10 Succesvolle Entrepreneurs (die stopte met school)

succesvolle-ongeschoolde-entrepreneurs

Overweeg jij om te beginnen met ondernemen, in plaats van te beginnen aan een ellenlange studie?

Een universitaire opleiding wordt tegenwoordig beschouwd als een absolute voorwaarde voor een succesvolle carrière en een comfortabel inkomen. Maar het verwerven van een universiteitsdiploma vergt een enorme investering. 

Jaren ploeteren zonder inkomen en een flinke studieschuld is een reden die mensen ertoe brengt studeren over te slaan en zich aan een praktischer leven te wagen, zonder enige vorm van traditioneel onderwijs. 

Dit is zeker een optie die je kunt overwegen, maar wel een die veel moed vereist. Gelukkig zijn er voor die mensen genoeg voorbeelden van succesvolle college drop-outs. Laten we dus maar beginnen met onze lijst van 10 miljardairs die college drop-outs zijn. Al deze miljardairs zijn ondernemers die bij nul begonnen, en bewijzen dat een universitaire opleiding niet nodig is voor een mooie toekomst. 

Sheldon Adelson

Who is Sheldon Adelson and can he sway the US election? | Elections | Al Jazeera
Sheldon Gary Adelson is een hotelmagnaat en een succesvol zakenman. Adelson werd geboren in een bescheiden gezin. Zijn vader was taxichauffeur en hij begon zijn krantenkiosk toen hij 12 jaar oud was, nadat hij 200 dollar van zijn oom had geleend voor het verwerven van de vergunning om in Boston kranten te verkopen. Zo begon Adelson al op heel jonge leeftijd met ondernemerschap. Adelson was gezegend met een intermediaire mentaliteit en kwam gemakkelijk vooruit in zijn zakelijke carrière. Hij stopte met City College of New York om zijn carrière in het ondernemerschap voort te zetten. Hij is momenteel de oprichter, voorzitter en CEO van de Las Vegas Sands. Sheldon Adelson’s totale nettowaarde is 25,8 miljard dollar (in 2015).

Elizabeth Holmes

Elizabeth Holmes Juror: It Was 'Tough' to Convict 'Likable' CEO

Elizabeth Holmes is niet alleen een van de meest succesvolle zakenvrouwen, maar ook een van die rijke en succesvolle entrepreneurs die college drop-outs zijn. Ze is de oprichtster & CEO van Theranos, dat in 2003 werd opgericht als een bedrijf dat bloedtesten uitvoert. Theranos introduceerde het vernieuwende apparaat, Edison genaamd. Het gebruikt vingerprikken om bloedmonsters te nemen, in plaats van venapunctie. Theranos is momenteel een van de beste medische laboratoriumbedrijven. Elizabeth Holmes studeerde initieel aan de Stanford Universiteit, maar ze besloot vrij snel te stoppen met haar studie na de oprichting van Theranos. Elizabeth Holmes nettowaarde is tot nu toe meer dan 4,5 miljard dollar.

Michael Dell

Michael Dell hekelt handelsoorlog tussen VS en China - ITdaily.

Michael Dell was van jongs af aan een begaafde leerling. Zijn intelligentie was al vanaf jonge leeftijd duidelijk. Hij deed ook al heel jong de test voor het middelbare school gelijkwaardigheidsdiploma, want hij stond te popelen om te gaan werken en geld te verdienen. Dell had een briljante zakelijke instelling, en hij investeerde zijn verdiensten uit part-time baantjes in aandelen en maakte er een behoorlijke winst mee. Michael Dell stopte met zijn studie aan de Universiteit van Texas tijdens zijn eerste jaar en begon zijn eigen bedrijf in de verkoop van upgradesets voor PC’s, dat later Dell Incorporated werd genoemd. Michael Dell is de oprichter & CEO van Dell Inc. Michael Dell’s totale nettowaarde is $19,4 miljard (in 2015).

Ralph Lauren

Ralph Lauren says he 'hates fashion' and never thought of himself as a designer | The Independent | The Independent

Ralph Lauren is een bekende modeontwerper, en de eigenaar van Ralph Lauren Corporation, die kleding van hoge kwaliteit aanbiedt, en wereldwijd bekend is. Ralph Lauren studeerde af aan de DeWitt Clinton High School en ging naar het Baruch College om Business te studeren. Maar hij beschouwde het als tijdverspilling en stopte na twee jaar met zijn studie. Hij ging toen twee jaar een militaire carrière in het Amerikaanse leger voltooien. Hij werd sterk geïnspireerd door Hollywood sterren en nam een passie voor modeontwerpen op. Hij diende als verkoper voor een stropdassenbedrijf en begon al gauw zijn bedrijf van de grond af op te bouwen. Na enige tijd lanceerde hij zijn eigen kledingwinkel. Ralph Lauren heeft een vermogen van 7 miljard dollar.

Bill Gates

Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins: 'Voor de zekerheid' | Tech | AD.nl

Bill Gates is de meest succesvolle miljardair die een college drop-out was. Hij bewonderde computers al vanaf zijn jeugd en was zeer geïnteresseerd in de arena van computers. Het concept van computers was in die tijd vrij nieuw. Gates was van jongs af aan zeer vastbesloten om over computers te leren en op dit gebied te werken. Hij werd ingeschreven aan de Harvard Universiteit en raakte in die periode bevriend met Paul Allen en Steve Ballmer.

Nadat Bill Gates van Harvard af was, lanceerde hij, samen met Steve Allen en Steve Ballmer, Microsoft. Later werd door Microsoft het Windows OS ontwikkeld, dat de Personal Computers mainstream en meer toegankelijk maakte. Windows is het meest gebruikte OS in de Personal Computers, tot op de dag van vandaag.

Jack Dorsey

Trending: Twitter-baas Jack Dorsey stopt als topman | Computable.nl

Jack Dorsey was van jongs af aan een echte tech-nerd. Nadat hij zich had ingeschreven aan de Missouri University of Science & Technology werd hij al snel overgeplaatst naar de New York University. Daar werd hij echter om onbekende redenen van afgestuurd. Hij begon toen een bedrijf in Oklahoma dat voertuigen stuurde via online instant messaging, wat leidde tot een van de grootste vernieuwingen op het gebied van IT. Jack Dorsey is een van de jongste ondernemers op deze lijst. In december 2015 is Jack Dorsey’s totale nettowaarde 2,3 miljard dollar.

Larry Ellison

Larry Ellison, vechtersbaas en pionier Silicon Valley

Larry Ellison werd al van jongs af aan door zijn adoptieouders opgevoed. Nadat hij zijn middelbareschooldiploma had gehaald, werd Ellison ingeschreven aan de Universiteit van Illinois. Hij miste echter zijn eindexamen toen zijn moeder overleed. Daarna ging hij een jaar naar de Universiteit van Chicago en besloot af te haken en naar Californië te verhuizen. Ellison nam een project over om databases te ontwikkelen voor de Federale Overheid en slaagde daarin na een harde arbeid van tien jaar. Hij is de oprichter & CEO van Oracle, dat een van de grootste internationaal bekende databankbedrijven is. Ellison zijn nettowaarde bedraagt 43 miljard dollar.

Steve Jobs

Steve Jobs krijgt eindelijk zijn zin: Flash verdwijnt

Steve Jobs was de mede-oprichter & CEO van Apple Inc. en speelde samen met Steve Wozniak een belangrijke rol in de revolutie van de personal computer. Steve Jobs had al op jonge leeftijd een voorliefde voor elektronica en technologie. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma werd hij ingeschreven aan het Reed College in Oregon. Vanwege het dure collegegeld besloot hij er na één semester mee te stoppen omdat zijn adoptieouders zijn collegegeld niet konden betalen.

Het doodde echter Steve’s geest voor leren niet. Dat kan iedereen je zeggen, want hij is een van de grootste zakenmagnaten die college drop-outs zijn.  Na enige tijd legde Jobs, samen met zijn vriend Wozniak, de basis van Apple Inc. dat wereldwijd bekend staat om zijn geavanceerde technologische snufjes en innovaties. De totale nettowaarde van Steve Jobs bedraagt bijna 8,3 miljard dollar.

Ted Turner

CNN-oprichter Ted Turner kampt met dementie | Buitenland | AD.nl

Ted Turner is een bekende mediamagnaat, afkomstig uit Ohio. Hij bezocht een privé-school in Chattanooga, Tennessee, en werd later ingeschreven aan de Brown University. Hij werd van school gestuurd voordat hij zijn diploma in Economie kon ontvangen. Na van school gestuurd te zijn ging Ted bij het reclamebureau van zijn vader werken. Een paar jaar later begon hij zijn verdiensten te investeren in het kopen van radiostations. Na korte tijd begon hij winst te maken met deze radiostations. Ted Turner lanceerde Turner Broadcasting System (TBS) in 1976 en lanceerde CNN als de eerste 24-uurs nieuwszender later in 1980. Ted Turner’s nettowaarde is 2,2 miljard dollar (in 2015).

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg biografie, opleiding & vermogen | toolshero

Mark Zuckerberg is de jongste miljardair in deze lijst. Hij is een alom bekende succesvolle ondernemer op IT gebied. Hij begon part-time te werken als freelance programmeur voordat hij naar Harvard University ging. In 2002 begon hij met Facebook terwijl hij aan Harvard studeerde. Later stopte hij met zijn studie aan de Harvard Universiteit tijdens zijn tweede jaar. Facebook bereikte grote bekendheid in 2006, en heeft momenteel een gebruikersbestand van meer dan 500 miljoen mensen. Mark Zuckerberg’s totale nettowaarde is 33,3 miljard dollar.

Conclusie

Hopelijk motiveren deze voorbeelden je om te starten met ondernemen. Alles is mogelijk, zolang je maar een goed doordacht businessplan hebt. 

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten