De Meest Technologisch Geavanceerde Horloges van Nu

apple-watch-horloge

Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar het verbeteren van horloges door merken als Apple, Sony en Samsung die hun best doen om draagbare technologie te ontwikkelen die gebruikt kan worden om persoonlijke gezondheid te bewaken en zelfs te volgen. 

Toen oude horloges gemaakt werden, waren het technische en technologische wonderen in hun tijd, maar tegenwoordig willen we, althans degenen onder ons die fanatiek zijn in horloges, iets meer dan een bescheiden uurwerk. 

Van gerenommeerde Zwitserse horlogemakers tot grote merken als Apple, allemaal doen ze mee aan de race om ‘s werelds slimste en technologisch geavanceerde polshorloges te bouwen.

Hier is de lijst van de meest technologisch geavanceerde polshorloges die nu op de markt te verkrijgen zijn. 

Seiko Astron

Seiko Astron

Dit uurwerk is afkomstig van een van ‘s werelds meest gerenommeerde merken, Seiko. Dit door zonne-energie aangedreven horloge is gemaakt van roestvrij staal. Dit 7X52 kaliber horloge is ‘s werelds eerste GPS zonne-uurwerk. De Astron heeft GPS gestuurde tijdzone instelling, wereldtijdfuncties die 39 tijdzones via de satelliet herkennen, en een eeuwigdurende kalender. Automatische atomaire tijdsynchronisatie vanaf gps-satellieten is een van de beste kenmerken van dit horloge dat een ultra-Low Power GPS ontvanger heeft. Dit horloge is nauwkeurig tot ±15 seconden wanneer het niet automatisch synchroniseert met de satellieten. De Vliegtuigmodus is ook aanwezig om automatische synchronisatie tijdens het vliegen uit te schakelen, voor frequente vliegers.

De Casio G-Shock Gravity Master

Casino G Shock Gravy Master

Het verbaast je misschien een horloge van Casio op deze lijst aan te treffen, maar dit is niet je typische Casio horloge. Het wordt geleverd met zijn eigen GPS-antenne, waardoor het ideaal is voor avonturiers in de wildernis die altijd moeten weten waar ze zijn. Het werkt op zonne-energie, en de wijzerplaat van het horloge is in feite een zonnepaneel, dus zolang je eraan denkt het aan het zonlicht bloot te stellen, zit je nooit zonder je technologische wonder. Bovendien gebruikt het een hybride van GPS en radiotechnologie om automatisch de juiste tijd in te stellen, waar ook ter wereld, en het heeft zelfs een ingebouwd LED-lampje, voor het geval je ergens in het donker vastzit. Een geweldig horloge met prijzen variërend van 550 tot 950 euro.

Apple Smart Watch

Apple Watch SE review: de slimmere keuze voor je portemonnee

Het mag geen verrassing zijn dat de Apple Smartwatch deze lijst haalt. Het is in wezen een draagbare iPad, met een eenvoudiger, verkleinde, op aanraking gebaseerde interface. Alles wat je zo leuk vindt aan je iPad, zul je ook leuk vinden aan je Smart Watch. Geladen met apps, die je zelf kunt downloaden om je horloge helemaal naar je eigen smaak te maken, en natuurlijk de leuke, nonchalante styling van Apple, maken dit een uitstekende keuze voor elke fan van technologie in het algemeen, en van Apple Tech in het bijzonder. 

Plus, met een batterijduur van 18 uur en een waterbestendigheid tot één meter diep is het een stuk robuuster dan je zou denken voor een high-tech horloge. Voor ongeveer 400 euro kun je er vandaag een bezitten.

De Polar RS 800 CX

Polar RS800cx Heart Rate Multi GPS Watch Review - FeedTheHabit.com

Dit is een ultra high-tech horloge voor wie een actief leven leidt. Als je meerdere sporten beoefent, zul je verrukt zijn over de mogelijkheden van dit schitterende horloge. Boordevol met meer dan 80 functies kan het de omgevingstemperatuur meten, je hartslag, de gemiddelde lengte van je loopstappen, de helling die je oploopt, en je snelheid in de gaten houden.

Nog beter is dat alle gegevens die hij over je verzamelt terwijl je aan het trainen of sporten bent, via een infrarood zender naar je PC kunnen worden geüpload. Als dat nog niet genoeg voor je is, biedt hij ook een hele reeks snelheids- en afstandsfuncties, en kan hij je zelfs vertellen op welke hoogte je je op dat moment bevindt, waar ook ter wereld. Hij kan van jou zijn voor rond de 1000 euro.

Samsung Galaxy Gear – Gear 5

5 Start-Ups the Samsung Galaxy Gear Just Made Nervous | Inc.com

Samsung heeft stilletjes zijn reputatie als fabrikant van hoogtechnologische wonderen weten op te poetsen, en de Gear 5 is geen uitzondering. Hij komt waarschijnlijk het dichtst bij de Apple Smart Watch van de concurrent, en alles wat je daar mooi aan vindt, zul je ook mooi vinden aan de Gear 5. Volop native apps en functies, en je kunt er altijd meer installeren naar je eigen smaak, maar wat de Gear echt onderscheidt van andere smart watches is het fantastische gebogen AMOLED scherm, dat het een strak en futuristisch uiterlijk geeft.

Met behulp ervan kun je oproepen beantwoorden via de verbinding met je smart phone, je e-mails bekijken, en het horloge bedienen (inclusief het componeren van berichten), hetzij via het volledige QWERTY toetsenbord, hetzij via spraakcommando. Merk echter op dat, vanwege de geringe afmetingen van het scherm, het volledige toetsenbord leuk is, maar een vaardige aanraking of kleine vingers vereist om het makkelijk te gebruiken! Hij is goedkoper dan het aanbod van Apple, met een prijs van slechts 199 euro.

De Seiko Astron Solar GPS Chronograaf

Seiko Astron Solar GPS Chronograph

Geprijsd op 1900 euro is dit een duur horloge, zonder twijfel, maar de Astron lijn is al lang synoniem met zowel kwaliteit als de nieuwste technologische vooruitgang. Deze nieuwste Astron is daarop geen uitzondering. Met Seiko’s GPS plaatsbepaling op zonne-energie (uniek in de industrie) en een strak, ietwat minimalistisch ontwerp, is dit een perfecte mengeling van high-tech en elegantie. Terwijl de tot nu toe genoemde slimme horloges niet goed ontvangen zouden worden op formele bijeenkomsten, zal dit exemplaar zich thuis voelen om je pols, ongeacht de gelegenheid. Het is ook het slankste horloge uit de Astron lijn, en de ingebouwde GPS-antenne is kleiner, maar Seiko slaagde erin de rekenkracht van de schakeling op te voeren, ondanks de kleinere afmetingen en slankere vormgeving.

Met behulp van de ingebouwde GPS-plaatsbepalingssoftware kan het de tijd automatisch voor je aanpassen, waar ter wereld je ook reist. De ingebouwde zonnemodule vraagt zo weinig stroom dat hij alle stroom die hij nodig heeft om continu te lopen haalt uit het zonlicht dat op de wijzerplaat schijnt, ook al is de wijzerplaat zelf geen zonnepaneel. Vervaardigd van titanium is het niet alleen een hoogtechnologisch wonder, maar het is ook praktisch onverwoestbaar!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten