De 5 Spannendste Wedstrijden van de WK 2022 Groepsfase

spannendse-wedstrijden-wk

4320 minuten voetbal in twaalf dagen tijd. Dat is de hoeveelheid voetbal die er vanaf 18 november in de groepsfase van het WK voetbal op ons afkomt. Bijna elke dag kan je via de NOS liefst vier wedstrijden kijken. Daar krijg je natuurlijk al snel vierkante ogen van en het is verstandig om selectief te zijn met wat je kijkt.

Je kijkt natuurlijk de wedstrijden van Oranje, dat zijn er al drie. Dan kan je vervolgens kiezen voor de potjes van de grote landen maar of een wedstrijd tussen pak-hem-beet Frankrijk en Tunesië nou zo spannend is valt te bezien. Volgens alle bookmakers waar je kunt wedden op het WK zijn er in een paar wedstrijden die heel moeilijk te voorspellen zijn en waarbij het balletje letterlijk alle kanten op kan rollen. Dit zijn volgens hun de 5 spannendste wedstrijden van de WK groepsfase:

1. Spanje – Duitsland | 27 november 2022

Spanje tegen Duitsland is één van de absolute topwedstrijden in de groepsfase van het WK 2022. Op dit moment wordt Spanje als de lichte favoriet gezien voor deze wedstrijd. Dit zal ingegeven zijn door de recente plaatsing van het land voor de final four van de Nations League. In en tegen Portugal wonnen de Spanjaarden met 0-1 en lijken zo op tijd de vorm voor het WK te pakken te hebben.

Tegenstander Duitsland kende juist een slechte generale, met een nederlaag in eigen huis tegen Hongarije en een spectaculair 3-3 gelijkspel in en tegen Engeland. Desondanks kan je ervan uitgaan dat de toernooi voetballers van Duitsland op 27 november er weer staan om er een mooie strijd van te maken.

De winnaar van dit duel zal normaal gesproken ook de groepswinnaar van Groep E, met verder Japan en Costa Rica, worden

2. Frankrijk – Denemarken | 26 november 2022

voetbal-wedstrijd-sport

Het tweede topduel om naar uit te kijken is de wedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken. Op dit moment geven de bookmakers de Fransen twee keer zoveel kans op winst als de Denen, maar ze zijn nog niet helemaal zeker van hun zaak. De recente resultaten in de Nations League zijn van grote invloed hierop. Zowel in de uitwedstrijd (1-2) als de thuiswedstrijd (2-0) werd de regerend wereldkampioen verslagen door de Denen van coach Kasper Hjulmand.

Hier moet wel bij worden aangetekend dat de Fransen de Nations League niet al te serieus leken te nemen. Hoe dan ook, Denemarken kan tijdens het WK een tot op het bot gemotiveerd Frankrijk verwachten.

3. Servië – Zwitserland | 2 december 2022

De derde wedstrijd waarbij de bookmakers het lastig vinden een winnaar aan te wijzen is de pot tussen Servië en Zwitserland. Deze laatste wedstrijd in Groep G kan cruciaal blijken in de strijd om een plek in de volgende ronde. De twee landen zitten namelijk in een loodzware poule met verder favoriet Brazilië en het gevaarlijke Kameroen.

De Serven wonnen hun laatste twee wedstrijden tegen Noorwegen en Zweden en reizen dus met vertrouwen af naar Qatar. Ook de Zwitsers zullen met weinig vrees beginnen aan deze wedstrijd. Zij rekenden in september af met Tsjechië en versloegen Spanje in het hol van de leeuw.

4. Canada – Marokko | 1 december 2022

voetbal-sport

Op het eerste oog is de wedstrijd tussen Canada en Marokko misschien niet de meest spectaculaire van dit toernooi maar er wordt in ieder geval spanning verwacht. De bookmakers geven op dit moment Marokko een iets hogere kans op een overwinning, hetzij nipt.

Het is pas voor de tweede keer in de historie dat Canada aanwezig is op een WK voetbal. De laatste keer was in 1986 toen Canada alle drie zijn groepswedstrijden verloor. Dit toernooi hoopt het land dan eindelijk zijn eerste overwinning ooit op het grootste voetbaltoernooi ter wereld te behalen. Dit zal dan op het eerste oog moeten gebeuren tegen Marokko omdat normaal gesproken groepsgenoten Kroatië en België te sterk zullen zijn.

Bij Marokko is Hakim Ziyech eindelijk weer terug in de ploeg. Het geeft het land een nieuwe impuls geven om voor het eerst sinds 1986 kwalificatie voor de knock-out fase van het toernooi te bewerkstelligen. De laatste overwinning van de Marokkanen op een eindtoernooi dateert alweer van bijna 25 jaar terug toen in het toernooi van 1998 Schotland met 0-3 aan de kant werd gezet.

5. Japan – Costa Rica | 27 november 2022

De laatste wedstrijd waarbij je zomaar naar het puntje van je stoel zou kunnen schuiven, is de strijd tussen Japan en Costa Rica. De twee landen worden behoorlijk gelijkwaardig ingeschat door de bookmakers, waarbij Japan momenteel licht favoriet is.

Japans is sinds 1998 altijd op het WK aanwezig geweest maar reikte nooit verder dan de achtste finales. Tijdens het laatste toernooi in Rusland stond het land al met één been in de kwartfinale toen België zorgde voor een miraculeuze wederopstanding en zo de Japanners in ontreddering achterliet.

Tegenstander Costa Rica kwalificeerde zich op het nippertje voor het WK. Er moest een play-off wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland aan te pas komen voor definitieve plaatsing. Deze wedstrijd werd door de verrassende kwartfinalist van het WK 2014 met 1-0 gewonnen en zorgde ervoor dat het land voor de vierde keer in de historie aanwezig is op het wereldkampioenschap voetbal.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten