12x Beste Manieren om Sorry te Zeggen tegen je Partner

sorry-zeggen-tegen-partner-manieren-koppel

Fouten maken hoort bij mens zijn.

Maar soms kunnen de fouten die we maken de mensen die we liefhebben kwetsen of beledigen. En om het goed te maken vragen we om vergeving, maar dit doen is niet altijd zo eenvoudig als het uitspreken van de woorden.

Er is een sterk iemand voor nodig om te zeggen dat het je spijt en een nog veel sterker iemand om te vergeven.

Om vergeving vragen is een van de moeilijkste dingen om te doen, want als we ons verontschuldigen slikken we ook ons ego in en accepteren we de fouten die we maakten. Maar soms verontschuldigen we ons niet alleen omdat we onszelf schuldig gemaakt hebben, maar ook omdat onze relatie veel voor ons betekent.

Hier zijn 12 manieren om sorry te zeggen en om je te helpen het goed te maken met je partner.

1. Toon hoop en verandering

blij-koppel-man-verrast

Sorry zeggen en om vergeving vragen is geen eenmalige prestatie. Vergeving wordt niet alleen gevraagd, maar ook verdiend. Als je partner zegt “ik vergeef je” moet je ervoor zorgen dat je die vergeving die je net gekregen hebt blijft vasthouden en volhardend bent in het herstellen van het vertrouwen dat je verbroken hebt. Verander ten goede, wees consequent, en doe je best om nooit meer dezelfde fout te maken!

Vergeven doet veel meer dan alleen je partner accepteren. En je fouten toegeven betekent niet alleen het goedmaken met je partner nadat hij of zij gekwetst werd. Vergeven en je verontschuldigen herstellen de relatie tussen echtparen en helpen hen innerlijke vrede en geluk te vinden om een sterkere band op te bouwen.

Het kan soms ons ego kwetsen om sorry te zeggen en degenen die ons gekwetst hebben te vergeven, maar uiteindelijk weten we dat we toch voor onze waardevolle relatie zouden kiezen, niet alleen omdat die er meer toe doet, maar ook omdat liefde altijd groter zal zijn dan trots.

2. Luister naar ze

koppel-man-vrouw

Ja, je leest het goed. Vaak is de beste manier om sorry te zeggen door te luisteren. Als je iemand pijn doet, zal hij/zij vanzelf woorden van wrok of teleurstelling tegen je willen uitspreken.

Laat je betekenisvolle ander zien dat het je spijt door te luisteren, niet alleen naar wat hij/zij zegt, maar ook door naar zijn/haar hart te luisteren. Wees meelevend en heb begrip voor de pijn die je je partner hebt aangedaan. Vermijd het verzinnen van excuses of alibi’s.

3. Verras ze met hun lievelingseten

Iedereen houdt van eten en dat is soms moeilijk te weerstaan, vooral als het je favoriet is. Verras je geliefde met zijn/haar lievelingseten en probeer jullie ruzie uit te praten. Op die manier maak je niet alleen zijn/haar maag blij, maar verhelp je ook de problemen in jullie relatie.

4. Geef ze een handgeschreven brief

brief

We weten allemaal dat persoonlijk je excuses aanbieden best moeilijk is, vooral als het ons kostbare ego schaadt. Maar als je je partner echt niet onder ogen kunt komen vanwege je schuldgevoel, kun je een brief schrijven om hem of haar te laten zien hoezeer het je spijt.

Maak een eenvoudige handgeschreven brief en verwoord wat je hem/haar niet persoonlijk kunt vertellen. Liefdesbrieven klinken misschien een beetje ouderwets, maar het stelt nooit teleur.

5. Neem ze ergens mee naartoe waar het leuk is

Neem je partner mee op een afspraakje naar ergens waar hij/zij plezier aan zal beleven. Je zou ze mee kunnen nemen naar een pretpark, een strand, of ergens waar hij/zij graag is, om hem/haar te laten zien dat het je echt spijt. Neem deze tijd om weer een goede herinnering te maken en geniet samen van het moment. Dat zal de beste manier zijn om de aangerichte schade goed te maken.

6. Geef ze bloemen

bloemen-cadeau

Bloemen zijn een teken van liefde en waardering. Je partner zijn/haar lievelingsbloemen sturen zou de stemming beslist opvrolijken. Het persoonlijk overhandigen is ook een goed idee, zodat je de kans krijgt hem/haar te laten weten hoe erg je het vond dat je hem/haar kwetste.

7. Maak een collage van een foto van jullie samen

Foto’s herinneren ons aan de herinneringen die we maakten en met mensen deelden. En als je je geliefde de goede momenten laat zien die je met elkaar gehad hebt, zal hij of zij er over denken er meer met je te maken, want het zal hen eraan herinneren hoe gelukkig en geliefd ze waren toen jullie samen waren.

8. Wees extra lief voor hem/haar

koppel-verliefd-feest-roos

Vriendelijk zijn voor je partner is misschien een gewoonte voor je, maar extra vriendelijkheid tonen zal de truc doen om de dingen weer normaal te maken.

Doe dingen voor hem/haar die je gewoonlijk niet doet, zoals iets wat hij/zij stuk gemaakt heeft repareren of veranderen of hun favoriete film klaarzetten zodat jullie er samen naar kunnen kijken (zelfs als dat betekent dat je naar iets moet kijken wat je niet leuk vindt). Hij/zij zal de vriendelijke gebaren zeker opmerken en zal blij zijn te weten dat je echt probeert jullie beider misverstanden op te lossen.

9. Geef hem/haar een bijzonder geschenk

Bedenk iets waardoor je partner iets minder boos op je zal zijn. Misschien iets wat hij/zij leuk vindt of al heel lang wil hebben. Geef het hem persoonlijk en laat hem weten hoe oprecht het je spijt dat je hem gekwetst hebt. Met dat speciale geschenk zul je sneller vergeven zijn, want niemand kan ooit iets weerstaan wat hij mooi vindt of al lang wil bezitten.

10. Koop of bak een taart voor hem/haar

bakken-deeg-brood

Taarten worden meestal gemaakt voor feestelijke gelegenheden, maar ze zijn ook een van de beste manieren om een verontschuldiging te maken. Koop of maak een taart voor je partner met zijn/haar favoriete smaak en zet er zeker een heel korte sorry boodschap en een fronsend gezicht op. Je zult hun dag zeker opfleuren en ze zullen de moeite waarderen die je deed om het weer goed te maken tussen jullie beiden.

11. Gebruik plakbriefjes

Plakbriefjes zijn het beste voor dit soort situaties. Schrijf de redenen op waarom je van je partner houdt en zet er ook grappige dingen bij die hem/haar aan het lachen zouden maken.

Plak ze op de badkamer spiegel, op hun bureau, op de deur, of op een plaats waar ze gemakkelijk gezien kunnen worden. Als ze het eenmaal gelezen hebben, zouden ze elk briefje dat je geschreven hebt beslist aanbidden, want kleine gebaren worden door mensen meer gewaardeerd.

12. Zing een liedje voor ze

Een van de romantische manieren om sorry te zeggen is het zingen ervan. Bedenk het meest relativerende liedje dat je kent dat zou uitdrukken wat je tegen je partner wilt zeggen. Het maakt niet uit of je niet de juiste noten kunt raken. Zolang je maar vanuit je hart zingt voor de persoon van wie je houdt, behalve dat hij/zij het zal waarderen en je vergeven.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten