Subsidie Aanvragen voor een Groen Schoolplein: Dit moet je weten

subsidie-aanvragen-groen-schoolplein

Zijn er plannen voor een groener en natuurlijker schoolplein? Dan is het mogelijk om acties en maatregelen te bekostigen vanuit de subsidie ‘Groene gezonde schoolpleinen’. Welke subsidies er beschikbaar zijn, ligt aan je gemeente en/of provincie. De gestelde voorwaarden wisselen doorgaans ook per subsidieverstrekker. Zo kan het verplicht zijn om het nieuwe schoolplein ook open te stellen voor de buurt, zodat buiten schooltijd ook veel gebruikgemaakt wordt van de groene speeloase.

Beoordelingscriteria subsidie groen schoolplein

schoolplein-kind-spelen

Criteria die doorgaans gebruikt worden om een subsidieaanvraag te toetsen, zijn:

  • De sociaal-economische status van de wijk waar de school staat
  • De verstening van de omgeving van de school
  • Het aantal jeugdige inwoners in de wijk
  • De onderbouwing van de subsidieaanvraag

Zoals het laatste punt laat zien, kunnen je eigen inspanningen de kansen op een toegekende Groene schoolpleinen subsidie vergroten.

Subsidieaanvraag onderbouwen

In de onderbouwing van de subsidieaanvraag is het belangrijk dat enkele punten duidelijk terugkomen. Besteed voldoende aandacht aan het uitleggen van de pedagogische visie van de school en hoe deze voorziet in de ontwikkeling van de leerlingen, in relatie tot de inrichting van een gezond en groen schoolplein. Welke plannen zijn er voor onderhoud en gebruik voor de kinderen uit de buurt of wijk buiten schooltijd? En in welke mate worden leerlingen en hun ouders of inwoners van de buurt betrokken bij de inrichting van het groene schoolplein?

Probeer duidelijk te maken in hoeverre er draagvlak is voor het groene schoolplein en hoe dit gezonde schoolplein educatief wordt ingezet. Ten slotte is het noodzakelijk dat een subsidieaanvraag een toelichting bevat over de borging en continuïteit.

Mogelijke samenwerkingen

schoolplein-kinderen-spelen

Het kan grote voordelen opleveren om de samenwerking aan te gaan met bijvoorbeeld de gemeente. Dit vergroot de kansen op een toegekende subsidie, omdat het schoolplein niet alleen dienstdoet als speelruimte tijdens schooltijd maar ook daarna. Een bijkomend voordeel is dat de gemeente voor een onderhoudsbudget kan zorgen als het groene schoolplein een openbare speelplaats wordt.

Hulp bij aanvragen subsidie

Het opstellen van een aansprekende subsidieaanvraag kan lastig en tijdrovend zijn. In veel gevallen laat je dit het beste over aan een expert. Zo zorg je voor een zo hoog mogelijke slagingskans van de subsidieaanvraag. Donker Groen is specialist op het gebied van groenbeheer en de aanleg van groene schoolpleinen. Vanuit deze kennis en ervaring kan Donker Groen, in samenwerking met een subsidie- en projectactiebureau, voor jou de aanvraag in orde maken. Er is geen uiterste datum om deze subsidie aan te vragen en de aanvraag kan het hele jaar door. Kom direct in actie voor een groenere omgeving voor de kinderen!

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten