impact hebben met de juiste accessoires, zoals geweven wandkleden, abstracte kunstwerken en onderhoudsarme planten. Als je een kleine werkruimte hebt maar de accessoires wilt maximaliseren, blijf dan bij items met een vergelijkbaar kleurenpalet. Je bureau decoreren met te veel verschillende kleuren kan visueel schokkend en afleidend zijn, en de ruimte nog kleiner doen lijken.

15. Mix verschillende stijlen

bureau-houtblad

Alleen omdat je bureau supermodern is, wil dat nog niet zeggen dat je accessoires dat ook moeten zijn. Probeer een modern bureau te combineren met vintage of traditionele vazen, lampen of kunstwerken voor een interessante mix van kleuren, patronen en texturen. Heb je een traditioneel bureau of een bijzonder designbureau van houtblad zoals op deze afbeelding? Zet er een supermoderne globelamp bij, strakke vazen of een ultramoderne klok.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten