Waardevolle Tips voor Brildragers die op Vakantie gaan

tips-brildragers-vakantie

Waarheen je ook gaat op vakantie, het is van groot belang om altijd je ogen zo optimaal mogelijk te beschermen. Dit is echter lang niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Het is verstandig om al ruim voor de vertrekdatum stil te staan bij de situatie op je vakantieadres en de oogbescherming die daar bij hoort. Opgelopen oogschade is meestal blijvend en het voorkomen ervan heel simpel, mits je de juiste bril bij je hebt.

Effect van sneeuw vaak onderschat

zonnebril-wintersport

Wintersporters onderschatten vaak het effect dat sneeuw heeft op de hoeveelheid zonlicht die we in onze ogen krijgen. Op de skipiste is alles om je heen wit. Dat wit reflecteert het zonlicht en een deel daarvan komt zodoende in jouw richting. De uv-straling in zonlicht kan het gezichtsvermogen aantasten. Dit is overigens lang niet de enige reden om het gebruik van sportbrillen aan te bevelen. Deze brillen beschermen je ogen namelijk ook tegen de sneeuw zelf, maar je voorkomt er ook mee dat je stof in je ogen kunt krijgen. En wat te denken van insecten of rondslingerende objecten? Zorg er dus voor dat je altijd een goede sportbril meeneemt op wintersport.

Een extra bril op sterkte

Ben je in het dagelijks leven brildragend? Houd er dan goed rekening mee dat je bril op vakantie kan breken of zoekraken, waardoor je met een acuut probleem zit. Als jouw enige reservebril dan nog thuis in het nachtkastje ligt, heb je de rest van je vakantie een probleem. Het is voor vakantiegangers aan te bevelen om altijd minstens twee brillen met sterkte mee te nemen: je dagelijkse bril en een extra bril voor noodgevallen. Misschien is het sowieso al een vaste routine geworden voor je om meerdere brillen met elkaar af te wisselen? Het is dan alleen nog een kwestie van niet vergeten om ze voor vertrek in te pakken.

Altijd een zonnebril op zak

Waarheen de vakantiereis ook gaat, het beschikken over een goede zonnebril is eigenlijk voor iedereen een must. Niet alleen vanwege de bescherming tegen de uv-straling, maar ook omdat ze veel hinderlijke schittering wegnemen, waardoor je veel beter kunt ontspannen. En ontspannen, dat is toch juist waarom je op vakantie gaat? Om te voorkomen dat je continu van bril moet wisselen, is aan te bevelen om te kiezen voor een zonnebril op sterkte. Hiermee kun je gewoon alles scherp en beschermd bekijken.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten