23 Signalen dat je Collega verliefd op je is

signalen-collega-verliefd

Veel romances ontstaan op de werkplek – dus er is alle kans dat je collega op het werk sterke gevoelens voor je ontwikkelt. Dat gebeurt voortdurend!

Veel mannen en vrouwen kunnen echter bang zijn om die eerste stap bij een werkcollega te zetten. Er zouden repercussies kunnen zijn, vooral in dit nieuwe #MeToo-tijdperk waarin vooral mannen doodsbang zijn voor beschuldigingen van intimidatie.

Dus, als je iets met een collega wilt laten gebeuren, moet je misschien eerst zoeken naar de subtiele tekenen dat ze in je geïnteresseerd zijn.

1. Ze luisteren aandachtig

werk-collega-blij-verliefd

Als je collega aan elk woord van je hangt en aandachtig luistert, dan weet je dat dit een teken is dat ze geïnteresseerd zijn in meer dan vrienden zijn. Ze zeggen waarschijnlijk dat ze je fascinerend vinden en je graag beter willen leren kennen – buiten het kantoor! Als iemand laat zien dat ze om je geven door naar je te luisteren, willen ze je echt leren kennen!

Ze houden misschien hun hoofd schuin terwijl je praat om te laten zien dat ze zeer geïnteresseerd zijn in alles wat je zegt. Je collega vertelt je in feite dat je moet blijven praten, omdat hij elk woord dat uit je mond komt opeet. Als je over persoonlijke zaken wilt praten, zou je je collega buiten het kantoor kunnen ontmoeten!

Zorg ervoor dat je deze daad van vriendelijkheid ook beantwoord. Je kunt dit doen door op te letten als je collega praat over dingen die niet met kantoor te maken hebben. Als je romantisch betrokken wilt zijn, wil je dat ze weten dat je geeft om wat er in hun persoonlijke leven gebeurt.

2. Je kunt zien dat ze opletten als je praat

Onthouden ze de kleine details die gedeeld worden als jullie met elkaar in gesprek zijn? Bijvoorbeeld, misschien merken ze op kantoor op wanneer je bepaalde sieraden of een outfit meer dan eens draagt. Ze vragen misschien of de ketting een familiestuk was of iets dergelijks. Dit laat zien dat ze de kleine dingen opmerken en erom geven!

3. Ze houden oogcontact als je praat

Oogcontact houden is niet altijd voor iedereen het gemakkelijkst, maar als je romantische interesse oogcontact met je houdt als je praat, weet je dat hij of zij een goed gesprek met je wil voeren, wat tot meer kan leiden. Ze hangen aan je elk woord en laten door hun oogbewegingen zien hoeveel ze luisteren.

4. Je betrapt ze erop dat ze naar je staren

werk-collega-vrolijk-blij-laptop

Staren is bijna altijd een dooddoener, maar het kan ook betekenen dat ze je gewoon een lekker ding vinden! Ze vinden het misschien moeilijk om NIET in je algemene richting te kijken als je je elke dag opmaakt voor kantoor. Je kunt al je collega’s versteld doen staan als je je dagelijks als een lekker ding kleedt. Heb je een collega betrapt op het kijken in jouw richting?

Als je hem of haar meer dan eens betrapt op jouw kant op te kijken, kan er iets aan de hand zijn. Misschien proberen ze hun gevoelens voor jou te verbergen terwijl ze op kantoor zijn. Ze kunnen verliefd zijn, maar niet weten wat ze eraan moeten doen omdat jullie met elkaar werken. Misschien willen ze geen stap zetten totdat ze weten hoe je je voelt.

Als je gevoelens hebt voor iemand op kantoor, kun je met hem of haar flirten en laten zien dat je hetzelfde voelt. Dit zal het voor hen gemakkelijker maken om je uit te vragen. Als je bijzonder brutaal bent, kun je hem of haar mee uit vragen op een date of evenement buiten kantoor!

5. Ze stellen je veel persoonlijke vragen

Vragen stellen is een belangrijk teken dat een iemand op je valt! Ze willen je beter leren kennen en onderweg zoveel mogelijk over je te weten komen! Ze kunnen je vragen stellen over je jeugd, je favoriete eten, je jeugdliefde (waardoor ze inzicht krijgen in wat voor persoon je wilt daten), en nog veel meer!

6. Ze vinden altijd excuses om met je samen te werken

Het kan zijn dat ze aan je bureau hangen, vragen om met je in een team te zitten om aan een werkproject te werken, of gewoon proberen om je te helpen bij het oplossen van alledaagse kantoorproblemen. Je kunt bijvoorbeeld ‘s ochtends op je werk komen en je crush of love interest aan je bureau zien zitten, wachtend op jouw komst zodat ze je verse koffie of een donut kunnen geven!

7. Ze helpen je overal mee

Je hebt wat papieren laten vallen of een belangrijke presentatie voor je baas verknoeid. Hier komt het voorwerp van je genegenheid, klaar om de dag te redden! Ze fungeren als een ridder in glanzend harnas of prinses in vermomming – gemaakt om je uit de problemen te helpen waar je op kantoor tegenaan loopt. Zo’n geweldige vriend hebben kan geweldig zijn!

Maar hoe weet je of ze gewoon een goed mens zijn? Misschien behandelen ze iedereen zo en geven ze je geen speciale behandeling. Als dat zo is, hebben ze misschien niet de hots voor jou; ze kunnen gewoon een heel behulpzame aard hebben. Als ze zich echter haasten om je anders te behandelen, weet je dat er iets aan de hand is!

8. Ze maken er een punt van om achter je relatiestatus te komen

Season 7 Nbc GIF by The Office

Misschien benaderen ze je vrienden of vragen ze andere werknemers of je met iemand omgaat of een vriendje/vriendinnetje hebt. Misschien hinten ze rond om erachter te komen of je echt single bent, beschikbaar, en op zoek naar een partner. Als je onzeker bent over de status van je relatie, wil je dat misschien eerst uitzoeken voordat je antwoorden weggeeft!

9. Ze prijzen je aan bij collega’s en de baas

Is het niet juist zo’n geweldig gevoel om complimenten en lof te krijgen in het bijzijn van anderen? Misschien heb je het gevoel dat ze gewoon een aardig persoon zijn en er niets mee bedoelen. Praten ze ook zo over andere mensen? Lijken ze jou eruit te pikken? Als je een toegenomen belangstelling voor je positieve eigenschappen hebt gemerkt, is deze persoon misschien wel verliefd op je!

Misschien doen ze dit niet eens expres! Vaak, als we iemand hebben die we niet uit onze gedachten kunnen krijgen, denken we heel hoog over hem of haar omdat we alle geweldige eigenschappen opmerken die hij of zij bezit.

10. Ze proberen betrokken te zijn bij je persoonlijke leven

Misschien is er een familielid overleden, of misschien is je hond ziek; als dit soort dingen gebeuren, hebben we moeite om onze zorgen voor onszelf te houden. Zelfs als je dat wilt, meestal verraden je houding en gedrag dat er iets met je aan de hand is. Als je je down voelt over iets, zullen je collega’s dat zeker opmerken.

Als iemand op kantoor een “ding” voor je heeft, zullen ze waarschijnlijk je verschillende stemmingen leren kennen en herkennen wanneer er iets mis met je is, zodat ze je kunnen kalmeren in moeilijke tijden. Wie is de meest betrokken persoon in je leven op je werk? Denk je dat ze romantische of liefdevolle gevoelens voor je kunnen hebben?

11. Ze brengen tijd in je buurt door

werk-groep-collegas-blij-lachen

Ze staan misschien bij je bureau of hangen gewoon bij de waterkoeler als ze weten wanneer je meestal je waterfles bijvult. Misschien staan ze te popelen om je te horen kletsen met andere mensen als je pauze hebt of gewoon wat vrije tijd hebt tussen de projecten door.

12. Je weet dat ze je dingen vertellen die ze niet aan andere collega’s zouden vertellen

Geheimen zijn de sleutel om te weten of iemand je leuk vindt of niet! Vertellen ze je dingen waarvan je weet dat ze die niet aan andere mensen zouden vertellen? Heb je gezien dat ze iedereen vertellen over de dood van hun oma, of hebben ze die informatie alleen met jou gedeeld? Als ze zich zo close met je voelen, moet je ze als een goede vriend beschouwen.

Hopelijk voel jij voor hen hetzelfde als zij voor jou voelen. Zo niet, dan geef je hen misschien gemengde signalen en moet je je terugtrekken van wat jij denkt dat een vriendschap is, vooral als de mogelijkheid bestaat dat je hun gevoelens kwetst. Je zou niet willen dat iemand je dat aandoet, dus wees eerlijk tegenover deze lieve persoon en snij hem of haar los – netjes.

13. Ze zeggen lieve dingen die niet met andere collega’s gedeeld zouden worden

Hebben ze een koosnaampje voor je dat voor iemand anders ongepast zou zijn? Hebben ze een liefkozende manier om je naam te zeggen die uniek is voor jullie relatie? Ze doen dit misschien omdat ze erg op je gesteld zijn, en ze willen dat je ziet dat ze opvallen in de roedel mensen waar je dagelijks mee omgaat!

14. Ze gedragen zich nerveus om je heen

Mensen gedragen zich op allerlei manieren nerveus. De meest voorkomende manieren waarop nervositeit wordt getoond zijn zweten, friemelen, en het slissen van de spraak. Soms struikelen en vallen mensen gewoon. Dat kan heel gênant zijn, vooral als het je bedoeling was om indruk te maken op je affectie! Wat een nachtmerrie!

15. Ze lijken gelukkig als je in de buurt bent

Zie je een onmiddellijke verandering in houding als je in de buurt van je crush bent? Als jij de crush bent, merk je dan dat deze persoon opgewonden raakt als je in de buurt komt? Vaak hebben we de neiging om bijna duizelig te worden als we in de buurt zijn van de persoon die ons hart begeert.

We willen koel, kalm en beheerst zijn, maar vaak neemt onze nervositeit het over! We kunnen niet anders dan stotteren of spreken op een manier die totaal niet bij ons past. Heb je ooit zoiets gemerkt bij je collega? Zo ja, en als hij of zij zich niet zo gedraagt bij anderen, dan heb je misschien iemand die je echt leuk vindt op het oog!

16. Ze raken je per ongeluk veel aan

couple teamwork GIF by funk

Aanraking is een krachtige kracht. Het kan ons vaak vertellen dat we ons tot iemand aangetrokken voelen, zelfs als de aanraking niet met opzet is gedaan. Natuurlijk, als hij of zij je hand aanraakt tijdens de ontmoeting (onder de tafel), weet je dat ze je leuk of zelfs lief vinden!

17. Hun lichaamstaal is een verklikker

Aantrekkelijke lichaamstaal omvat zaken als glimlachen, oogcontact en spiegelen. Spiegelen gebeurt wanneer iemand de handelingen van de ander nabootst. Als je met deze persoon praat met je armen over elkaar en je knieën dicht bij elkaar, en zij bootsen deze handelingen na, dan proberen ze je misschien iets te vertellen – indirect!

18. Ze komen met smoesjes om tijd met je door te brengen buiten de werkomgeving

Dit is een duidelijk teken, maar het kan moeilijk te ontdekken zijn als de collega het doet voorkomen alsof deze gelegenheden werkgerelateerd zijn. Als je echter weet dat ze niet nodig zijn of als ze teleurgesteld lijken als je een vriend uitnodigt om mee te gaan, dan weet je dat ze bijbedoelingen hadden voor deze gebeurtenissen. Ze wilden echt wat tijd alleen!

19. Ze geven je een vleiende bijnaam

Zoals gezegd kunnen bijnamen lieve tekenen van genegenheid zijn. Als ze alleen vriendelijke dingen zeggen bij de namen die ze je noemen, kun je er zeker van zijn dat ze je als meer dan alleen een vriend zien.

20. Ze verdedigen je tegenover werkcollega’s

Iedereen krijgt het van tijd tot tijd zwaar te verduren van zijn collega’s, behalve misschien de baas. Maar over de baas wordt zeker genoeg achter zijn of haar rug om gepraat. Als deze persoon je eer verdedigt of elk slecht ding dat over je gezegd wordt, dan weet je dat ze misschien verliefd op je zijn. Ze zien niet in hoe iemand zulke dingen over je kan zeggen!

21. Ze zeggen lieve dingen tegen je

meeting teamwork GIF by Kim's Convenience

Krijg je veel complimenten van deze persoon? Moeten ze je elke dag vertellen hoe geweldig je eruit ziet? Heb je gemerkt dat ze uit de weg gaan om je complimenten te geven? Als je vereerd bent om hen als vriend te hebben vanwege de aardige dingen die ze zeggen, willen ze misschien een romantische relatie met je.

22. Ze volgen je op sociale media

Met sociale media die elke dag meer en meer uit hun voegen barsten, is het geen wonder dat iedereen en er nu op zit! Van Facebook tot Snapchat, er zijn tonnen manieren om met elkaar in contact te komen. Deze persoon hoeft alleen maar te vragen wat je gebruikersnaam is, en ze zijn “in”. Misschien maken ze er in het begin gewoon een casual vriendschap van online, maar het kan uitgroeien tot meer!

23. Ze vertellen je dat ze gevoelens voor je hebben

Het duidelijkste teken dat iemand echte gevoelens voor je heeft is gebaseerd op wat ze tegen je zeggen. Als deze persoon je op een date vraagt en duidelijk maakt dat het een romantische date is, dan weet je dat ze je leuk vinden en misschien zelfs verliefd op je zijn. Het is niet aan jou om te bepalen wat je voor hen voelt om te bepalen of je ja of nee wilt zeggen!

Het is altijd een beetje rommelig om een relatie te hebben met iemand op kantoor, maar het kan op de lange termijn goed uitpakken als je het goed doet! Je moet gewoon al je eenden op een rij hebben. Dat betekent dat je het goed doet. Begin als gewoon vrienden om te zien of je zelfs zo goed met elkaar kunt opschieten. Kijk dan of er een romantische aantrekkingskracht is die het verdient om te groeien.

Je moet met deze persoon bespreken wat dit kan betekenen voor jullie beider carrière. Is het de moeite waard om je baan in gevaar te brengen? Denk je dat je het risico loopt een promotie te verpesten? Kan dit je terugduwen of vooruit trekken met je carrière? Moeten jullie tweeën andere mensen vertellen over jullie interesse in elkaar? Neem het stap voor stap!

FAQs

lachende-werknemers

Waarom worden collega’s verliefd?

Als je tijd doorbrengt met een andere werknemer, is het gemakkelijk om een romantische relatie op te bouwen die niet alleen over kantoor gaat. Als je collega je leuk vindt en jij voelt hetzelfde, zoek dan naar de tekenen dat hij of zij verliefd is en interesse heeft in een romantische relatie!

Hoe weet je of een mannelijke collega je leuk vindt?

De tekenen dat een man je leuk vindt variëren! Een duidelijk teken dat er een werkplekromance op komst is, is als een man je mee uit vraagt. Dat is een duidelijk teken dat hij denkt dat romantische relaties tussen collega’s oké zijn. Als een mannelijke collega je leuk vindt, laat hem dan gewoon weten wat je voelt.

Hoe weet je of collega’s verkering hebben?

Tekenen dat twee mensen een romantische relatie hebben zijn onder andere hun lichaamstaal en de manier waarop ze met elkaar praten – als meer dan alleen vrienden. Als er romantische gevoelens zijn, zullen ze excuses vinden om quality time met elkaar door te brengen – een zeker teken dat er liefde in de lucht hangt!

Wat zijn de tekenen van wederzijdse aantrekkingskracht?

Een goed teken dat een collega meer wil zijn dan alleen een collega is als hij of zij goed luistert naar wat je te zeggen hebt. Merk je dat hij of zij de details van jullie gesprek noteert? Brengt hij of zij ze later ter sprake?

Hoe vaak komen affaires op de werkplek voor?

Volgens Good Therapy begint 85% van de affaires op de werkplek. Je moet bedenken hoe vaak je de andere werknemer ziet. Nadat jullie elkaar in romantische zin opmerken, vindt hij of zij excuses om dichter bij je te werken!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten