Top 10 Slimste Robots Ter Wereld

Slimste-robot-ter-wereld

Robots staan bekend als de toekomst van de technologie. Robottechnologie wordt nog niet zo lang gebruikt op de werkvloer en er is nog veel ontwikkeling in te maken. Bedrijven produceren dag na dag geweldige robots met betere functies en leren van elke fout. We zijn nog tientallen jaren verwijderd van robots die kunnen multitasken en mensen daadwerkelijk zouden kunnen vervangen. 

Hieronder hebben we de top 10 van de beste en meest geavanceerde robots samengesteld die ooit door mensen zijn gemaakt.

10. Digit

The Amazing New Robot From Agility Robotics! Digit : r/robotics

Digit is een humanoïde robot die in 2019 is gemaakt door Agility robotics in de Verenigde Staten. Het is zo ontworpen dat het op een uniekere manier beweegt dan normale robots doen. Digit is gemaakt om taken uit te voeren in complexe omgevingen. Bedrijven zeggen dat het in de toekomst kan worden gebruikt voor het verzorgen van mensen in hun huizen, bij zoek- en reddingsoperaties en meer. Digit is in staat om 18 kg gewicht op te tillen, waardoor hij zich onderscheidt van andere menselijke robots.

Specificaties

Gemaakt door: Agility Robotics

Land: Verenigde Staten

Jaar: 2019

Hoogte: 155 cm

Gewicht: 42,2 kg

9. Spot

Boston Dynamics' Spot isn't quite the terrifying robot hunter you think it is - The Verge

Spot is een dierenrobot of zeg maar een hondenrobot omdat hij erg op een hond lijkt. De Spot kan rondlopen in je kantoor, huis, speeltuin etc. zoals een normale hond dat gewoonlijk doet. Spot heeft een aantal uitstekende functies zoals het in kaart brengen van je omgeving, het detecteren van obstakels, het optillen van pakketten en nog veel meer. Spot kan werken in een omgeving van 20°C tot 45°C. Een van de interessante dingen van Spot is dat hij achteruitlopend de trap af gaat.

Specificaties

Land: Verenigde Staten

Gemaakt door: Boston Dynamics

Jaar: 2016

Hoogte: 84 cm

Gewicht: 25 kg

Snelheid: 5,76 km/h

8. Cassie

Cassie - ROBOTS: Your Guide to the World of Robotics

Cassie is de kleinere versie van Digit. Het is een dynamische robot die kan lopen en rennen net als mensen en dieren. Cassie kan in diverse en complexe omgevingen en terreinen lopen en dankzij zijn geavanceerde technologie en sensoren wordt hij geacht in de toekomst te worden gebruikt bij zoek- en reddingsoperaties. Cassie is vernoemd naar de Australische vogel Cassowary die dezelfde vorm poten heeft als Cassie.

Specificaties

Gemaakt door: Agility Robotics

Land: Verenigde Staten

Jaar: 2016

Hoogte: 115 cm

Gewicht: 31 kg

Snelheid: 5 km/h

7. Stuntronic

Stuntronics - Walt Disney Imagineering

Stuntronic-robots zijn gemaakt door Walt Disney voor het vermaak van mensen. Het is een animatronic stuntrobot die in staat is om lucht-flips, draaiingen en nog veel meer uit te voeren. Deze robots werken op een geavanceerde technologie die aan boord sensoren bevat om de juiste bewegingen bij te houden voor flips, twists en andere activiteiten zoals landen op het juiste moment.

Specificaties

Gemaakt door: Walt Disney Imagineering

Land: Verenigde Staten

Jaar: 2018

Lengte: 175 cm

Gewicht: 40 kg

6. Pepper

Japans bedrijf zou productie van zorgzame Pepper-robot hebben stilgelegd | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Pepper is ‘s werelds eerste sociale menselijke robot die in staat is gezichten te herkennen, menselijke basisemoties te herkennen en talen te begrijpen. Hij wordt gebruikt voor menselijke interactie en gaat een gesprek aan met mensen. Hij laat zijn woorden zien op het aanraakscherm dat in zijn borstkas is geplaatst. Tijdens de lancering van Pepper vroeg Masayoshi Son, CEO van SoftBank, Pepper om enkele van zijn functies voor te stellen. Pepper antwoordde: “Masa, ik wil hier niet mee pronken, dit kan meer dan 100 uur duren”. Dat maakte iedereen die dat hoorde aan het lachen.

Specificaties

Gemaakt door: Aldebaran Robotics en in 2015 overgenomen door SoftBank Robotics

Land: Japan

Jaar: 2014

Hoogte: 120 cm

Gewicht: 28 kg

Snelheid: 3 km/h

5. HRP-5P

Development of a Humanoid Robot Prototype, HRP-5P, Capable of Heavy Labor

Zoals de naam al doet vermoeden, is HRP-5P de robot van de 5e generatie van de HRP-serie robots. Hij wordt gebruikt voor het hanteren van grote voorwerpen en gereedschap op bouwwerven. De robot kan complexe taken uitvoeren, zoals het hanteren van gipsplaten en meer.

Specificaties

Gemaakt door: AIST

Land: Japan

Jaar: 2018

Draagvermogen: 13 kg laadvermogen

Hoogte: 182 cm

Gewicht: 101 kg

Gebruikt op: bouwplaatsen

4. Atlas

Atlas™ | Boston Dynamics

Volgens sommige bedrijven is het de meest beweeglijke mensachtige die er bestaat. Zijn lichaamsvorm is zo dynamisch dat hij al zijn lichaamsvaardigheden kan gebruiken om snel te bewegen en zichzelf in evenwicht te houden op verschillende terreinen. De robot kan veel verschillende taken uitvoeren, maar enkele favoriete taken zijn rennen, springen en backflips. Dankzij zijn geavanceerde AI-systeem is hij in staat om obstakels te detecteren en door verschillende terreinen te navigeren.

Specificaties

Gemaakt door: Boston Dynamics

Land: Verenigde Staten

Jaar: 2016

Hoogte: 150 cm

Gewicht: 80 kg

Snelheid: 5,4 km/h

3. Asimo

Honda's Humanoid ASIMO Robot Waves Goodbye As Development Ends

Deze robot staat hoog in de top 10, omdat hij wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde menselijke robots ooit gemaakt. De primaire focus van de robot is om mensen te helpen. Asimo reist de hele wereld rond als merkambassadeur van robots om mensen bewust te maken van hoe robots het leven gemakkelijker kunnen maken en mensen kunnen helpen. Hij kan dansen, rennen en zelfs een voetbal trappen. Asimo staat voor ‘Advanced Step in Innovative Mobility’. De robot kan met mensen communiceren in drie verschillende talen, waaronder Japans, Chinees en Engels.

Specificaties

Gemaakt door: Honda

Land: Japan

Jaar: 2000

Hoogte: 130 cm

Gewicht: 48 kg

Snelheid: 9 km/h

2. Aquanaut

Meet Aquanaut, the Underwater Transformer - IEEE Spectrum

Aquanaut is een onbemand onderwatervoertuig. Hij kan worden gebruikt om complexe manipulatietaken onder water uit te voeren. In onderwatermodus kan hij zich verplaatsen met een snelheid van 200 km/u en een operationele diepte van 300 meter. Het werkt met een geavanceerde technologie die in staat is gasinfrastructuur en onderzeese olie te inspecteren. Hij kan kleppen bedienen en gereedschap gebruiken voor correcties in sommige delen.

Specificaties

Gemaakt door: Houston Mechatronics

Land: Verenigde Staten

Jaar: 2019

Hoogte: 160 cm

Gewicht: 1050 kg

Snelheid: 13 km/u – 200 km/u

1. Sophia

Sophia (robot) - Wikipedia

De meest geavanceerde menselijke robot die er bestaat is Sophia. Het is een realistisch voorbeeld van een perfecte humanoïde robot, omdat het ongeveer 50 verschillende gezichtsuitdrukkingen heeft, net als mensen. Sophia is voornamelijk ontworpen voor onderwijs, onderzoek en vermaak. Ze reist de hele wereld rond om mensen het belang van robots in het leven van de mens uit te leggen.

Sophia heeft interviews gegeven aan vele grote tv-nieuwszenders zoals CNN, BBC en meer. In het jaar 2017 verleende de Saoedi-Arabische regering Sophia het staatsburgerschap met grote eer. David Hanson creëerde Sophia als een afbeelding van wijlen actrice Audrey Hepburn en zijn vrouw Amanda Hanson. Het is waarschijnlijk de meest geavanceerde robot ter wereld.

Specificaties

Gemaakt door: Hanson Robotics

Land: Hong Kong

Jaar: 2016

Hoogte: 167 cm

Gewicht: 20 kg

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten