3 Tips bij Dakreparatie

tips-bij-dakreparatie

Nederlandse daken hebben veel te verduren: veel wind, veel regen en hogere temperaturen in de zomer. Dat kan zorgen voor schade aan je dak. En schade aan je kan op zijn beurt weer voor lekkage zorgen. Allemaal zaken die je woonplezier in de weg zitten. Daarom hebben we drie tips voor je op een rijtje gezet voor het repareren van je dak.

Laat een inspectie aan het dak uitvoeren

Voordat je begint aan de reparatie, is het een goed idee om het dak volledig te laten inspecteren. De meeste doe-het-zelvers weten zelf niet waar ze precies op moeten letten. Een ervaren dakdekker kan je daarmee helpen. De kosten voor een dakinspectie zijn afhankelijk van het type dak dat moet worden geïnspecteerd. Zo kost een dakinspectie voor een plat dak gemiddeld tussen de 150 en de 250 euro, en voor een schuin dak tussen de 200 euro en 300 euro.

Soms hoef je niets te betalen voor een dakinspectie. Bijvoorbeeld als je de reparatie door dezelfde vakman laat uitvoeren. Daarom is het een goed idee om hiernaar te informeren. Met een regelmatige dakinspectie weet je zeker dat je veilig en comfortabel kunt wonen.

Reparatie van een platdak: 3 stappen

Wil je een platdak repareren? Dan moet je eerst de beschadiging opsporen. Dat kan met bijvoorbeeld rookgasdetectie. Een ervaren dakdekker kan dat doen met een speciaal apparaat, waarmee zelfs de kleinste scheurtjes opgespoord kunnen worden. Komt er rook onder de dakbedekking vandaan, dan weet de dakdekker waar de beschadiging zit.

Zodra je weet waar de beschadiging zit, kan de beschadigde plek kruislings opengesneden worden. Controleer op eventuele extra beschadigingen. Een dakdekker kan het lek herstellen, schoonmaken en droog maken. De oude dakbedekking wordt weer dichtgevouwen en daarna verlijmd. Ter bescherming wordt er vaak ook een reparatiestrook aangebracht. Dat is een strook met afgeronde hoeken.

Heb jij schade aan je platdak? In sommige gevallen is het dak helaas niet meer te repareren, waardoor je je platdak moet vervangen. Dat kun je het beste door een ervaren dakdekker laten doen. Zelf een dak vervangen is namelijk een tijdrovende en vakkundige klus, waarbij je tegen veel problemen aan kan lopen.

Zoek naar een dakdekker in jouw regio

Zoals gezegd is het niet aan te raden om zelf een dak te repareren. Het is een precies klusje dat goed moet gebeuren. Daarnaast hebben de meeste mensen niet echt de zin en kunde om bij weer en wind het dak op te gaan. Een dakdekker heeft ervaring en weet precies wat hij of zij moet doen. Daarom is het een goed idee om op zoek te gaan naar een dakdekker in jouw regio, offertes op te vragen en deze te vergelijken.

Een dakdekker uit Amsterdam heeft bijvoorbeeld verstand van het bijzondere type huizen dat in deze stad staat, terwijl een dakdekker in Maastricht weer heel andere kennis en kunde heeft. Lokaal zoeken heeft dus altijd voordelen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten