Thuiswerken met een Puppy? 12x Opvoedingstips

thuiswerken-met-een-puppy

Thuiswerken in plaats van een formele kantoorsetting kan veel voordelen hebben. Een daarvan is de mogelijkheid om je pup effectiever en efficiënter op te voeden. Dit geldt vooral als je een ras hebt dat erg gevoelig is voor verlatingsangst.

Een gelukkige puppy opvoeden terwijl je thuis werkt is gemakkelijk en zinvoller geworden met deze 12 tips. Probeer ze allemaal of een paar ervan uit, zodat ook jij voldoening vindt in je rol als huisdier-ouder van je puppy.

1. Overweeg om je puppy in een bench te trainen

puppy-thuiswerken-opvoeden

Sommige mensen hebben het idee dat een puppy in een bench stoppen onnodig is en dat het voelt alsof je ze in een kooi stopt. Dit is echter niet helemaal waar. In het wild zijn honden holdieren. Ze zoeken niet alleen beschutting tegen barre weersomstandigheden, maar ook tegen roofdieren in hun omgeving.

Dit is het fundamentele principe waarom pups geleerd moet worden hoe ze de bench kunnen gebruiken als hun eigen hol. Dit kan je ook helpen als je gewoon te veel werk te doen hebt. In plaats van dat je pup vrijwel overal ligt of rust, heeft hij nu een bench die hij kan gebruiken.

2. Houd trainingssessies kort maar interessant

Training stelt de regels in je huis vast waaraan puppy’s zich moeten houden. Je wilt immers niet dat ze je lastig vallen terwijl je al druk bezig bent met je werk. Het trainen van puppy’s is niet moeilijk. Het is bewezen dat puppy’s vanaf 8 weken al kunnen begrijpen wat er wordt geleerd.

Trainingssessies voor puppy’s kunnen kort maar toch heel interessant gehouden worden. Als het te lang duurt, kan je puppy zich gaan vervelen. Als het te kort is, leert hij misschien niet wat je hem probeert te leren.

3. Zorg voor gezonde snacks

Net zoals gezonde maaltijden je puppy gelukkig kunnen maken; het geven van gezonde snacks kan hem nog gelukkiger maken. Kies snacks die veilig zijn om aan puppy’s of honden te geven.

Er zijn natuurlijk puppysnoepjes en snacks die je kunt kopen. Je kunt je puppy echter ook een paar plakjes gekookte ongezouten kip of rundvlees geven, evenals plakjes fruit en groenten.

4. Muziek

Als je pup zich graag in een andere kamer dan jij vestigt, kan wat muziek op de achtergrond geruststellend zijn en de kans op ‘alert blaffen’ bij geluiden die ze buiten zouden kunnen horen helpen verminderen.

5. Laat je puppy spelen met interactief speelgoed

puppy-hondje-opvoedingstips

Terwijl je thuis werkt, zal je puppy hoogstwaarschijnlijk op zoek zijn naar een speelkameraadje, omdat ze in deze fase van hun leven vrij actief zijn. In plaats van een pauze te nemen van je werk, kun je interactief hondenspeelgoed of zelfs puzzelspeelgoed kopen dat ontworpen is om puppy’s en honden te stimuleren.

Dit zijn speeltjes die verborgen vakjes hebben waar je een lekkere traktatie in kunt stoppen. Je puppy zal zijn reukzin gebruiken om de geur op te sporen en zijn hersenen gebruiken om de traktatie uit het opbergvakje te halen.

6. Stel een routine op voor je puppy waar je je aan kunt houden

Er zijn thuiswerk-puppy-eigenaren die zullen aanraden om geen routine voor je jonge hond vast te stellen. Honden gedijen echter goed in een omgeving waar orde heerst. Ze vinden troost en veiligheid in de wetenschap dat ze een routine kunnen volgen.

Als thuiswerker kun je een routine vaststellen waaraan je je kunt houden zonder je werk in gevaar te brengen. Het identificeren van de verschillende activiteiten die je puppy elke dag moet volbrengen kan helpen inzicht te geven in hoe de dagelijkse routine gepland kan worden.

7. Zoek tijd om je puppy te socialiseren

Een van de kenmerkende eigenschappen van honden is dat ze heel sociaal zijn. Dit moet echter beginnen als ze nog puppy zijn. Het is om deze reden dat het een goed idee is om je hond dagelijks mee te nemen voor een wandeling, omdat het je puppy ook laat kennismaken met andere mensen en andere honden in je buurt.

In veel gevallen is het niet eens nodig om je huis te verlaten. Je kunt je buren die ook puppy’s hebben uitnodigen om langs te komen en hun puppy’s mee te nemen.

8. Schakel de hulp in van andere gezinsleden

puppy-thuiswerken-tips

Het opvoeden van een gelukkige puppy is niet alleen jouw verantwoordelijkheid. Als je een gezin hebt, dan wordt het de verantwoordelijkheid van het hele gezin.

Je kunt kinderen leren hoe ze goed voor de puppy moeten zorgen, zodat wanneer jij gewoonweg geen tijd hebt om voor de behoeften van je puppy te zorgen, je kinderen er goed voor kunnen zorgen. Je broers en zussen, partner of zelfs ouders kunnen ook helpen.

9. Loop 30 minuten met je puppy

Hoewel puppy’s erg speels zijn, zullen ze toch hun dagelijkse wandeling nodig hebben. Dit is om ervoor te zorgen dat ze ook kennismaken met de wereld buiten je huis. Wandelen met je puppy zal je nooit te lang van je werk afhouden.

In feite zou elke dag 15 tot 30 minuten wandelen voldoende moeten zijn. Je kunt deze activiteit ook zien als een kans om een band met je jonge hond op te bouwen.

10. Geef Puppy-geschikte en ras-specifieke maaltijden

Puppy’s hebben alleen de beste voedingsstoffen nodig voor hun optimale ontwikkeling en groei. Ze hebben bepaalde voedingsstoffen nodig voor sterkere botten, goed ontwikkelde hersenen en gezichtsvermogen, en een gezondere vacht en huid.

Ze hebben ook meer eiwitten nodig om hen te helpen groeien en hun spieren en andere organen in het lichaam op te bouwen. Wat hier belangrijk is, is om hondenvoer te kiezen dat speciaal voor puppy’s is samengesteld. Indien mogelijk kan het kiezen van een ras-specifiek dieet er ook toe bijdragen dat je puppy uitgroeit tot een gezonde en gelukkige hond.

11. Gun je puppy wat knuffeltijd

Als je een puppy hebt die gescheiden werd van zijn nestgenoten, begrijp dan dat hij nog steeds verlangt naar de warmte van een ouderfiguur.

Huisdieren-ouders die thuis werken laten hun puppy vaak aan hun voeten liggen en slapen. Sommigen vinden ook tijd om met hun puppy te knuffelen, gewoon om hun liefde ervoor te tonen. Je kunt 5 tot 10 minuten van je tijd vrijmaken om alleen maar met je puppy te dragen, te spelen of zelfs te knuffelen.

12. Wees geduldig

Heb vooral geduld met hen en wees lief voor jezelf. Niet alle dagen zullen soepel verlopen. Zoek steun bij gelijkgestemde mensen en advies van een hondentrainer of gedragstherapeut waar je dat nodig hebt. Met een beetje professionele hulp kom je een heel eind.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten